Tort de orez cu carne de curcan

9 comentarii

Sper ca supa de curcan pe care tocmai v-am aratat-o sa va fi incalzit deja 😛 , asa ca acum va invit la o felie de tort de orez cu carne de curcan. Simplu si bun!

Desigur, puteti folosi carne de pui in loc de curcan si puteti coace budinca (e o budinca de carne, de fapt) in doua forme de chec, daca vreti sa o feliati mai usor.

E o bunatate cu carne si orez, satioasa si, sper eu, pe placul intregii familii!!!!!

 

Ingrediente pentru 8 portii:

  • un ardei gras verde
  • un ardei gras rosu
  • o ceapa
  • 400-450 g carne de curcan
  • 3 linguri de ulei
  • 500 g orez
  • sare, piper
  • boia dulce
  • 4 oua mari
  • 150 g smantana
  • 200 g cascaval ras (Emmentaler)
  • 2 rosii
  • patrunjel tocat

 

Sfat: in loc de cascaval puteti adauga un amestec de branza dulce+sarata.

 

Sunt sigura ca o vor savura nu doar cei mari, ci si cei mici 🙂

 

Mod de preparare:

Spalati carnea si taiati-o marunt (cubulete). Caliti cca. 5 minute in ulei incins:

Spalati ardeii si ceapa; tocati legumele marunt si adaugati-le in tigaie peste bucatelele de carne:

Adaugati orezul, spalat in prealabil, si lasati la calit pana devine translucid:

Turnati un litru de apa, condimentati puternic cu sare, piper si putina boia dulce:

Lasati sa fiarba la foc mic cca. 20 de minute, cu capac.

Lasati apoi la racit:

In continuare, amestecati ouale cu smantana si 150 g cascaval ras fin si adaugati-le la orez:

Incalziti cuptorul la 200 grade C (foc mare).

Ungeti o forma de tort (cu diametrul de 30 cm) cu unt si transferati compozitia cu orez. Neteziti cu dosul unei linguri suprafata:

Spalati rosiile, taiati-le felii si asezati-le deasupra:

Radeti restul de cascaval peste rosii (cca. 50 g), cat mai uniform:

Puneti tortul la copt timp de 35-40 de minute:

Cand e gata, se lasa sa se racoreasca bine si apoi se feliaza direct in forma, desi mie forma asta ondulata mi-a cam creat ceva probleme 😛

Data viitoare il „cladesc” in forma rotunda de tort, cu inel detasabil („intepati” putin crusta de cascaval cu cutitul, atunci cand vreti sa taiati o felie, pentru ca ea sa iasa cat mai intreaga 😀 )

A fost incredibil de gustos!!!

Sectiune 😛

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

9 comentarii

Yonella Blondutza 13 decembrie 2013 - 15:03

acum fac aceasta minunatie de tort,sunt f nerabdatoare!!!

Raspunde
Zgaiby 22 ianuarie 2011 - 22:05

Tare aspectos si gustos mi-a iesit azi cand l-am prestat! Multumesc pentru reteta.

Raspunde
ayandari 22 ianuarie 2011 - 19:34

Buna,
ai primit o leapsa cu o nominalizare la mine pe blog, te rog sa o preiei.
http://ayandari.wordpress.com/2011/01/22/un-nobel-pentru-bloggeri-gala-blogurilor-2010/

Raspunde
cirmicica 22 ianuarie 2011 - 17:44

Mi se pare o reteta minunata,si poza e foarte apetisanta,dealtfel imi place tare mult blogul tau si-l vizionez de foarte multe ori,pozele sunt minunate,foarte-foarte reusite,iti urez si mai departe succes si sa ne faci si mai departe retete minunate…

Raspunde
ophelia1983 22 ianuarie 2011 - 14:52

super ideea!..trebuie incercat cu siguranta!

Raspunde
Beatrice 22 ianuarie 2011 - 00:55

Ce bunatate!Am sa-l fac si eu.Deocamdata am facut pasta cu peste care a iesit super.Pupici.

Raspunde
OanaS 21 ianuarie 2011 - 22:33

Il vom incerca cu siguranta! Parca-i si simt gustul 🙂

Raspunde
Federica 21 ianuarie 2011 - 21:45

mmmmmmmmmm…che invitante!complimenti!!!ciao!

Raspunde
maria mihalache 21 ianuarie 2011 - 19:10

Ce idee minunata…………trebuie sa fie tare,tare bun.
O seara placuta!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.