Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (5 votes cast)

 

 

Dragilor, sint sigura ca ati avut pe masa de Paste o multime de bunatati, printre care si cozonaci carora nu le prea priesc albusurile 😛 , si-acum nu stiti ce sa faceti cu ele. Vin in ajutorul vostru cu reteta asta minunata de chec alb, din albusuri, foarte asemanatoare cu aceasta: Prajitura cu albusuri

Daca nu stiati, albusurile se pot congela cu mare succes. Le asezati in cutiute, pungi, orice aveti si cand vreti sa le folositi, le lasati sa se decongeleze. Se bat spuma de parca acum le-ati scos din ou 😀

 

 

Ingrediente:

– 1 pahar albusuri (6 albusuri)

– 1 pahar faina

– 1 pahar zahar tos sau pudra

– 1 baton mic vanilie (optional)

– 50 g unt

– 5 g praf de copt (1/2 plic)

– zahar pudra pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga, amestecand usor, zaharul si miezul de vanilie, tocat fin. Se topeste untul la microunde sau la bain-marie si se lasa sa se racoreasca. Se incorporeaza in albus cate putin unt, cate putina faina amestecata cu praful de copt, alternativ; se amesteca usor cu o spatula sau lingura de lemn, sa nu se lase compozitia. Se unge forma de chec cu unt si se presara faina sau se tapeteaza cu hartie de copt (la baza doar). Se toarna compozitia de chec si se introduce in cuptor, unde se coace cca. 30 de minute. Faceti proba cu scobitoarea, ca sa fiti siguri 😉

Cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma. Se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se pudreaza cu zahar  pudra. Rapid si delicios!!!!!!

 

Sfat: Optional, puteti adauga in chec 50 g nuci tocate cu cutitul, 50 g stafide si 50 g rahat taiat in bucatele. Se tavalesc prin faina inainte de a le incorpora in compozitie. Si se pune un plic intreg de praf de copt (10 g)

Tags:
  • Madalina Catu

    Foarte bun! Mi-a iesit super si e util atunci cand avem prea multe albusuri 😀

    • Ma bucur taaaare mult, Madalina!!! 😛
      Chiar e grozav, si eu apelez la el cand mi se umple congelatorul de albusuri (si nu mai am chef sa fac bezele 😀 )