Trufe de ciocolata

17 comentarii
[shashin type=”photo” id=”18029″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Cand te gandesti la ceva decandent si peste poate de gustos, iti vine-n minte un singur lucru, trufe de ciocolata!!! 😛
Simple, cu cafea, cu lichior, rom sau coniac, sunt absolut irezistibile!!!!!!
Ingrediente pentru cca. 35 de bucati:
– 400 ml smantana dulce pentru frisca
– 500 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
– 2 linguri coniac
– 2 linguri cafea, preparata tare
– 2 linguri cacao
– 25 g migdale, taiate bucati si prajite
– 400 g ciocolata alba
– 1 lingura cafea boabe, proaspat macinata
Mod de preparare:
Va pun si poza cu diferitele “invelisuri” cu care se presupunea ca voi acoperi trufele…se presupunea, am zis 😀 …caci pana la urma au sarit picii pe ele si de-abia, de-abia am reusit sa le glazurez, asa, simplu, in alb si negru. Veti vedea mai jos cat de sifonate mi-au iesit :))
[shashin type=”photo” id=”18030″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Pune frisca intr-un vas pe foc si cand fierbe, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g ciocolata cu lapte si toarna deasupra frisca fierbinte:
[shashin type=”photo” id=”18031″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Amesteca bine cu o lingura sau bate cu telul pana cand ciocolata se topeste iar compozitia devine omogena:

[shashin type=”photo” id=”18032″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Toarna jumatate din acest amestec intr-un alt castronel. Intr-unul dintre castronele adauga coniacul iar in celalalt cafeaua neagra.
Eu portia cu coniac am facut-o fara coniac, pentru Bogdi si ceilalti copii, doar portia cu cafea a ramas intacta (…si de care m-am folosit pentru a orna minunatul tort, facut de ziua mea si a lui Cipi: Tort de trufe)

[shashin type=”photo” id=”18033″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Da la congelator 2-3 ore, pana cand compozitiile se intaresc (pentru un rezultat mai bun, se lasa compozitiile, in congelator, peste noapte).
Cu o lingura, ia din amestecul de ciocolata, modeleaza bilute si pune-le pe o tava tapetata cu hartie pergament. Da la congelator pentru minim 15 minute, pentru a se putea intari compozitia:

[shashin type=”photo” id=”18035″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

…si pentru a le putea da apetisanta forma rotunda, pe care o cunoastem cu totii.
Dupa ce ai terminat “de modelat”, pune tava in congelator:

[shashin type=”photo” id=”18036″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Topeste restul de ciocolata cu lapte. Asteapta sa se raceasca putin apoi cu ajutorul unei furculite (sau a unei lingurite, cum va vine mai usor) inmoaie fiecare trufa cu aroma de coniac in ciocolata.

[shashin type=”photo” id=”18038″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Asteapta putin pentru a se scurge de ciocolata in exces si aseaza trufa din nou pe tava.
Da o treime din aceste bilute prin cacao. Presara o alta treime cu migdale iar restul lasa-le simple…eu la capitolul asta am fost intrerupta 😀 …v-am scris mai sus despre ce e vorba…

Topeste ciocolata alba si las-o sa se raceasca putin. Inmoaie in ea trufele cu aroma de cafea, exact ca inainte, iar deasupra presara boabele de cafea maruntite.
Eu le-am lasat albe, pentru ca, dupa cum v-am zis, le-am folosit la ornarea tortului nostru: Tort de trufe 

[shashin type=”photo” id=”18039″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Da la frigider pana in momentul in care sunt servite.

[shashin type=”photo” id=”18040″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Trufele pot fi pastrate in frigider maximum o saptamana si in congelator, maximum o luna.
Daca le-ai congelat, dezgheata-le in frigider, pe parcursul a doua-trei ore.

[shashin type=”photo” id=”18042″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Serviti-va, va rog!!!

[shashin type=”photo” id=”18041″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

17 comentarii

ana 31 decembrie 2017 - 12:47

Reteta nu este corecta. In insiruirea de ingrediente necesare scrie 500gr ciocolata cu lapte dar in cuprinsul retetei scrie ca se topesc doar 300gr ciocolata cu lapte. Am incercat reteta si nu a iesit nimic cu toate ca atunci cand am observat comentariile am adaugat inca 200gr ciocolata dar nu a fost ca si cand le-as fi adaugat de la inceput. Cu aceasta ocazie am irosit ingrediente, timp, bani si asteptarile mele si ale familiei mele. Daca tot scrieti o reteta mi se pare de bun simt sa fie absolut corecta si nu doar aproximtativ corecta. Vad ca nici dupa comentariile altor persoane care au patit la fel nu ati corectat reteta. Pacat.

Raspunde
miha 28 septembrie 2012 - 09:13

clar ca trebuie incercat ! arata foarte bine si sunt sigura ca este si delicios 😉

Raspunde
Anonymous 8 octombrie 2010 - 13:25

@cuisinette…minunata idee, nu mi-a trecut prin minte, ma tot chinuiam cu lingurita sau furculita ca oricat incerci nu iti ies asa perfecte.Bravos!

Raspunde
Anonymous 8 octombrie 2010 - 13:23

@Anonim….nu ti-a reusit reteta pentru ca ai gresit TU.Unde vezi tu ca scrie pe blog 400 de frisca si 300 de ciocolata????Eu vad foarte clar ca scrie 400 de frisca si 500 de ciocolata simpla.Deci daca vrei sa iti iasa citeste corect.Ciocolata intotdeauna trebuie sa fie mai multa decat frisca deoarece ciocolata este cea care intareste compozitia.Eu am facut si mi-a reusit din prima…Felicitari Laura, sunt foarte bune si de efect.Am pus in compozitie coaja de portocala confiata….sunt o minuneeeeee!

Raspunde
ioana 1 octombrie 2010 - 16:53

imi pare rau ca am dat de blog-ul tau:)) acum am treaba:P glumesc..arata f bine, salivez la fiecare reteta:)

Raspunde
Ursu Florin 22 iulie 2010 - 23:23

tot salivez cand ma uit pe blogu tau

Raspunde
Anonymous 10 aprilie 2010 - 18:43

Buna Laura!
Sunt un mare fan al ciocolatei si am incercat si eu aceasta reteta de trufe, insa nu mi-a reusit… Eu am facut doar cu jumatate de cantitati (200 ml frisca lichida si 150 g ciocolata – in reteta scrie 400 ml frisca si 300 g ciocolata) – si le-am lasat la congelator mai mult de 12 ore… din momentul in care am incercat sa le dau o forma de bilute, pana am terminat 3-4, restul s-au topit… si pana la urma a trebuit sa le arunc, se lichefiasera pana am terminat 15-16 bilute. Oare nu e prea putina ciocolata? Sau am gresit pe undeva? In reteta la toata cantitatea de frisca se folosesc doar 300 g ciocolata simpla, ramanand 200 g cioco simpla pentru ornat trufe cu coniac si 400 g cioco alba pentru aceeasi cantitate de trufe, cu cafea… Unde am gresit si ce trebuie sa fac ca sa imi reuseasca? Multumesc!

Raspunde
Laura 22 iunie 2009 - 22:20

Amy, daca le faci doar pentru tine, va fi floare la ureche 😛 …ca atunci nu trebuie sa te concentrezi asupra “decorului” 😀
Pofta buna de pe-acum!!! Sint delicioase, vei vedea! 😉

Raspunde
Laura 22 iunie 2009 - 22:16

Wowww, Vi, iubita, daca as fi stiut eu trucul asta minunat inainte sa ma apuc de migaloasele trufe, ce bine era!!! :)))
…dar nu-i bai, e bine de stiut pe viitor, mii de multumiri!
…si pupici pentru felicitari, esti o scumpaaa!!! 🙂

Raspunde
Amy 22 iunie 2009 - 20:19

WWOOOOOWWWWWW ce pot sa zic decat ca la noapte am la ce visa………..si eu care trag de mine sa mai dau cateva kg jos pana la vacanta :(((((

Trebuie incercate neeaparat macr 1-2 si tot fac :=))

Raspunde
Cuisinette 19 iunie 2009 - 19:37

Laura, sint perfecte, trebuie sa le fac si eu pt o nunta.
La multi ani, sa fiti fericiti.

Hai sa-ti zic ce sa faci data viitoare.

Iei un gratar mai des si asezi hartia cerata pe el. Pe urma iei o scobitoare si o infigi in bomboana (in baza), pui bomboana in glazura, o lasi sa se scurga bine (fiind rece ii poti forma si motz), pe urma tot ce faci e sa intepi hartia cu scobitoarea, asezi frumos bomboana sa stea bine si tragi scobitoare pe partea cealalta. In felul asta nu ramane extra cioco pe bomboana.

Lingura nu e buna la asa ceva, mai degraba firculita.

Raspunde
Laura 17 iunie 2009 - 00:47

L’automne, draga mea, dar tu cum reusesti de fiecare data sa-mi faci inima sa-mi salte-n piept de fericire?! 😛
Te pup si te invit, cu mare drag, oricand, la o cafea (virtuala, momentan :P) si la dulci vorbe!!!

Raspunde
Anonymous 15 iunie 2009 - 18:56

Draga Laura esti mi-nu-na-ta!!!! Preparatele tale sunt de exceptie!! Cred ca ai cel mai tare blog culinar,cu cele mai senzationale retete!!!!! M-ai cucerit cu priceperea ta! Cum reusesti sa fii atat de priceputa,cat timp ti-a luat sa te perfectionezi??? Esti de admirat!!!! Cat mi-as dori o bucatica din prajiturelele tale!!!!!!! Te felicit sincer!!
Cu mare,mare drag,
L’automne

Raspunde
Laura 12 iunie 2009 - 13:46

Adriana draga, nu stiu daca ai observat dar mie chiar mi s-au prins de degete… :)))
Lipicioase si ademenitoare rau, asa-i?! 😛
Multumiri ca-ti plac…te pup!

Raspunde
Laura 12 iunie 2009 - 13:45

Sweet Maria, “you made my heart sing” :)) …with your lovely message!
Thank you so much…I’m very glad you like it!
Kisses!!!

Raspunde
adriana 12 iunie 2009 - 13:36

yam-yam…mi s-au lipit de degete..

Raspunde
Maria 12 iunie 2009 - 12:49

Simply perfect! Kisses!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.