
Extraodinar de bune!!!!!
Ingrediente:
- 8 clatite pregatite dupa reteta preferata (eu dupa asta: Clatite, reteta de baza )
Pentru umplutura:
- 250 g branza dulce de vaci
- 1 ou intreg
- 4 galbenusuri
- 200 g smantana groasa, fermentata (eu am pus mascarpone)
- 2 plicuri de zahar vanilat (20 g)
- 80 g de zahar
- 50 g stafide (optional)
Pentru bezea:
- 4 albusuri
- 120 g zahar
!!! Inainte de a va arata modul lor de preparare, trebuie sa va arat cateva poze cu portia noastra de astazi, refacuta si savurata cu maaare pofta!!!
Pentru voi, prieteni dragi!!!
Am facut portie dubla, evident 😀 , si am folosit o tava de aprox. 32/28 cm. Au intrat la fix!!!!!
Mod de preparare:
Se amesteca branza cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.
Se separa ouale; galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana:
Clatitele se umplu cu amestecul de branza:
Se impacheteaza, sub forma de plic, cum am facut eu acum:
…sau dupa ce se unesc cele doua parti laterale ale clatitei, se ruleaza, ca la sarmale 😛
Se aseaza clatitele intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara fulgi de unt deasupra (unt rece, dat pe razatoarea mare sau taiat cu cutitul in feliute).
S-au cuibarit perfect, vedeti?! 🙂
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se continua baterea pana la completa lui dizolvare.
Ma amuz intotdeauna cand vad ce forme jucause face spuma la final 😀
Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se acopera cu bezeaua:
Se dau la cuptor 15-18 minute, la 150 de grade (foc mic) pana se caramelizeaza bezeaua:
De vis!!!!!!!!!!
P.S. Eu nu am mai adaugat stafide, pentru ca nu sunt foarte agreate cam de nimeni, in afara de mine 😀 , pe-aici…
Branza Mascarpone a dat un gust extraordinar de fin preparatului, asa ca daca va nimeriti cu vreo cutie prin frigider, folositi-o.
Reteta preluata de la Laura Laurentiu
12 comentarii
clatitele banatene sint superrrrrrrr.
In weekend, o sa incerc si eu reteta aceasta de la tine si voi da detalii la mine pe site.
Mi-am facut un obicei din a testa retetele tale in weekend. 🙂
nu mai sunt clatitele de la Ana Lugojana ce au fost odata 🙂 multe multe aprecieri pentru blogul tau, si eu sunt din Timisoara:D
Multumesc Laura pentru reteta. Am facut azi clatitele banatene si au fost superbe.
vai de mine..am vreo 10 ani de cand nu am mai mancat clatite banatene.Draga Laura mi-ai facut o pofta grozava,zilele astea sigur voi face aceasta reteta,deja salivez… 😀
deci gata, nu mai pot. Deja mi-am cuparat ce am nevoie si maine voi face si au aceste clatite bantene. Arata absolut delicios!!!!!
tocmai am terminat o tava de clatite si arata foarte bine si sunt foarte gustoase…:P
Laura, help…:D mi-am cumparat si eu un vas yena (anume pt a incerca aceste clatite… de cum le-am vazut mi-am zis ca trebuie neaparat sa le fac si eu). Acum zi-mi te rog cum procedez cu vasul..pe net am gasit unele informatii, dar nu suficiente…ceea ce am inteles e ca trebuie avut mare grija cu el sa nu se sparga…ceea ce faci in el, este ok…bun, si asta am inteles….dar ce nu am gasit: bag vasul asta in cuptorul incins…?sau rece si se incalzeste el pe parcurs..? Multumesc
Alexandra
salivez cumplit si e 11 noaptea!:D le fac am notat reteta! te pup draga mea!
Is asa de buuuune…;)
Uau, Laura draga ce imi faci…tocmai azi cand e post…
Arata superb, imi lasa gura apa. Am notat reteta, mersi mult!
Sa stii ca se tot blocheaza pagina cand o incarc, oare care e motivul?
Te imbratisez!
wow sono eccezionali!!! bravissima!