Desertul de astazi, aceasta cupa cu napolitane, crema si zmeura, se poate incropa foarte rapid daca aveti la indemana niste vafe, calde sau reci, un sos de vanilie si niste fructe 🙂
Daca insa nu aveti, apucati-va imediat de treaba, fiindca nu se prepara deloc greu!!!!!
Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru vafe:
- 2 oua
- un varf de cutit sare
- o lingura zahar
- 150 g faina
- jumatate de lingurita praf de copt
- 200 ml lapte
- o lingura ulei
- cateva picaturi esenta de rom sau o lingura rom
Pentru crema de vanilie:
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 300 ml lapte
- 2, 3 linguri zahar
- 150 ml smantana pentru frisca
- un plic zahar vanilat (10 g)
!!! Daca nu vreti sa folositi aceasta reteta de crema de vanilie, cu praf de budinca, va recomand o alta, facuta in casa: Budinca de casa
In plus:
- 300 g zmeura proaspata (sau congelata)
- 2 pliculete zahar vanilat (20 g)
Mod de preparare:
Incepem cu zmeura, pentru ca avem nevoie de ea dulce 🙂 O amestecam cu zaharul vanilat si o lasam deoparte, pana aproape de finalul retetei:
Continuam cu crema de vanilie: amestecam praful de budinca cu zaharul si 2 linguri lapte rece (din cantitatea totala de lapte). Adaugam, amestecand, restul de lapte si punem la fiert. E gata cand s-a ingrosat si face bulbuci 😀
Luam apoi de pe foc si o lasam sa se racoreasca. Acoperiti-o neaparat cu o farfurie sau cu o folie alimentara transparenta (ca sa nu prinda pojghita). Este de fapt o budinca facuta in casa, asa cum o faceti in mod normal, numai ca un picut mai groasa.
Lasati-o sa se raceasca complet:
Batem frisca cu zaharul vanilat si o amestecam in compozitia de budinca, racita:
Preparam vafele acum: separam ouale; batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina si praful de copt cernute impreuna si amestecam bine. Turnam laptele rece, uleiul si romul. La final, batem albusurile cu sarea si le inglobam usor, cu o spatula.
Compozitia se lasa la frigider pentru cel putin 15 minute:
Se coc foi de napolitana cu ajutorul presei speciale; se lasa sa se raceasca:
Asezam apoi, intr-un castron de sticla, straturi de napolitane, crema si fructe:
Puteti sa le serviti imediat, daca va biruie pofta ca pe noi 😀 , dar eu va sfatuiesc sa le mai lasati putin la frigider, pentru ca aromele sa se intrepatrunda mai bine.
Oricum ati face, va asigur ca va veti delecta cu un desert deosebit si gustos!!!
Iar la final, m-am gandit sa va fac un pic de pofta, daca nu am reusit pana acum 😀 , cu niste sectiuni delicioase: