Dragilor, v-au mai ramas cateva oua fierte de la Pasti si nu stiti ce sa faceti cu ele?! Nu va sacrificati mancandu-le cu sare 😛 , ci mai bine imprieteniti-le cu un pic de ceapa verde, usturoi, rosii zemoase si ardei. Va veti delecta cu o salata de legume cu oua pe cinste!!!
Daca vreti o salata mai „cremoasa”, puneti doar 2 rosii, bine copate, si doua, trei linguri de iaurt gras (grecesc) sau chiar smantana. S-aveti poftaaa!!! 😀
Ingrediente:
- 4-5 rosii, bine coapte
- 2 ardei grasi
- o legatura ceapa verde
- o legatura usturoi verde
- o legatura mica de marar
- 6 oua fierte
- 1 lamaie mica
- sare, piper
- ulei
Mod de preparare:
Se curata si se spala bine legumele; ardeii (puteti folosi unul galben si unul rosu) se taie fideluta iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
Se decojesc ouale si se taie felii. Se spala rosiile, se taie felii si se amesteca cu legumele taiate si cu ouale.
Din ulei, sare, piper si zeama de lamaie se face un sos care se adauga peste salata.
Se presara mararul tocat si se lasa sa stea cca. o jumatate de ora, pentru ca gusturile sa se imprieteneasca putin 🙂
Se serveste apoi ori simpla ori cu paine cu iaurt . E absolut delicioasa!!! …si sunt mari sanse ca si cei mici sa se infrupte cu pofta din ea! 😀