Waffeln cu dovleac si sos de mere

6 comentarii
Aceste Waffeln cu dovleac si sos de mere ni s-au parut nemaipomenite!!! Mai ales pentru ca anul acesta nu am ajuns sa fac placinta cu dovleac, pe care o adoram cu totii, asa ca ne-am bucurat tare mult de ele!!!
Vafe cu dovleac si sos de mere, cine nu ar vrea?! 😛  Mai ales ca ele, in sine, sunt deja delicioase :))
Am o intreaga colectie de Waffeln sau Gauffre pe blog, pe care va invit sa o rasfoiti!! Sigur, sigur gasiti ceva sa va placa! Si cu ocazia asta, mai incingeti un pic aparatul de waffe, care, mai mult ca sigur, sta stingher intr-un colt de bucatarie. …cel putin, cam asta-i situatia la noi 😀

 

Ingrediente pentru 12 bucati:

Pentru vafe:
  • 150 g pulpa de dovleac
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita scortisoara
  • 200 g faina
  • 100 g alune tocate (migdale sau fistic)
  • 150 ml lapte
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri zahar pudra

Pentru sosul de mere:

  • 4-5 mere
  • 1 canita apa
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara pudra

 

Sfat: Le mai puteti servi cu dulceata de dovleac. Perfect!!!

 

 

Mod de preparare:

Asta a fost dovleacul care ne-a bucurat atata!!!

 

Pentru waffeln, radeti pulpa de dovleac sau macinati-l la robot (varianta mea 😛 )

Amestecati intr-un castron ouale cu zaharul, sarea si scortisoara.

Separat, amestecati faina cu alune si praf de copt; inglobati amestecul in compozitia de oua:

Turnati laptele:

Topiti untul intr-o craticioara sau la microunde, apoi adaugati-l si „framantati” un aluat:

Adaugati apoi dovleacul ras:

Incingeti presa pentru waffeln si ungeti-o cu putin unt topit, cu spatula de silicon:

Coaceti succesiv 12 napolitane, care se lasa sa se rumeneasca:

Inainte de servire, se pudreaza cu zahar si se servesc alaturi de sosul de mere compus din mere curatate de coaja, taiate bucatele si puse, cu zahar si canita de apa la fiert pentru cateva minute (sa nu care cumva sa uitati de scortisoara!!! 😀 ).

Sosul de mere il puteti lasa exact asa cum este sau puteti sa bagati mixerul de mana in el, obtinand astfel un delicios piure de mere.

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

Laura 4 noiembrie 2008 - 23:27

Amalia mea draga, cata bucurie mi-ai trimis prin avatarul tau vesel si colorat…in care parca dansezi in ploaie…
…intr-o frumoasa ploaie de vara :))

Te pup si mersi de-ntampinare! 🙂
…am niste retete faine, faine pe care voiam sa vi le arat de mult, asa ca ma bucur ca imi esti alaturi! 🙂

Raspunde
Laura 4 noiembrie 2008 - 22:09

Wow, Niko, acum ca ai spus si tu ca-ti place, imi place si mie mult de tot!!! 😀
Mersi mult!

Premiul il meriti pe deplin!!! 🙂
Mi-a facut o placere deosebita sa ti-l inmanez 😉
Si noi iti trimitem pupicei dulci!

Raspunde
Amalia 4 noiembrie 2008 - 16:10

Draga Laura bine ai revenit cu retetele tale apetisante !

Raspunde
NIKO 3 noiembrie 2008 - 20:42

Cum sa nu observam? E un contrast frumos intre culoarea fondului si portocaliul dovleacului. Arata grozav! Cu ceva intarziere (e drept) iti multumesc din suflet pentru premiu!
Pupicei dulci pentru Bogdi!

Raspunde
Laura 3 noiembrie 2008 - 14:28

Mersi mult, Ana draga! 🙂
…si pentru ca-ti place noua fata a blogului 😛 …si pentru ca-ti place poza cu Iubirea mea! 🙂
…ce frumos ai zis: poza Iubirii…

Din pacate, optiunile de schimbare a templat-ului, aici pe blogger, sint foarte reduse si deloc spectaculoase, asa ca fac si eu ce pot…
Cu siguranta as fi ales alte culori…mai pline de viata :))
…dar ma bucur ca cineva a observat schimbarea 😉
Te pupam, eu si copilul!!!

Raspunde
Ana 3 noiembrie 2008 - 02:42

frumoasa schimbarea pe blog 😉 si poza Iubirii e super ,va pup :*

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.