Sper ca supa de curcan pe care tocmai v-am aratat-o sa va fi incalzit deja 😛 , asa ca acum va invit la o felie de tort de orez cu carne de curcan. Simplu si bun!
Desigur, puteti folosi carne de pui in loc de curcan si puteti coace budinca (e o budinca de carne, de fapt) in doua forme de chec, daca vreti sa o feliati mai usor.
E o bunatate cu carne si orez, satioasa si, sper eu, pe placul intregii familii!!!!!
Ingrediente pentru 8 portii:
- un ardei gras verde
- un ardei gras rosu
- o ceapa
- 400-450 g carne de curcan
- 3 linguri de ulei
- 500 g orez
- sare, piper
- boia dulce
- 4 oua mari
- 150 g smantana
- 200 g cascaval ras (Emmentaler)
- 2 rosii
- patrunjel tocat
Sfat: in loc de cascaval puteti adauga un amestec de branza dulce+sarata.
Sunt sigura ca o vor savura nu doar cei mari, ci si cei mici 🙂
Mod de preparare:
Spalati carnea si taiati-o marunt (cubulete). Caliti cca. 5 minute in ulei incins:
Spalati ardeii si ceapa; tocati legumele marunt si adaugati-le in tigaie peste bucatelele de carne:
Adaugati orezul, spalat in prealabil, si lasati la calit pana devine translucid:
Turnati un litru de apa, condimentati puternic cu sare, piper si putina boia dulce:
Lasati sa fiarba la foc mic cca. 20 de minute, cu capac.
Lasati apoi la racit:
In continuare, amestecati ouale cu smantana si 150 g cascaval ras fin si adaugati-le la orez:
Incalziti cuptorul la 200 grade C (foc mare).
Ungeti o forma de tort (cu diametrul de 30 cm) cu unt si transferati compozitia cu orez. Neteziti cu dosul unei linguri suprafata:
Spalati rosiile, taiati-le felii si asezati-le deasupra:
Radeti restul de cascaval peste rosii (cca. 50 g), cat mai uniform:
Puneti tortul la copt timp de 35-40 de minute:
Cand e gata, se lasa sa se racoreasca bine si apoi se feliaza direct in forma, desi mie forma asta ondulata mi-a cam creat ceva probleme 😛
Data viitoare il „cladesc” in forma rotunda de tort, cu inel detasabil („intepati” putin crusta de cascaval cu cutitul, atunci cand vreti sa taiati o felie, pentru ca ea sa iasa cat mai intreaga 😀 )
A fost incredibil de gustos!!!
Sectiune 😛
9 comentarii
acum fac aceasta minunatie de tort,sunt f nerabdatoare!!!
Tare aspectos si gustos mi-a iesit azi cand l-am prestat! Multumesc pentru reteta.
Buna,
ai primit o leapsa cu o nominalizare la mine pe blog, te rog sa o preiei.
http://ayandari.wordpress.com/2011/01/22/un-nobel-pentru-bloggeri-gala-blogurilor-2010/
Mi se pare o reteta minunata,si poza e foarte apetisanta,dealtfel imi place tare mult blogul tau si-l vizionez de foarte multe ori,pozele sunt minunate,foarte-foarte reusite,iti urez si mai departe succes si sa ne faci si mai departe retete minunate…
super ideea!..trebuie incercat cu siguranta!
Ce bunatate!Am sa-l fac si eu.Deocamdata am facut pasta cu peste care a iesit super.Pupici.
Il vom incerca cu siguranta! Parca-i si simt gustul 🙂
mmmmmmmmmm…che invitante!complimenti!!!ciao!
Ce idee minunata…………trebuie sa fie tare,tare bun.
O seara placuta!