Pizza de inghetata

11 comentarii

 

Va spuneam in postul anterior ca i-am pregatit si lui Bogdi o surpriza, adica aceasta delicioasa Pizza de inghetata!!! “Pizza” cu ghilimelele de rigoare 🙂
Pacat doar ca soarele (prea) arzator ne-a stricat planurile si ne-a topit inghetata 😀 , dar nu cred ca va deranjeaza, important este sa va faceti o idee despre desertul pe care l-am savurat cu totii de ziua copiilor, si pe care imi doresc sa-l savurati si voi impreuna cu cei mici in zilele astea insorite de vara!
O mica rugaminte doar mai am, va rog sa va prefaceti ca vedeti 3 globuri de inghetata in loc de 2 cate am pus noi…noi, adica eu cu Bogdi, care s-a oferit sa ma ajute (mai mult la mancat 😛 )

O voi reface cu siguranta ca prea a fost buna, si-atunci o veti putea admira in toata apetisanta ei aparitie.
…cu inghetata de vanilie va voi ademeni numaidecat :))

 

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte]
  • 1 lingura zahar
  • 120 g faina
  • un praf de sare
  • 2, 3 linguri de apa minerala
  • ulei pentru prajit
Sos de fructe:
  • 500 g capsune
  • 100 g zahar pudra
In plus:
  • 2 nectarine/mere verzi/kiwi
  • 12 globuri de inghetata de vanilie
  • 4 lingurite fulgi de migdale prajiti

 

Mod de preparare:

Se separa ouale; galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul (se mixeaza cateva minute) si laptele. Se inglobeaza faina. Se bate albusul cu praful de sare si se amesteca, usor, cu o paleta, in aluat. Se pune aluatul la frigider pentru minim 20-25 minute.
Se unge cu putin ulei o tigaie de clatite si se coc 4 clatite (mai grosute). Se lasa sa se raceasca complet si se aseaza pe 4 farfurii.

Se spala capsunele, se curata si se zdrobesc cu o furculita bine de tot sau se dau prin sita (cu gauri mai mari). Se amesteca impreuna cu zaharul pudra si se repartizeaza deasupra clatitelor.

Se spala nectarinele sau merele, se sterg, si se taie felii subtiri.

Pe fiecare farfurie se aseaza 3 bile de inghetata (deasupra piureului de capsuni). Intre ele se aseaza felii de fructe si se presara cate o lingurita de fulgi de migdale prajiti (noi nu i-am mai pus nici pe aia 😀 )

Marea bucurie a fost faptul ca am putut folosi la reteta aceste capsunele din gradina, pe care le-am cules chiar atunci:

….mmmm, proaspete si aromate!!!!!

P.S. Puteti folosi la ornat diferite sortimente de inghetata 😉
…o cupa de vanilie, una de ciocolata, si clar, una de capsune!!!!!!!! 😛

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

11 comentarii

Anonymous 10 noiembrie 2011 - 16:26

buna am incercat si eu tortul,dar as vrea sa stiu cit se tin galbenusurile cu laptele pe foc,si gelatina se pune cind s-a racit crema de tot?pe 24 luna asta e ziua sotului si as vrea sa-l fac,eu am lasat crema cam 10 min,pe foc,iar gelatina am pus-o cind era calduta crema,dar cind am pus-o in forma mi s-a parut cam subtire.astept un raspuns te rog pe adresa de email duica_liliana_82@yahoo.com.mersi astept un raspuns de la tine.

Raspunde
Adee 2 noiembrie 2011 - 21:20

wow cata creativitate cu aceasta reteta :d nu ma asteptam, dar cred ca e bestiala BRAVO 😡

Raspunde
Laura 10 iulie 2011 - 18:06

Bună, Laura! Senzaţională reţeta şi blogul, în general. Mă bucur tare mult că l-am găsit, va fi o bogată sursă de inspiraţie pentru mine. Cred că eşti o adevărată maestră în arta culinară.
Cu drag, … tot Laura

Raspunde
Laura 9 iunie 2011 - 08:59

Petronela, ma bucura nespus de mult marturisirea ta!!!!!! 🙂
Asta si voiam sa va arat, ceva inedit si bun in acelasi timp, ce poate fi savurat deopotriva de cei mari, dar mai ales de cei mici 😛
O zi frumoasa si tie, pupici!!!!!

Raspunde
Laura 9 iunie 2011 - 08:57

Gaby, ma bucur mult ca iti place 🙂
Am vrut de mult s-o pun in practica (o am de ani de zile la catastif :P) dar probabil ca acum era timpul ei…
…si fara capsunele alea dulci si zemoase n-ar fi avut prea mare farmec :))

Raspunde
Laura 9 iunie 2011 - 08:53

Baciiiiiiiiiii, Federica!!! 🙂

Raspunde
Anonymous 9 iunie 2011 - 02:28

Salut!

Multumesc de reteta 🙂
Presupun ca este delicioasa, atata doar ca ma ‘zgarie scrisul’.
Capsune ?
Dex zice capsuni.
http://dexonline.ro/definitie/c%C4%83p%C8%99un%C4%83

Raspunde
Ramo 25 aprilie 2012 - 22:34

Draga Anonim, as zice sa consulti mai bine dexul, ca nu cred ca tu zici meri in loc de mere, peri in loc de pere, castani in loc de castani, visini in loc de visine si etc, lista poate continua.

Capsunii reprezinta plantele ale caror fructe se numesc capsune.

meri (pomul) – mere (fructul)
capsuni (planta) – capsune (fructul)
si etc, sper ca ai inteles ideea.

Raspunde
Petronela 8 iunie 2011 - 16:06

Am salvat ideea ,foarte interesanta si de mare EFECT!!!Iti scriu din “patria pizzei”si nu am vazut-o prin nici o revista,si crede-ma ca am vazut sute de reviste!!!
FELICITARI!!!!
Pe curand si o zi buna!!!!

Raspunde
gaby's blog 8 iunie 2011 - 13:50

arata foarte bine! interesanta ideea iar capsunele proaspete… ce bune!!!
O zi frumoasa!

Raspunde
Federica 8 iunie 2011 - 12:32

che buonoooooooooooo!!!baci!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.