
Ingrediente pentru 12 bucati:
Pentru vafe:
- 150 g pulpa de dovleac
- 100 g unt
- 5 oua
- 100 g zahar
- un praf de sare
- o lingurita scortisoara
- 200 g faina
- 100 g alune tocate (migdale sau fistic)
- 150 ml lapte
- 2 lingurite praf de copt
- 2 linguri zahar pudra
Pentru sosul de mere:
- 4-5 mere
- 1 canita apa
- 3 linguri zahar
- scortisoara pudra
Sfat: Le mai puteti servi cu dulceata de dovleac. Perfect!!!
Mod de preparare:
Asta a fost dovleacul care ne-a bucurat atata!!!


Pentru waffeln, radeti pulpa de dovleac sau macinati-l la robot (varianta mea 😛 )
Amestecati intr-un castron ouale cu zaharul, sarea si scortisoara.
Separat, amestecati faina cu alune si praf de copt; inglobati amestecul in compozitia de oua:

Turnati laptele:

Topiti untul intr-o craticioara sau la microunde, apoi adaugati-l si „framantati” un aluat:

Adaugati apoi dovleacul ras:


Incingeti presa pentru waffeln si ungeti-o cu putin unt topit, cu spatula de silicon:

Coaceti succesiv 12 napolitane, care se lasa sa se rumeneasca:

Inainte de servire, se pudreaza cu zahar si se servesc alaturi de sosul de mere compus din mere curatate de coaja, taiate bucatele si puse, cu zahar si canita de apa la fiert pentru cateva minute (sa nu care cumva sa uitati de scortisoara!!! 😀 ).
Sosul de mere il puteti lasa exact asa cum este sau puteti sa bagati mixerul de mana in el, obtinand astfel un delicios piure de mere.



6 comentarii
Amalia mea draga, cata bucurie mi-ai trimis prin avatarul tau vesel si colorat…in care parca dansezi in ploaie…
…intr-o frumoasa ploaie de vara :))
Te pup si mersi de-ntampinare! 🙂
…am niste retete faine, faine pe care voiam sa vi le arat de mult, asa ca ma bucur ca imi esti alaturi! 🙂
Wow, Niko, acum ca ai spus si tu ca-ti place, imi place si mie mult de tot!!! 😀
Mersi mult!
Premiul il meriti pe deplin!!! 🙂
Mi-a facut o placere deosebita sa ti-l inmanez 😉
Si noi iti trimitem pupicei dulci!
Draga Laura bine ai revenit cu retetele tale apetisante !
Cum sa nu observam? E un contrast frumos intre culoarea fondului si portocaliul dovleacului. Arata grozav! Cu ceva intarziere (e drept) iti multumesc din suflet pentru premiu!
Pupicei dulci pentru Bogdi!
Mersi mult, Ana draga! 🙂
…si pentru ca-ti place noua fata a blogului 😛 …si pentru ca-ti place poza cu Iubirea mea! 🙂
…ce frumos ai zis: poza Iubirii…
Din pacate, optiunile de schimbare a templat-ului, aici pe blogger, sint foarte reduse si deloc spectaculoase, asa ca fac si eu ce pot…
Cu siguranta as fi ales alte culori…mai pline de viata :))
…dar ma bucur ca cineva a observat schimbarea 😉
Te pupam, eu si copilul!!!
frumoasa schimbarea pe blog 😉 si poza Iubirii e super ,va pup :*