Bomboane de ciocolata alba cu cocos

0 comentarii

In ziua in care am facut trufele de ciocolata cu avocado, am facut si-o portie de bomboane de ciocolata alba cu cocos…ca sa am cu ce sa le asortez 😀 Si desi au iesit multe, multe, s-au „topit” imediat!!!

 

Ingrediente pentru cca. 40 de bomboane:

  • 200 g unt de cocos (dintr-o conserva de lapte de cocos, de 400 ml)
  • 180 ml smantana pentru frisca
  • 400 g ciocolata alba
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 120 g napolitane cu nuca de cocos
  • 200 g fulgi de nuca de cocos, pentru bomboane

 

 

Bune, bune!!! 😛

 

 

Mod de preparare:

Deschideti conserva de lapte de cocos si scoateti cu o lingura partea solida, “untul” de cocos, care la mine a cantarit fix 200 de grame 😛  Apa de cocos care ramane in conserva poate fi folosita la smoothie-uri, la insiropat blaturi sau in mancare.

Topiti untul de cocos impreuna cu smantana pentru frisca, la foc mic; adaugati ciocolata alba, rupta in bucatele si amestecati intruna, pana se topeste.

Puneti fulgii de cocos (100 g) si mai lasati pe foc 1-2 minute, amestecand energic.

Luati apoi oala de pe foc si lasati compozitia la racit.

La final, sfaramati napolitanele cu nuca de cocos si incorporati-le in compozitia racita.

Puneti la frigider pentru minim 2-3 ore sau peste noapte (cel mai bine!!!)

Formati, cu mainile, bomboane potrivite ca marime; dati-le prin fulgi de nuca de cocos (200 g).

Daca vreti, puteti sa puneti cate o aluna in mijlocul lor.

Se pun in cosulete de hartie si se pastreaza la frigider.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.