3,3K
Alina este cumnatica mea draga, sora lui Cipi, sotul meu iubit :), si cum ieri a fost ziua ei de nastere, i-am facut o surpriza si i-am pregatit un mini-bufet si tortul asta delicios: Tort Pina-Colada, un tort exotic ca si ea 😛
Ingrediente pentru cca. 12 felii:
Blat:
– 3 oua
– 100 g. zahar
– 2 plicuri zahar vanilinat
– 1 praf sare
– 2 linguri rom (eu am pus rom alb)
– 75 g. faina
– 50 g. amidon
– 1 lingurita cu varf praf de copt
Crema:
– 6 foi gelatina sau 10 g. gelatina granule
– 2 conserve de ananas de aprox. 500g. fiecare
– 200 ml. lichior de nuca de cocos
– 250 ml. smantana dulce pentru frisca
In plus:
– cca. 150 g. pulpa de cocos, proaspat rasa
– 250 ml. smantana dulce pentru frisca
– 1 lingura zahar
– visine confiate
– zahar pudra
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 175 gradeC. (foc potrivit)
Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu 2 linguri de apa fierbinte. Se adauga 70g. zahar, zahar vanilinat, sare si apoi rom.
Se bat albusurile cu restul de zahar. Se cerne deasupra faina amestecata cu amidon si praf de copt si se omogenizeaza; se amesteca apoi cu galbenusurile.
Se unge fundul unei forme de tort (diametrul 26 cm) si se tapeteaza cu hartie de copt. Se introduce aluatul si se niveleaza:
Se coace la cuptor cca. 25 minute; se lasa sa se raceasca:
Pentru crema, se rupe fiecare foita de gelatina in doua si se inmoaie in multa apa rece (cat sa treaca cu doua degete peste). Procedati la fel si cu cea granule (din plic).
Se lasa sa se scurga ananasul si se pastreaza sucul. In poza se vede ca mi-am pregatit si lichiorul 😛
Se amesteca apoi 200 ml. ananas cu 150 ml. lichior de cocos.
Se dizolva gelatina si se inglobeaza in fir subtire in lichid; se da la rece:
Blatul se taie pe doua nivele, astfel incat stratul de sus sa fie mai ingust decat cel de jos. Blatul de sus se insiropeaza cu restul de lichior ramas:
Se bate frisca:
Se inglobeaza in amestecul de suc si lichior, atunci cand acesta incepe sa se intareasca, adica sa arate cam asa 😛
Crema se da la frigider pentru 15 minute.
Finisare:
Blatul insiropat (cel subtire) se aseaza intr-un vas/bol rotund, in forma de cupola (ar fi ideal ca vasul sa fie tapetat din timp cu folie transparenta, pentru ca tortul sa se desprinda usor, la final)
Se toarna jumatate din cantitatea de crema peste blat si se aseaza deasupra jumatate din cantitatea de felii de ananas:
Se introduce tortul la frigider pentru minim 4 ore.
Se scoate cupola de la frigider si se rastoarna pe platoul de servit:
Pulpa de cocos se rade. Se bate frisca cu zahar si se unge tortul:
Se aseaza deasupra restul de ananas si se decoreaza cu visinele confiate:
Si cu fasii de cocos, date pe razatoare, cat si cu zahar praf:
Sectiune!!!!!!!!!!!!!!!!! :))
Absolut delicios!!!
1 comentarii
http://www.laurasava.ro/2007/03/23/tort-pina-colada/