
Ingrediente:
- 1 kg faina
- 1 lingura sare
- 600 ml apa
- 50 g drojdie proaspata
- 4-5 linguri ulei
- 200 g pulpa de dovleac
- 50 g fulgi de migdale (optional)
Mod de preparare:
Pentru aluatul dospit, se cerne faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu sarea. Apoi se pregateste maiaua: amestecati intr-un bol mic drojdia maruntita +1 lingurita zahar + 2 linguri apa calda, peste care presarati un pic de faina. Lasati sa stea cca. 2-3 minute.
Incalziti apoi apa (sa nu fie fierbinte!) si amestecati-o cu maiaua si faina din castron. Ultimul ingredient care se adauga e uleiul.
Se framanta bine aluatul pana cand se desprinde de pe marginile castronului.
Se acopera vasul si se lasa sa creasca 30 de minute la caldura.
Pulpa de dovleac se da pe razatoarea mare si se framanta cu aluatul dospit:
Se fac 12 bile de aluat (eu le-am asezat pe masa unsa cu ulei)
Acum tot ce trebuie sa faceti este o gaura in mijlocul fiecareia dintre ele (cu degetul):
Cuptorul se incinge la 200 grade C (foc mare).
In continuare, se da in clocot o cantitate mare de apa si se introduc inauntru chiflele, cu ajutorul unei spumiere. Se lasa cca. 2 minute (1 minut pe o parte, 1 minut pe cealalta parte) dupa care se scot tot cu spumiera:
Bagels se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt:
Ideal ar fi sa ii mai lasati vreo 5 minute la dopsit dar e bine si daca ii dati imediat la copt. Ii lasati cca. 20 de minute sau pana cand se rumenesc frumos:
Ii puteti lasa simpli, cum am facut eu, sau puteti sa presarati deasupra lor fulgi de migdale.
Gustarelele perfecte pentru micul dejun!!!
Eu aici am rupt unul, pentru nelipsita sectiune, ca sa-i vedeti pufosenia:
Acum am prins curaj sa fac si bagels simple!!!!!!!!!
7 comentarii
Arata(la fel ca tot ce faci, de altfel) spectaculos! Si cred ca sunt si delicioase!te pup!
http://rodicabotan.blogspot.com/2009/11/am-aflat-un-secretcum-se-face-placinta.html
Ti-am adus si eu aici reteta…de placinta cu dovleac (am luat-o si eu de la altii)…
si…
am venbit sa ma laud. Daaa…cu nepotelul meu care a compus la pian prima lui compozitie. Si o sa vi-o si cinte…
Sper sa va placa…
http://www.youtube.com/watch?v=CxBFBiR3mAE
Off, ca nu mai am rabdare pana apare dovleacul… Oare chiar nu gasesc nicaieri in perioada asta?! Ce bunatate, mai ales ca urmeaza Postul Mare, asa as face… Draga Laura mii de multumiri pentru retetele minunate cu dovleac!!!
wow ma sono favolosi!!!
Super, super arată! Şi mie-mi place mult dovleacul. :))
Ce bine arata!
Cred ca sant foarte buni!
Of!ce grozave trebuie sa fie!
Le fac si eu cit de curind!
Au iesit minunate!