2,6K
Muffins cu nuca, rahat, stafide si albusuri, dupa aceeasi delicioasa reteta de aici: Prajitura cu albusuri

Ingredientele sint „la pahar” 🙂
– 1 pahar albusuri ( 5 sau 6)
– 1 pahar zahar
– 1 pahar faina
– 1 pahar amestec de nuci taiate, stafide , rahat, smochine
– 50 gr ulei sau unt topit
– sucul si coaja de la o lamaie
– coaja de portocala
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa. Se adauga faina apoi restul ingrendientelor. Se poate adauga o lingurita rasa de praf de copt daca doriti.
Se toarna aluatul in forme de muffins unse si tapetate cu faina sau „imbracate” in hartiute speciale de muffins, pentru 30-40 de min la foc mic. Faceti testul cu scobitoarea!
4 comentarii
Superbe, nu ma mai puteam opri din mancat, desi le facusem pt fetita mea. Sunt fan briose si am facut multe retete dar acestea ti se topesc in gura, eu le am facut cu visine.
salutare gospodine
super reteta! dati-mi voie sa va dezvalui si eu o reteta de muffins, una la fel de simpla. masurile sunt tot „cu cana”: o cana de zahar (se poate pune 1 1/2), o cana iaurt, una de ulei, faina cam tot atat (eu de obicei pun putin mai multa), doua oua intregi si un plic praf de copt stins cu lamaie (sau otet). dupa preferinte se adauga…orice se doreste. eu mai adaug o lingurita dulceata de caise sau ciocolata maruntita, ba chiar un patratel in fiecare forma de muffin.
incercati si voi, nu veti regreta!
pofta buna si pupici :*
Bine-ai venit la noi, Naty draga!!! 🙂
Spor mare la facut muffins-urile, caci la papat stiu sigur ca veti avea, la cat de bune sint, hi, hi…
Te pup si sa-mi dai de stire daca am avut dreptate 😛
super reteta…chiar aveam in figider niste albusuri si ma gindeam ce sa fac cu ele…..