Bagels cu dovleac

8 comentarii
Aceasta reteta de bagels cu dovleac e nemaipomenita, si pe deasupra mai e si de post! Acesti covrigi fierti si apoi copti nu se fac deloc greu si se pot manca taiati in doua, unsi cu unt (da’ atunci nu mai sunt de post 😀 ), cu felii subtiri de sunca, salam, cascaval. Sau puteti opta pentru varianta “dulce”, adica ungeti inelele cu unt, si-apoi cu gem, dulceata, miere, etc…
De-abia astept sa-i incercati (pana prin noiembrie nu am sanse, hm?! …desi e bine si atunci 😛 )

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • 600 ml apa
  • 50 g drojdie proaspata
  • 4-5 linguri ulei
  • 200 g pulpa de dovleac
  • 50 g fulgi de migdale (optional)

 

Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu sarea. Se pregateste maiaua: se pune intr-un bol mic drojdia maruntita+1 lingurita zahar+2 linguri apa calda, peste care presarati un pic de faina…
Se incalzeste putin apa si se amesteca cu maiaua si faina din castron. Se adauga uleiul si se framanta pana ce aluatul se desprinde de pe marginile castronului. Se acopera vasul si se lasa sa creasca 30 de minute la caldura.

Se rade pulpa de dovleac mare si se framanta cu aluatul dospit:

Se fac 12 bile de aluat (eu le-am asezat pe masa unsa cu ulei)

Se face o gaura cu degetul in mijlocul fiecareia dintre ele:

Se incinge cuptorul la 200 grade C (foc mare). Se da in clocot o cantitate mare de apa si se introduc inauntru chiflele, cu ajutorul unei spumiere. Se lasa cca. 2 minute si se scot tot cu spumiera:

Bagels se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt:

…si se coc la cuptor cca. 20 de minute:

Le puteti lasa simple, cum am facut eu, sau puteti sa presarati deasupra lor fulgi de migdale.

Perfecte pentru micul dejun!!!

Eu aici am rupt una, pentru nelipsita sectiune, ca sa vedeti cat de pufoase au iesit:

Acum am prins curaj sa fac si bagels simple!!!!!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

8 comentarii

SARILLA 7 februarie 2010 - 23:41

Arata(la fel ca tot ce faci, de altfel) spectaculos! Si cred ca sunt si delicioase!te pup!

Raspunde
Rodica Botan 5 februarie 2010 - 09:41

http://rodicabotan.blogspot.com/2009/11/am-aflat-un-secretcum-se-face-placinta.html

Ti-am adus si eu aici reteta…de placinta cu dovleac (am luat-o si eu de la altii)…
si…
am venbit sa ma laud. Daaa…cu nepotelul meu care a compus la pian prima lui compozitie. Si o sa vi-o si cinte…
Sper sa va placa…

http://www.youtube.com/watch?v=CxBFBiR3mAE

Raspunde
Amalia 5 februarie 2010 - 09:30

Off, ca nu mai am rabdare pana apare dovleacul… Oare chiar nu gasesc nicaieri in perioada asta?! Ce bunatate, mai ales ca urmeaza Postul Mare, asa as face… Draga Laura mii de multumiri pentru retetele minunate cu dovleac!!!

Raspunde
Federica 4 februarie 2010 - 22:30

wow ma sono favolosi!!!

Raspunde
Adelina 4 februarie 2010 - 19:46

Super, super arată! Şi mie-mi place mult dovleacul. :))

Raspunde
Daniela 4 februarie 2010 - 19:42

Ce bine arata!
Cred ca sant foarte buni!

Raspunde
Mariana 4 februarie 2010 - 19:36

Of!ce grozave trebuie sa fie!
Le fac si eu cit de curind!
Au iesit minunate!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.