Dulceata de dovleac

3 comentarii

[shashin type=”photo” id=”15506″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Daca iubiti dovleacul, in placinta, copt, la aburi, sau oricum :P, veti fi fermecati de aceasta dulceata de dovleac nemaipomenit de aratoasa (are o culoare apetisanta!!!!) si gustoasa 🙂

Ingrediente:

– 1,3 kg. dovleac
– 2-3 portocale
– 100 ml. suc de mere
– 750 g. zahar
Mod de preparare:
Se curata si se taie dovleacul in bucatele mici.
Daca aveti un robot de bucatarie care sa faca treaba asta in locul vostru, cu-atat mai bine! 😀
Se spala bine portocalele, se taie rondele, apoi bucati mici. Daca nu sint bio, dezbracati-le de coaja 😛
Se pun apoi cubuletele de dovleac, portocalele, zaharul si sucul de mere intr-o cratita si se lasa la fiert, la foc mic, circa 45-50 de minute.
Se pune dulceata imediat in borcane calde si cu inchidere ermetica.

Eu nu am mai apucat sa o pun in niciun borcan…
A iesit atat de buuuna ca am devorat-o calda, cat ai zice: waffe, Waffeln cu dovleac! 🙂

[shashin type=”photo” id=”15507″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

3 comentarii

Laura 2 noiembrie 2008 - 22:40

Te pup, Mirela!!! 🙂
…nici eu n-am mai mancat pana acum dulceata de dovleac si ma felicit de-atunci intruna pentru ca am incercat-o 😛
E chiar buna de tot!!! 🙂
Ne-am facut cu totii pofta anul asta…desi ma bate gandul sa mai fac o tura, ca sa ne delectam cu ea si la iarna… 😉

Raspunde
mirela 1 noiembrie 2008 - 23:06

Laura, ce bine arata dulceata ta! Nu am mancat niciodata dulceata de dovleac. Mi-ai facut o pofta teribila. Cred ca trebuie sa fac si eu.

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.