3,1K

Daca iubiti dovleacul, in placinta, copt, la aburi, sau oricum 😛 , veti fi fermecati de aceasta dulceata de dovleac nemaipomenit de aratoasa (are o culoare apetisanta!!!!) si gustoasa!
Ingrediente:
- 1,3 kg dovleac
- 2-3 portocale
- 100 ml suc de mere
- 750 g zahar
Mod de preparare:
Se curata si se taie dovleacul in bucatele mici.
Daca aveti un robot de bucatarie care sa faca treaba asta in locul vostru, cu-atat mai bine! 😀
Se spala bine portocalele, se taie rondele, apoi bucati mici. Daca nu sunt bio, dezbracati-le de coaja 😛
Se pun apoi cubuletele de dovleac, portocalele, zaharul si sucul de mere intr-o cratita si se lasa la fiert, la foc mic, circa 45-50 de minute.
Se pune dulceata imediat in borcane calde si cu inchidere ermetica.
Eu nu am mai apucat sa o pun in niciun borcan…
A iesit atat de buuuna ca am devorat-o calda, cat ai zice: waffe, Waffeln cu dovleac! 🙂
2 comentarii
Te pup, Mirela!!! 🙂
…nici eu n-am mai mancat pana acum dulceata de dovleac si ma felicit de-atunci intruna pentru ca am incercat-o 😛
E chiar buna de tot!!! 🙂
Ne-am facut cu totii pofta anul asta…desi ma bate gandul sa mai fac o tura, ca sa ne delectam cu ea si la iarna… 😉
Laura, ce bine arata dulceata ta! Nu am mancat niciodata dulceata de dovleac. Mi-ai facut o pofta teribila. Cred ca trebuie sa fac si eu.