Briose de post cu coacaze negre

2 comentarii

 

Ieri, pe cand scriam de zor la reteta asta, calculand gramaje si visand la imortalizarea rezultatului final in „adierea” blanda a soarelui 😀 , am realizat ca exact de asta duceam lipsa pe blog, de o reteta grozava de briose vegane cu fructe. Mai exact, de niste briose de post cu coacaze negre!

Eu acum am folosit coacaze congelate, pe care le-am lasat cam mult la dezghetat (asta ca sa nu zic ca am uitat de ele 😛 ) dar care, odata amestecate in compozitie, au transformat umilul aluat intr-unul minunat, cu o nuanta vie de mov!

Am facut doua portii de briose, una dupa alta, atat de bune au iesit!!!! :))

 

Ingrediente pentru 12 briose:

Pentru aluatul de briose:
  • 225 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g nuci caju sau migdale
  • 125 g zahar brun
  • 100 ml ulei (de floarea soarelui)
  • 180 ml lapte vegetal (soia, migdale sau orez)
  • 200 g coacaze negre, proaspete sau congelate
Pentru ornat:
  • 50 g coacaze negre
  • 50 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se aseaza hartiute de hartie in forma speciala pentru briose.

Pentru aluat, se pune laptele impreuna cu zaharul si uleiul intr-un bol si se amesteca bine cu mixerul. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si sarea (cat luati cu 3 degete) si se incorporeaza in compozitia umeda. Se amesteca scurt, cateva secunde, pana cand aluatul se omogenizeaza. Se adauga nucile caju macinate (daca le prajiti putin (1-2 minute) inainte de a le macina, intr-o tigaie fara grasime, sau la cuptor pentru cca. 8 minute, ar fi si mai si 😀 ). La sfarsit, se adauga coacazele negre si se amesteca usor, cu o spatula. Fructele ce se vor sparge impreuna cu sucul pe care-l lasa (sa nu fie mai mult de 4, 5  linguri, totusi…) vor face aluatul extrem de apetisant!

Se umplu formele de briose cu aluat si se pun la copt pentru 25 de minute, maxim 30 de minute. Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca in forme, apoi se scot cu grija si se orneaza cu coacaze negre si zahar pudra:

Delicioase!!!!

Sectiune care abunda in fructe!!! :))

Sfat: puteti folosi zahar alb in loc de zahar brun si afine in loc de coacaze negre. Congelate sau proaspete.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

Andreea 26 iunie 2020 - 18:54

Au fost extrem de apreciate!! In loc de nuci caju am folosit fulgi de migdale. Tot cu fulgi de migdale le-am si decorat. Cu siguranta voi repeta aceasta reteta minunata. Multumesc Laura!

Raspunde
Ramona 24 martie 2020 - 19:15

Multumesc,Laura,pentru reteta! Acum am scos din cuptor briosele,le-am pregatit pentru maine,de post…dar nu stiu cate vor ramane pe maine.Sunt delicioase! Sa stii ca atunci cand vreau sa gatesc ceva nou, tu esti sursa mea de inspiratie.M-am convins, incercand mai multe retete, ca nu are rost sa caut in alta parte,ai niste retete super.Multumesc pentru tot!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.