Trufe de ciocolata

15 comentarii
Cand te gandesti la ceva decadent si peste poate de gustos, iti vine-n minte un singur lucru, trufe de ciocolata!!! šŸ˜›
Simple, cu cafea, cu lichior, rom sau coniac, sunt absolut irezistibile!!!!!!

Ingrediente pentru cca. 35 de bucati:

Pentru compozitia de trufe:

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 500 g ciocolata cu lapte sau cu 50% cacao
  • 2 linguri coniac
  • 2 linguri cafea, preparata tare

Pentru ornat (varianta cu ciocolata):

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingura cafea boabe, proaspat macinata

Pentru ornat (varianta simpla):

  • 100 g pudra de cacao
  • 125 g migdale, taiate bucati si prajite

Mod de preparare:

Va pun si poza cu diferitele „invelisuri” cu care se presupunea ca voi acoperi trufele…se presupunea, am zis šŸ˜€ …caci pana la urma au sarit picii pe ele si de-abia, de-abia am reusit sa le glazurez, asa, simplu, in alb si negru. Veti vedea mai jos cat de sifonate mi-au iesit :))
Aici sunt migdalele, pudra de cacao si cafeaua macinata:
Pentru compozitia de trufe, puneti frisca intr-un vas pe foc si cand fierbe, dati-o deoparte. Intr-un castronel, puneti ciocolata rupta in bucatele si turnati deasupra frisca fierbinte:

Amestecati bine cu o lingura sau bateti cu telul pana cand ciocolata se topeste iar compozitia devine omogena:

Impartiti compozitia rezultata in jumatate (in doua castronele). Intr-unul dintre castronele adaugati coniacul iar in celalalt cafeaua neagra.
Eu portia cu coniac am facut-o fara coniac, pentru Bogdi si ceilalti copii, doar portia cu cafea a ramas intacta (…si de care m-am folosit pentru a orna minunatul tort, facut de ziua mea si a lui Cipi: Tort de trufe)

Dati la congelator 2-3 ore, pana cand compozitiile se intaresc (pentru un rezultat mai bun, se lasa compozitiile, in congelator, peste noapte).
Cu o lingura, luati din amestecul de ciocolata, modelati bilute si puneti-le pe o tava tapetata cu hartie pergament. Dati la congelator pentru cca. 15 minute, pentru a se putea intari compozitia:

…si pentru a le putea da apetisanta forma rotunda, pe care o cunoastem cu totii.
Dupa ce ati terminat „de modelat”, puneti tava in congelator:

Topiti ciocolata cu lapte si ciocolata alba, fiecare intr-un bol separat. Asteptati sa se raceasca putin apoi cu ajutorul unei furculite (sau a unei lingurite, cum va vine mai usor) inmuiati trufele cu coniac in ciocolata cu lapte.

Asteptati putin pentru a se scurge de ciocolata in exces si asezati trufa din nou pe tava.

Topiti ciocolata alba si lasati-o sa se raceasca putin. Inmuiati in ea trufele cu aroma de cafea, exact ca inainte, iar deasupra presarati boabele de cafea maruntite.
Eu le-am lasat neornate, pentru ca, dupa cum v-am zis, le-am folosit la ornarea tortului nostru: Tort de trufeĀ 

Daca vreti ca treaba sa mearga si mai usor, dati cateva trufe prin cacao si presarati-le pe altele cu migdale.

Dati-le la frigider pana in momentul in care sunt servite.

Trufele pot fi pastrate in frigider maximum o saptamana si in congelator, maximum o luna.
Daca le-ati congelat, dezghetati-le in frigider, pe parcursul a doua-trei ore.

Serviti-va, va rog!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

15 comentarii

miha 28 septembrie 2012 - 09:13

clar ca trebuie incercat ! arata foarte bine si sunt sigura ca este si delicios šŸ˜‰

Raspunde
Anonymous 8 octombrie 2010 - 13:25

@cuisinette…minunata idee, nu mi-a trecut prin minte, ma tot chinuiam cu lingurita sau furculita ca oricat incerci nu iti ies asa perfecte.Bravos!

Raspunde
Anonymous 8 octombrie 2010 - 13:23

@Anonim….nu ti-a reusit reteta pentru ca ai gresit TU.Unde vezi tu ca scrie pe blog 400 de frisca si 300 de ciocolata????Eu vad foarte clar ca scrie 400 de frisca si 500 de ciocolata simpla.Deci daca vrei sa iti iasa citeste corect.Ciocolata intotdeauna trebuie sa fie mai multa decat frisca deoarece ciocolata este cea care intareste compozitia.Eu am facut si mi-a reusit din prima…Felicitari Laura, sunt foarte bune si de efect.Am pus in compozitie coaja de portocala confiata….sunt o minuneeeeee!

Raspunde
ioana 1 octombrie 2010 - 16:53

imi pare rau ca am dat de blog-ul tau:)) acum am treaba:P glumesc..arata f bine, salivez la fiecare reteta:)

Raspunde
Ursu Florin 22 iulie 2010 - 23:23

tot salivez cand ma uit pe blogu tau

Raspunde
Laura 22 iunie 2009 - 22:20

Amy, daca le faci doar pentru tine, va fi floare la ureche šŸ˜› …ca atunci nu trebuie sa te concentrezi asupra „decorului” šŸ˜€
Pofta buna de pe-acum!!! Sint delicioase, vei vedea! šŸ˜‰

Raspunde
Laura 22 iunie 2009 - 22:16

Wowww, Vi, iubita, daca as fi stiut eu trucul asta minunat inainte sa ma apuc de migaloasele trufe, ce bine era!!! :)))
…dar nu-i bai, e bine de stiut pe viitor, mii de multumiri!
…si pupici pentru felicitari, esti o scumpaaa!!! šŸ™‚

Raspunde
Amy 22 iunie 2009 - 20:19

WWOOOOOWWWWWW ce pot sa zic decat ca la noapte am la ce visa………..si eu care trag de mine sa mai dau cateva kg jos pana la vacanta :(((((

Trebuie incercate neeaparat macr 1-2 si tot fac :=))

Raspunde
Cuisinette 19 iunie 2009 - 19:37

Laura, sint perfecte, trebuie sa le fac si eu pt o nunta.
La multi ani, sa fiti fericiti.

Hai sa-ti zic ce sa faci data viitoare.

Iei un gratar mai des si asezi hartia cerata pe el. Pe urma iei o scobitoare si o infigi in bomboana (in baza), pui bomboana in glazura, o lasi sa se scurga bine (fiind rece ii poti forma si motz), pe urma tot ce faci e sa intepi hartia cu scobitoarea, asezi frumos bomboana sa stea bine si tragi scobitoare pe partea cealalta. In felul asta nu ramane extra cioco pe bomboana.

Lingura nu e buna la asa ceva, mai degraba firculita.

Raspunde
Laura 17 iunie 2009 - 00:47

L’automne, draga mea, dar tu cum reusesti de fiecare data sa-mi faci inima sa-mi salte-n piept de fericire?! šŸ˜›
Te pup si te invit, cu mare drag, oricand, la o cafea (virtuala, momentan :P) si la dulci vorbe!!!

Raspunde
Anonymous 15 iunie 2009 - 18:56

Draga Laura esti mi-nu-na-ta!!!! Preparatele tale sunt de exceptie!! Cred ca ai cel mai tare blog culinar,cu cele mai senzationale retete!!!!! M-ai cucerit cu priceperea ta! Cum reusesti sa fii atat de priceputa,cat timp ti-a luat sa te perfectionezi??? Esti de admirat!!!! Cat mi-as dori o bucatica din prajiturelele tale!!!!!!! Te felicit sincer!!
Cu mare,mare drag,
L’automne

Raspunde
Laura 12 iunie 2009 - 13:46

Adriana draga, nu stiu daca ai observat dar mie chiar mi s-au prins de degete… :)))
Lipicioase si ademenitoare rau, asa-i?! šŸ˜›
Multumiri ca-ti plac…te pup!

Raspunde
Laura 12 iunie 2009 - 13:45

Sweet Maria, „you made my heart sing” :)) …with your lovely message!
Thank you so much…I’m very glad you like it!
Kisses!!!

Raspunde
adriana 12 iunie 2009 - 13:36

yam-yam…mi s-au lipit de degete..

Raspunde
Maria 12 iunie 2009 - 12:49

Simply perfect! Kisses!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.