Tortul este atat de gustos, atat de fin, atat de perfect pentru noi. Pentru mine mai ales, caci are in compozitie si ciocolata si cafea, dupa care lesin de pofta!!! Mereu 😀
L-am facut deja de 3 ori pana acum, incepand cu ziua mea, si tot nu ne-am plictisit de el…
Ar fi pacat sa nu il incercati!!!
Ingrediente pentru 16 portii:
Pentru blatul de biscuit:
- 2 oua mari
- un praf de sare
- 120 g zahar
- un pachet zahar vanilat (10 g)
- 50 g faina
- 80 g amidon
- 6 linguri lapte gras
- o lingurita praf de copt
- 30 g cacao pudra
Pentru crema de ciocolata:
- 500 ml smantana pentru frisca
- 2 lingurite de cafea macinata
- 400 g ciocolata cu lapte sau amaruie
Pentru decor:
- trufe albe de ciocolata
- ciocolata rasa
In afara de acestea:
- dulceata de portocale
- o forma pentru copt cu diam. de 24 cm.
- hartie de copt
- cornet de bucatarie
Mod de preparare:
Radeti ciocolata. Incalziti frisca lichida si cafeaua intr-un vas, pe foc mic, fara a le lasa sa fiarba:
Adaugati ciocolata rasa si topiti-o apoi in compozitia de cafea, amestecand continuu:
Se ia crema de ciocolata de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se lasa peste noapte la frigider.
Asa arata dupa o noapte…mniammmm!!! 😛
…si din compozitia asta puteti face inghetata, si inca una absolut delicioasa 😛
Blatul de biscuit, la care nu am reusit sa surprind decat poza finala 🙂
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea si apoi turnati in ploaie 50 g. zahar. Frecati bine galbenusurile cu restul de zahar, cu zaharul pudra si cu 6 linguri de lapte cald.
Amestecati faina, amidonul, praful de copt si cacaua, apoi turnati peste crema cu ou. Adaugati albusurile batute spuma si amestecati-le bine folosind telul.
Incalziti cuptorul la 175 grade. Puneti hartie de copt pe fundul formei de copt (neaparat cu diam. de 24 cm. sau chiar 20 cm), turnati apoi blatul de biscuit, nivelati-l si lasati-l la cuptor 25-30 de minute.
Rasturnati-l pe o planseta si taiati-l in trei, dupa ce s-a racit:
Un feliator de torturi (cu sarma) v-ar fi foarte util (il gasiti in magazinele mari). Arata cam asa: Cupola de ciocolata
A doua zi scoateti crema de ciocolata din frigider si amestecati-o foarte bine cu mixerul timp de cateva minute (3-4 min.) sau pana cand obtineti o crema spumoasa, matasoasa 😛
Stropiti blaturile, pe masura ce le „claditi” cu siropul preferat…al meu e cel de la Mini-amandine 🙂
Incalziti dulceata de portocale si ungeti cu el blatul de jos si cel din mijloc.
Turnati putina crema de ciocolata pe toate cele trei blaturi, asezati-le unul peste celalalt:
Aplicati apoi restul de crema de jur-imprejurul tortului.
Pentru ca ornarea tortului sa nu fie un mic dezastru, adica sa nu ajungeti sa murdariti si platoul si masa, si servetul de bucatarie, si pana chiar si pe voi :D, va sfatuiesc ca inainte de a incepe ornarea tortului, sa ii „tapetati” fundul cu hartie de copt si de-abia apoi sa incepeti sa-l manjiti 🙂
…astfel, spatiul de lucru va ramane curat si cu aspect „finisat” caci tot ce va ramane de facut este sa trageti usor, de sub tort, fasiile de hartie de copt:
In final, tortul se finalizeaza cu trufe de ciocolata albe, de cafea… si cu stelute, „croite” cu ajutorul cornetului, pe care l-am primit in dar (chiar de ziua mea!) de la minunatul si nemaipomenit de talentatul Jacob!!!
Mii de multumiri si pupici, Jacob drag!!! …o „steluta” dulce este pentru tine:
…si cam asta a fost Truffle Cake-ul pe care voiam de mult sa-l realizez.
Felia aceasta este pentru voi, de ziua mea si a lui Cipi!!!
60 comentarii
Romina scumpa, ce mult ma bucur sa te „aud” 🙂
…si ce bucurie mare sa aflu ca iti place atat de mult tortuletul nostru aniversar!!!
E la limita deliciozitatii 😛 …mai bun si mai ciocolatos de-atat nu cred ca exista, hi, hi…
Pupici multi, draga mea!!!
Draga Laura,m-ai terminat cu tortul asta!!!!!!!!E super, cu ciocolata multa asa cum imi place mie.De-abia astept sa-l fac
Andra, ai inceput asa frumos…de ce a trebuit sa strici momentul?! 😛
Glumesc…te pup pentru cuvintele frumoase!!!
Vad ca ai intampinat probleme cu crema…care e aceeasi si la tort si la trufe…asa ca, nu pot decat sa trag una (doua) concluzii:
– cremele tale nu au stat indeajuns la rece, la congelator mai ales, asa cum am precizat…iar trufele, se stie, nu se fac tocmai usor, se manevreaza destul de greu, mai ales daca e cald prin preajma…
Trebuia sa scoti cu o lingurita bucatele de compozitie, sa le bagi la congelator pentru minim 15 minute…si tot asa, cum v-am redat in reteta. Totul se lucreaza cu mici pauze de congelator :))
..cat despre blat, am mai spus -nu este un blat care creste spectaculos datorita ingredientelor pe care le are…dar chiar si asa nu pot sa cred ca nu ai reusit sa-i faci macar un nivel…
Eu zic sa nu fii prea dezamagita, caci in final gustul a fost cel care a contat, nu?! …iar de gust nu ma indoiesc ca ati fost cu totii incantati 🙂
P.S. Foarte, foarte important, deci: urmariti atent pasii retetei, pe care eu incerc sa vi-i redau cat mai amanuntit…si nu va grabiti!!!
Graba strica intotdeauna treaba! 🙂
buna laura!
fabulos blogul tau!
am incercat si eu sa fac acest tort, dar, dezastru total, crema a iesit moale, blatul nu mi-a crescut suficient,am incercat sa fac si trufe, dar la fel mi-aiesit compozitia f moale si nu am putut sa le fac :(((
Vi, draga mea, cu aceeasi mare bucurie te primesc si-acum ca-n totdeauna, o stii prea bine! 😉
Pupici multi si dulci pentru frumoasele felicitari! 🙂
Lissa scumpa, cum as putea sa nu te primesc?!??!?!! …si daca ai veni la anu’ pe vreamea asta m-as bucura! :)))
Te pup cu drag si iti multumesc!!!
Maria, sweet friend…another one for me??? :))
How can I ever thank you?
Lots of kisses from me, the summer award really suits me! 😛
…and thank you as well for liking the cake! I saw you made it too, hi, hi…a beautiful truffle cake! 🙂
Meliiiiii, timisoreanca mea draga, atat de aproape esti tu de mine?!???!! 😛
Poate odata reusim sa „savuram” un dulce ceva impreuna, hi, hi…
Am vazut tortul de ziua ta si mi-a placut la nebunie! La multi ani, draga mea! 🙂
…si blatul a iesit minunat, eu nu-i gasesc nici un cusur…
Ma bucur mult ca l-ai incercat, pupici!!!
Mirela mea draga, te inteleg atat de bine!!!! 🙂 …eu ma bucur ca macar am ajuns sa va vad in noile poze, ca de comentat ceva tot n-am apucat…
Sinteti doua scumpe si va pup cu drag!!!
Vorba aia mai bine tarziu decit niciodata.
Draga mea Laura, va doresc la toti trei sa fiti fericiti pana la adanci batraneti, iar Bogdi sa va fie mandria vietii intotdeauna.
Eu iti doresc tot binele din lume.
Pupici dulci
Laura draga ma mai primesti si pe mine cu urarile?
La multi ani ,sa fiti cat mai fericiti si sa aveti parte numai de bucurii!
Va imbratisez cu mult drag pe toti!
Dear Laura, this cake looks amazing! I have award for you!
Laura am reusit primul blat sa-l tai in trei dar mai greu, al doilea l-am taiat in doua nu m-am mai chinuit
Oricum reteta e salvata si imediat postez in blogul meu si tortul pe care l-am preparat cu acest blat.
Data viitoare am sa incerc sa fac reteta completa de la tine.Pupici .
p.s si eu stau in Timisoara.
Laura, eu urmaresc mereu noutatile de la tine de pe blog, chir mi-am pus la favorite unele retete, numai ca stau tare prost cu timpul. Nu stiu cand sa mai gasesc timp sa le si fac.
Fetelor dragi, nu voi ci eu trebuie sa imi cer scuze!!! 😛 …caci, iata, de-abia acum, in miez de noapte, reusesc sa va multumesc pentru frumoasele felicitari…
Am stiut ca asa va fi, odata ce soarele va straluci din nou, voios, pe cer :))
Nu ma pot dezlipi de bazinul lui Bogdiiiii…heeelp!!! 😀
Deci, sute si mii de multumiri Gingasia, Dimitrana, Mimi, Nati-lia, Ellis, Amalia, Lucia, Ana, Melianda si Mirela!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂
Va trimit cei mai mari si dulci pupici din lume!
P.S. Meli draga, ma bucur muuult de tot ca l-ai incercat pe favoritul meu! 😛
Blatul, ai dreptate, nu este unul „impresionant”…si eu de-abia l-am feliat in 3 si asta doar datorita „ustensilei speciale”…dar precum spui – e delicios, asa ca ma bucur ca pana la urma ai scos-o cumva la capat 🙂
…si forma conteaza foarte tare, adica chiar trebuie facut intr-una cu diam. mai mic…de 24 cm, ceea ce e cam dificil de gasit (stiu pentru ca am cautat in toata Timisoara si de-abia am nimerit una)
…dar in doua ai reusit sa-l feliezi sau nicidecum?! :))
Oricum, bucuria mea e mare pentru ca l-ai incercat si ti-a placut!
Pupici!!!
P.P.S. Mirelusha mea scumpaaa, de cand n-am mai „auzit” nimic de tine 🙂
Pupici dulci pentru felicitari, ma bucur ca ne urmaresti…mai ales pe micul meu bucatar :))
Pupici la fetele frumoase!!!
Am sa imi fac timp sa te vizitez zilele astea, ca imi e dor de voi 🙂
La multi ani, sa fiti fericiti si sa va iubiti mult, draga mea Laura!
Iar m-ai surprins cu bunatatile facute de tine. Cred ca dulceata de nuci verzi este o minune, ca sa nu mai spun de trufe si tortul de mai sus. Pe Bogdi imi vine sa-l mananc de scump ce e. Se vede ca-i place sa te ajute cand prepari cate ceva.
In primul rand La multi ani si multe bucurii .Sa va iubiti intotdeauna si sa va bucurati de ingerasul vostru Bogdi.
Arata minunat tortul si cum mi-am sarbatorit si eu ziua de nastere sambata am incercat blatul de la acest tort pentru ca mi s-a parut interesant.
A iesit foarte bun, foarte gustos numai cu o mica problema nu a crescut cam cum arata la tine .Dar nua fost nici o problema ca am mai facut unul si din doua blaturi am facut un tort de care sunt tare mandra deoarece nu prea sunt eu experta in torturi.
Iti multumesc oricum pentru reteta de blat .
Pupici si o saptamana cat mai usoara!
La multi si binecuvantati ani! Multe bucurii! Sa fiti mereu la fel de fericiti ca in prima zi!
Ce bun trebuie sa fie tortul asta Laura! La multi ani si pupici pentru Bogdi de la Calin! o sa il exacut si eu in weekend.
Draga Laura va doresc si eu (cu intarziere si cu scuzele de rigoare) multi ani fericiti, bincuvantati si plini de iubire!!! Tortul e de vis!
LA MULTI ANI(cu intarziere), sa fiti sanatosi , veseli si norocosi!
De tort nici nu ma pot exprima, arata demential, iar ciocolata e preferata mea…vai de regimul meu! trebuie neaparat sa il fac!
Draga Laura ,desi cam tarziu ,iti doresc si eu „La multi ani” sanatate, fericire si tot binele din lume. Despre tort ce sa mai spun arata demential…. mi-as dori sa pot sa gust din el. Va pup dulce.
La multi ani fericiti impreuna,draga Laura!Super tortul!
Dear, Laura!
The cake really looks tasty.. mmmm!
And the photos are gorgeous and soooo yammy!!
Hugs & kisses for you 🙂
Sper ca nu e prea tarziu pentru urari! Va imbratisez cu drag Laura,sa va inconjoare numai bucuria si armonia!
Alizelu’ scump, ce tare m-ai bucurat cu mesajul tau!!! 🙂 …am zambit cand am citit ca iti serveai cafeaua in timp ce ne felicitai…si eu de cum ma trezesc „sar” pe cafea, hi,hi…altfel nu sint buna de nimic! 😛
Stiu ca vei „testa” tortul si cel mai important – ca-ti va placea 🙂 …asa ca pana atunci, te puuuup de mii de ori si-ti multumim cu totii-n cor :)) …pentru frumoasele urari!!!
Vera darling, i’m sooo happy you like our coffee-chocolate cake! :))
Kisses!!!
Te pup, Carmen draga, pentru calduroasele urari!!! 🙂
Ma bucur mult ca-ti place tortul, care este intr-adevar deliciossss! 😛
Miha draga, iti multumim din suflet pentru frumoasele urari!!! 🙂
Sa aveti parte si voi numai de clipe minunate si fericite!
Nanita, you are so sweet! 🙂
Thank you so much for the awards!
I’m very happy that you like our anniversary cake! 🙂
Kisses for you!!!
Marcela, draga mea, cat ma bucur sa te vad…avatarul tau e atat de frumos!!! 🙂
Te pup dulce pentru cuvintele frumoase si de-abia astept sa incerci tortuuuul! 😛
Bucatarule, mii de multumiri pentru urari!!!
Va dorim si noi tot binele din lume! 🙂
Claudita mea draga, te pup cu mare drag…mii de multumiri pentru urari! 🙂
Zilele noastre de nastere au fost mereu „pline”…caci noi sintem unul dupa altul, la diferenta de doar o zi 😛
La multi ani inainte tuturor!!!
Ala, iti multumim frumos! 🙂
Multi pupici ca te-ai gandit la noi!
Mihaaa, am fost sigura ca trufele mele iti vor face cu ochiul, hi, hi… :)))
Te pup pentru urari!
Andreea, esti o scumpa, ca de obicei 🙂 …mersi mult de urari!!!
Si voi sa „patiti” la fel! 😛
Multi si dragi pupici!
Dragilor, in primul rand vreau sa va urez un sincer „La Multi Ani”, sa fiti in continuare la fel de veseli, voiosi, plini de viata. Sa pup si va imbratisez cu drag, si pe Bogdi cel frumos :), muahhh.
Tortul: Domne vrei sa ma omori Laurici :))), stii ca si eu sunt „moarta” dupa cioco si coffe (acum m-am trezit si sunt la o ceasca de coffe), arata de nota 1000. Il notez si eu 😛
Pupici muulti!
Extra!!!!
„LA MULTI ANI! cu multa,multa sanatate si fericire!
…iar tortul arata super si sint convinsa e tare bun…
La multi multi ani cu dragoste si implinire. Va sarut cu drag.
Прекрасна торта!Имам награди за теб.Поздрави!
Tortul e absolut minunat. Felicitari. In curand o sa am ocazia sa il incerc si eu. Pupici.
La multi ani, multa sanatate si fericire!
La multi ani fericiti impreuna Laura si Cipi!! Tortul e superb si gustul al fel sunt sigura,te pup.
La multi ani ! Tare frumos este tortuletul 😉
Super tort!Trufele alea sunt dementiale!
La multi ani fericiti si buni!
La multi ani, sa fiti fericiti, sa va iubiti si sa va bucurati de minunea voastra inca 100 de ani de-acum incolo!
Esti o scumpa, Cristina, multumim frumos pentru emotionantele urari! 🙂
Si eu si Bogdi te pupam cu drag!!!
…mi-ai inseninat ziua… 🙂
Am uitat sa mai adaug …. Sa fiti fericiti, sanatosi, sa va iubiti la fel de mult … si sa va cresteti nepotii si stranepotii in pace si armonie. Numai bine!
La multi ani!
Va imbratisez cu drag …
Esti nemaipomenit de talentata si Bogdi un scump si jumatate … Are cu cine semana 🙂