Dragilor, nu-mi vine sa cred ca am facut de doua ori deja aceste boccelute cu mere!!! De doua ori in doua zile 😀 …si sigur nu ma voi opri aici!!! Se fac atat de usor si sunt atat de rafinate!
Cosuletele astea cu mere sunt facute pentru a impresiona! 😛 Pe mine m-au cucerit total!!!
Ingrediente pentru 6 portii:
Aluat de clatite:
- 2 oua
- un praf de sare
- o lingurita zahar
- 100 g faina
- 200 ml lapte
Umplutura:
- 400 g mere
- 100 ml suc de mere (proaspat stors)
- 50 g zahar
- un plic zahar vanilat (10 g)
- 1/2 lingurita pudra de scortisoara
„Pat” de vanilie:
- 100 ml smantana pentru frisca
- 30 g zahar pudra vanilat
- 1/2 lingurita pudra de scortisoara
In plus:
- 20 g unt sau ulei pentru tava
- 6 fire de menta sau pastai de vanilie
Mod de preparare:
Pentru clatite, se bat ouale cu praful de sare (cat luati cu 3 degete) si zaharul. Se adauga faina (cernuta in prealabil) si se amesteca scurt; se toarna laptele, putin cate putin, si se amesteca energic, sa nu faca cocoloase. Se lasa la frigider pana cand e gata umplutura.
Pentru umplutura, se curata merele de coaja si seminte si se taie in cuburi mici. Se amesteca intr-o oala impreuna cu sucul de mere proaspat, zaharul (si vanilat si tos); se calesc cca. 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga scortisoarasi se lasa sa se raceasca.
In acest timp, pregatim clatitele 🙂 Se incinge putin unt sau ulei intr-o tigaie si se toarna inauntru un polonic de aluat. Se coace clatita pe ambele parti si se repeta procedeul pana la epuizarea aluatului (nu uitati sa ungeti de fiecare data tigaia).
La final, clatitele se umplu cu compozitia de mere (impartiti dinainte compozitia in parti egale) si se impacheteaza sub forma de boccelute, care se leaga cu fire de menta sau cu jumatati de pastai de vanilie (alegeti pastai lungi si moi).
Se servesc pe un „pat” de frisca batuta cu scortisoara sau cu creme anglaise. Daca vreti ca acest desert nemaipomenit sa fie si mai „usor”, folositi iaurt (gras, grecesc) in locul cremei de frisca si vanilie.
Buuuune!!!!!!! 😀