
Ingrediente pentru cca. 15 bucati:
Pentru forma:
- 2 linguri pesmet
- o lingura de unt
Compozitie budinca:
- 500 g iaurt natur (degresat)
- 70 g unt
- 4 oua mari
- 180 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat (20 g)
- 450 g gris
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 300 g zmeura proaspata
Pentru insiropat:
- 500 ml suc de portocale
Sfat: puteti folosi si zmeura congelata sau alte fructe acrisoare, cum ar fi fructele de padure, numai ca poate va mai trebui sa adaugati un pic de zahar in compozitie sau sa pudrati prajitura, cand e rece, cu zahar pudra vanilat. Desi, daca va plac deserturile acrisoare, o puteti lasa asa cum e 🙂
De asemenea, va sfatuiesc sa asezati forma de chec pe tava mare a aragazului si abia dupa aceea sa dati prajitura la copt, pentru ca exista riscul ca compozitia sa dea pe-afara.
P.S. Cat despre insiropat, m-am gandit ca si dupa ce sunt taiate feliile de prajitura, le putem insiropa..ori cu putin suc de portocale, ori cu Limoncello!!!! Mie, varianta nr. 2 imi face mai tare cu ochiul, haaha!!!
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Ungeti cu unt o forma de chec de 30 cm. lungime si, de preferinta, cat mai adanca; presarati pesmetul cat mai uniform:








Acum, recent, cand am refacut budinca, am asezat forma pe un platou mare, si tot ce a curs pe langa, am luat din nou cu lingura si am insiropat. Nu se arunca nimc la mine in bucatarie! 😀
Budinca se lasa sa se raceasca in forma si apoi se rastoarna pe platou (puneti un platou mai mare deasupra formei si rasturnati cu o miscare ferma).
Inainte de a o rasturna, insa, va indemn sa treceti cu lama cutitului pe marginile formei pana jos, ca sa se desprinda usor (daca e cazul, desprindeti aluatul copt de pe margini):


4 comentarii
Am făcut-o de ziua mea şi a fost o încântare!
Eu am folosit fructe de pădure congelate care, deşi am pus zahăr, au fost mai acrişoare. Toţi au spus că e bună combinaţia, dar eu cred că era mai bună cu zmeură proaspătă.
Şi aceasta mi-a crescut foarte mult şi mi-a fost greu s-o însiropez în formă, dar până la urmă s-a îmbibat bine.
Mulţumesc din suflet pentru toate minunile pe care le prepari!
Ginette si Irina, va multumesc frumos pentru felicitari!!!
Va puuuuuup! :))
Felicitari!
Felicitari Laura !!!!!