In ziua in care am facut trufele de ciocolata cu avocado, am facut si-o portie de bomboane de ciocolata alba cu cocos…ca sa am cu ce sa le asortez 😀 Si desi au iesit multe, multe, s-au „topit” imediat!!!
Ingrediente pentru cca. 40 de bomboane:
- 200 g unt de cocos (dintr-o conserva de lapte de cocos, de 400 ml)
- 180 ml smantana pentru frisca
- 400 g ciocolata alba
- 100 g fulgi de nuca de cocos
- 120 g napolitane cu nuca de cocos
- 200 g fulgi de nuca de cocos, pentru bomboane
Bune, bune!!! 😛
Mod de preparare:
Deschideti conserva de lapte de cocos si scoateti cu o lingura partea solida, “untul” de cocos, care la mine a cantarit fix 200 de grame 😛 Apa de cocos care ramane in conserva poate fi folosita la smoothie-uri, la insiropat blaturi sau in mancare.
Topiti untul de cocos impreuna cu smantana pentru frisca, la foc mic; adaugati ciocolata alba, rupta in bucatele si amestecati intruna, pana se topeste.
Puneti fulgii de cocos (100 g) si mai lasati pe foc 1-2 minute, amestecand energic.
Luati apoi oala de pe foc si lasati compozitia la racit.
La final, sfaramati napolitanele cu nuca de cocos si incorporati-le in compozitia racita.
Puneti la frigider pentru minim 2-3 ore sau peste noapte (cel mai bine!!!)
Formati, cu mainile, bomboane potrivite ca marime; dati-le prin fulgi de nuca de cocos (200 g).
Daca vreti, puteti sa puneti cate o aluna in mijlocul lor.
Se pun in cosulete de hartie si se pastreaza la frigider.