Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
Muffins cu nuca, rahat, stafide si albusuri">Prajitura cu albusuri, pe care o vedeti aici in atatea poze expusa :P, era de fapt un chec din albusuri, pe care l-am transformat eu in prajitura. Din cauza gramezilor cu albusuri care zaceau inghetate prin congelator de prea mult timp (ei, exagerez ca de obicei :D). Ba chiar si intr-o tura de 12 muffinsuri: Muffins cu nuca, rahat, stafide si albusuri

Chiar m-am gandit ca checul asta concureaza serios cu checul meu simplu…la rapiditate, si nu numai…
Deci daca aveti prea multe albusuri si nu stiti ce sa faceti cu ele, nu le mai aruncati ci puneti-le frumos in congelator, in pungute sau in ce vreti…caci iata, intr-o zi cu soare, ce ati putea face cu ele ๐Ÿ˜›
Absolut delicios!!!

 

Ingredientele sint “la pahar” ๐Ÿ™‚

– 1 pahar albusuri ( 5 sau 6)
– 1 pahar zahar
– 1 pahar faina
– 1 pahar amestec de nuci taiate, stafide , rahat, smochine
– 50 gr ulei sau unt topit
– sucul si coaja de la o lamaie
– coaja de portocala

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa. Se adauga faina apoi restul ingrendientelor. Se coace intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, 40 de min la foc mic.
Si cu asta, basta! ๐Ÿ™‚

…cateva (destul de multe :P) poze…caci greu m-am mai hotarat pe care s-o pastrez.
…dintr-un unghi mai insorit:



…si dintr-altul, mai putin insorit ๐Ÿ˜›


Primele “taieturi”:




Sectiuni:



…si cam atat ๐Ÿ˜€
…caci cred ca v-ati dat deja seama ce succes rasunator a avut aceasta reteta minunata in sanul familiei noastre!

 

Reteta de la Amalia

Tags:
  • Pingback: Chec alb | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Anonymous

    am facut si eu prajitura, s-au batut super albusurile, totul ok doar ca nu a crescut:(
    nu stiu de ce.

    • Alyssa

      Cum facusem vreo 4 cozonaci iti dai seama ca am ramas cu multe albusuri…ce sa fac ce sa fac…si am dat de reteta asta pe net:) Acum sa nu crezi ca e prima oara cand sunt la tine pe sitete vizitez tot timpul.Deci aceasta prajitura este delicioasa,nu foarte crescuta dar totusi pufoasa ,aromata,minunata.Deci logodnicul meu a mancat-o pe toata!!!O voi mai face cu sigurata!Multumesc!:)

  • Anonymous

    aluatul a crescut asa fara praf de copt?

  • buna prajitura…

  • Am facut si eu praitura asta cu albus , nu identic dar este minunata la gust…multumesc pt inspiratie….am sa o postez cat de curand.De acum stiu ce sa fac cu albusurile ramase(^.^)

  • A venit randul si albusurilor mele sa iasa din congelator si sa devina chec; s-au tot strans dupa Sarbatori. Multumim de reteta, a avut un succes deosebit; eu am inlocuit 2 linguri de faina cu amidon, si l-am lasat asa alb albut. mai ales sotului meu i-a placut partea superioara crocanta cu aspect de bezea. multumim mult.

  • Te pup, Elena draga!!! ๐Ÿ™‚
    Ma bucur ca ti-am readus in actualitate reteta! ๐Ÿ˜‰
    E faina ea sub orice forma…dar recunosc ca si mie mi s-a parut mai apetisanta sub forma de praji ๐Ÿ˜›
    …of, si ce rau imi pare ca n-am mai apucat s-o “mazgalesc” cu un pic de cioco, ca ar fi aratat si mai si… :))

  • De cand cautam reteta, am avut-o scrisa de la o colega si am pierdut-o:( Merge mai bine prajitura, ai dreptate;)

  • Dana draga, atat de mult imi place blogul tau si retetele …si temele pe care le expui in el…incat iti spun sincer ca as intra zilnic si tot nu m-as plictisi ๐Ÿ˜›
    …pacat insa ca timpul nu imi permite asta ๐Ÿ™
    …asa ca atunci cand prind cateva momente libere, nu pierd ocazia sa-mi fac simtita prezenta :))

    Ma bucur nespus de mult ca ti-a folosit pontul cu albusurile congelate ๐Ÿ˜‰
    Chiar asa e -le poti congela fara nici un fel de probleme…ulterioare ๐Ÿ˜›
    Si eu am aflat chestia asta de la fetele de pe culinar si cum mi-a fost de mare ajutor pana acum, m-am gandit sa va impartasesc si voua “minunatia” ๐Ÿ˜‰
    Te pup ca m-ai pus “sub urmarire”, hi, hi…eu de-abia acum am m-am prins ce si cum cu gadget-ul asta :))
    …si te pup dulce tare si pentru felicitari!!!

  • Buna Laura si multumesc de vizita si de comments-uri.
    Foarte interesanta chestia cu albusurile congelate!
    Eu le aruncam pana acum, asa ca ai contribuit cu sfatul tau la salvarea viitoarelor victime ๐Ÿ™‚
    Te-am trecut la “urmarite” ca sa nu scap nimic ๐Ÿ™‚
    Si felicitari pentru premii!
    Pup pe tine si Bogdan!

  • Da, Laura, le poti baga linistita la congelator si apoi folosi…se bat ca si cand atunci ai fi spart oul! :))
    Eu asa am salvat o multime de albusuri care ar fi ajuns, fara rost, la gunoi ๐Ÿ˜‰

    Bine-ai venit la noi! ๐Ÿ™‚

  • Si daca bag albusele la congelator, se vor putea gati ulterior? Vreau sa spun, se vor face spuma? N-am incercat niciodata.

  • Oh, Didona, super-draguta, ca de obicei! ๐Ÿ™‚ Pupici!!!

    Si mie mi-a placut cum a iesit in varianta asta si ar fi iesit chiar si mai fain daca as fi avut un dram de ciocolata prin casa, ca sa-i trasez niste linii obraznice…pe la colturi ๐Ÿ˜›
    Oricum, important este ca e un desert delicios, orice forma ar lua! ๐Ÿ˜‰

  • Chiar ca e bun! Si nici nu se face greu…Imi place ca la-i facut ca o prajitura, parca e mai deosebit asa.

    • Mirela

      Salut! Cata faina si zahar incap intr-un pahar? Ce gramaj? Multumesc!

One Pingback/Trackback