Rulada trenulet cu crema de lamaie

24 comentarii
Aceasta rulada trenulet cu crema de lamaie s-a nascut din imbinarea a doua retete minunate: o rulada suuuper buna de lamaie, preluata din “decupajele” mele din “Secretele bucatariei” si un “trenulet” dulce, afisat intr-ocarticica de copii: Bucataria copiilor, de la Editura Aquila, care m-a inspirat si incantat la maxim!
Ii este dedicata cu toata dragostea micului meu bucatar care a castigat un premiu dragut datorita acestei retete: Clovn de inghetata 🙂

 

Ingrediente:

Blat rulada:
  • 4 oua
  • 1 priza de sare
  • 120 g zahar
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 100 g faina
Crema de lamaie:
  • 2 lamai mici
  • 150 g zahar vanilat
  • 250 g crema de branza Philadelphia sau Mascarpone
  • 120 ml smantana pentru frisca
In plus:
  • buline de ciocolata gen M&M

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 175  grade (foc mediu). Puneti hartie pentru copt intr-o tava mare (tava de aragaz would be just fine! 😛 )

Pentru blat, bateti albusurile spuma cu sare. Frecati galbenusurile cu zahar si 4 linguri de apa fierbinte, pana veti obtine o crema. Incorporati putin cate putin faina si spuma de albusuri. Turnati coca pentru blat, neteziti-o cu un cutit daca e nevoie, si coaceti cca. 20 de minute.

Scoateti cu grija blatul pe un prosop curat de bucatarie presarat cu zahar tos sau pudra:

Stropiti hartia pentru copt de pe blat cu putina apa, pentru a o putea indeparta mai usor:

Rulati blatul si lasati-l sa se raceasca.

Pentru crema, spalati bine lamaile cu apa fierbinte, stergeti-le cu un prosop de bucatarie, dupa care radeti coaja pe razatoarea mica. Stoarceti si sucul de lamaie. Amestecati-le cu crema de branza (puteti folosi si branza de vaci) si cu zaharul vanilat. Bateti spuma frisca si adaugati-o cremei de lamaie, amestecand pana la omogenizare:

Cu grija, derulati blatul si ungeti-l cu crema:

Rulati din nou blatul cu ajutorul prosopului:

Feliati rulada in 4 bucati: una din ele va fi locomotiva iar celelalte vagoanele 😀
Eu dintr-un blat de pandispan am taiat bucatele egale si am “croit” legaturile dintre vagoane, pentru ca-mi era la indemana…voi insa puteti sa folositi sticksuri gen Finetti sau jeleuri colorate, etc…

Faceti cu spritul doua “sine” pe tava, din frisca batuta, si asezati vagoanele deasupra…desi eu, dupa cum se vede, le-am “proiectat” dupa 😀
Poate ca ar fi bine de stiut ca sinele erau de fapt formate din bezea…dar cine avea la dispozitie 3 ore, pentru a usca bezelele la cuptor?! …eu nu!!! :)))

Presarati pe rulada zahar pudra sau fulgi de nuca de cocos…ori chiar fistic macinat, daca o preparati pentru alta ocazie, moment in care serviti rulada ornata cu feliute de lamaie si frunzulite de lamaita.

Se orneaza apoi trenuletului, capitol de care s-a ocupat micul meu bucatar -Bogdi 🙂
Aici lipeste “rotile” (buline de ciocolata) cu mare grija:

…pe locurile pe care i le-am trasat eu cu frisca:

Si-o poza de final, cu cosul de fum, fumegand! 😛

E o reteta pe cat de simpla pe-atat de gustoasa! Bogdi si copiii prezenti la balaceala zilnica 😀 …au fost extaziati!!!

 

Sfat: Acest trenulet poate fi umplut si cu inghetata!!!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

24 comentarii

Monica 22 martie 2012 - 14:17

fetita mea ar fi foarte incantata de un asa tort. e o ideee super pentru ziua ei de nastere 🙂

Raspunde
Daniela 21 ianuarie 2012 - 04:35

Inca o reteta de-a ta pe care am incercat-o de Craciun si care mi-a placut mult. Nu am facut trenuletul, ci doar rulada simpla peste care am pus glazura de ciocolata. Mi-a ramas insa crema cam multa si am mai facut o rulada. Data viitoare eu o sa pun doar o lamaie deoarece mi s-a parut un pic cam acra.

Raspunde
AlbertC 4 ianuarie 2012 - 17:27

Felicitari, Laura! Am facut si eu rulada si e delicioasa. Trebuie sa iti spun ca doar de o saptamana am decoperit blogul tau, dar deja am incercat 6 retete de praji si sunt excelente!

Raspunde
ela_86 29 decembrie 2011 - 17:07

sal:) vreau sa fac si eu rulada.am o intrebare legat de crema.e suficient de dulce cu zaharul vanilinat?avand in vedere ca crema de mascarpone si frisca nu sunt dulci;sau se adauga la frisca zahar dupa gust?multumesc.astept raspuns cat de repede se poate.vreau sa o fac sambata dimineata.

Raspunde
fely2 4 noiembrie 2009 - 17:30

Foarte frumos si cu un gust deosebit!Felicitari lui Bogdi,dar bineinteles si tie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Raspunde
Laura 22 iunie 2009 - 20:12

Multumesc frumos!!! 🙂

Raspunde
BLOG VEDETE 21 iunie 2009 - 14:47

foarte ingenioasa ideea. bravo

Raspunde
Laura 19 iunie 2009 - 20:32

Salut, Jester! 🙂
Multumim frumos pentru invitatie!
Sint sigura ca multi dintre vizitatorii mei v-au vizitat deja…si poate si-au si incantat copilasii cu cartile si desenele afisate la voi pe blog dar ca sa dau in intregime curs invitatiei tale, am sa introduc si bannerul vostru la mine pe blog! 🙂
Mult, mult succes in continuare!
Sa bucurati inimile cat mai multor copilasi cu aceeasi dedicatie si pe viitor!

P.S. Am sa ii descarc si eu lui Bogdi carticelele voastre, asa ca mii de multumiri de pe-acum!

Raspunde
Laura 19 iunie 2009 - 19:49

Ala, ce scumpa esti!!! …multumim frumos pentru felicitari!
Bogdi iti trimte un pupic de-al lui, dulce tare! 😛

Raspunde
Laura 19 iunie 2009 - 19:48

Aniela draga, ce mult ma bucur ca iti place trenuletul nostru!!! 🙂
…si Bogdi vad ca a ramas la fel de fascinat de trenuri, orice forma le-as da! 😛

Te pupam!!! …si de-abia astept sa intru la tine sa vad rulada-omiduta! (nu stiu cum de am scapat-o)…si sa preiau inimoasa provocare, la care sper sa raspunda cat mai multi oameni…pentru ingerasii de copii, ce au atata nevoie de ajutor!

Raspunde
Laura 19 iunie 2009 - 19:32

Vera, I’m so happy you like our special train!!!!!!!!!!!!! 🙂
Kisses!

Raspunde
Laura 19 iunie 2009 - 19:29

Miha, poate ii faci si tu lui Robi un choo-choo din asta :))) …ca am vazut ca e mare fan Thomas, exact ca Bogdi meu…
…si Amira la fel! 😛

Va pupam cu drag!!!

Raspunde
Laura 19 iunie 2009 - 19:14

Kiss you back, Maria!!! 🙂
…the both of us, “big chefs” that we are! 😀

Raspunde
Laura 19 iunie 2009 - 19:11

Ce draguta esti, April!!! 🙂
Ma bucur mult ca o gasesti atat de atragatoare! …daca m-ar fi vazut careva cum fugeam cu blidele la pavilion si inapoi in bucatarie (unde n-am soareeee deloc!!! :P) …ar fi zis ca m-am tacanit! 😀
Noroc ca bazinul e aproape…si dupa toata alergatura, m-am racorit (cu totii, de fapt) pana seara tarziu…
Pupici, deci, pentru ca-ti place si mii de multumiri pentru ca imi apreciezi munca! 🙂

Raspunde
Laura 19 iunie 2009 - 18:47

Daniela, scumpa, locomotiva a fost si alegerea lui Bogdi :))
…pe ea a “atacat-o” prima, dupa care a trecut la roti, hi, hi…
Voi doi v-ati intelege de minune…dar nu amandoi la aceeasi masa, concentrati asupra aceluiasi desert :)))))))))))))
Te pupam si pe tine si pe printesa ta frumoasa si sa stii ca daca s-ar putea v-as servi si cu locomotiva (Bogdi ar fi un cavaler, pana la urma :P) …si cu orice v-ati dori…dar fiindca sintem asa departe unii de altii nu ne ramane decat sa poftim la ea…caci si noua ne-a ramas doar amintirea 😀

Raspunde
Jester 19 iunie 2009 - 00:56

Salut, va invitam sa sustineti un proiect cultural pentru copii.

E vorba de un site de carti gratuite in format electronic, care se pot printa cu o imprimanta obisnuita si capsa cu un capsator de birou.

Obtineti astfel o colectie intreaga de povesti frumoase. Textele si ilustratiile sunt puse la dispozitie de scriitori, traducatori si ilustratori care demonstreaza ca pot face si ceva din suflet, nu doar pentru bani.

Va rugam sa ne vizitati siteul si sa ne sprijiniti descarcand povesti. Ne gasiti pe siteul http://www.povestealuijester.blogspot.com

Raspunde
Ala Oancea 18 iunie 2009 - 16:40

Foarte frumos ! Felicitari lui Bogdi pentru ornat 🙂 O sa ajunga mare bucatar !

Raspunde
Aniela 18 iunie 2009 - 16:07

Laura, excelenta ideea. Am si eu o rulada pe site pe care mereu o excutam ca si omida…data viitoare o voi prezenta ca trenulet. Cand David al mee avea 2 ani am facut un trenulet la care am muncit 2 zile…
Rulada ta se face si rapid si are si efectul scontat.
Numai bine,
A

Raspunde
Vera 18 iunie 2009 - 09:45

Delicious!!!

Raspunde
Miha 17 iunie 2009 - 22:40

Super idee! 😉

Felicitari micutului bucatar!

Raspunde
Maria 17 iunie 2009 - 21:00

Super idea! Looks so sweet this train! Kisses!

Raspunde
April 17 iunie 2009 - 17:17

ptiu, ce bine arata….imi ploua in gura

Raspunde
Daniela 17 iunie 2009 - 16:43

Foarte reusita rulada, felicitari. Acuma daca tot te-am laudat, eu vreau sa pap locomotivaaaa… Sa nu cumva sa se apropie careva de ea, ati inteles ? Aaa, Bogdi poate servi…, doar o jumatate taiata pe lungime, da ?!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.