Am vrut o prajitura cu mere de post simpla, rapid de facut, fara prea multe ingrediente si atat de pufoasa si buna incat sa mai faceti inca o tava imediat ce-i gata! 😀 Si va asigur ca va fi gata curand, fiindca e tare gustoasa!!!
Initial, am testat-o cu bucatele de mere rasfirate deasupra blatului si cu putina cacao in compozitie, dar dupa copt blatul mi s-a parut cam uscat, si merele la fel, asa ca am refacut-o folosind cubuletele de mere ramase (aveam mai multe pregatite). Din cauza asta v-am dat gramajul merelor deja curatate de coaja si fara casuta de samburi…doar pulpa marului…ceea ce sper sa nu va incurce! :))
Aici: Briose cu mere, aveti varianta „individuala” 🙂
Ingrediente:
- 200 g pulpa de mere, taiata in cubulete mici
- 1 lingurita pudra de scortisoara
- 160 g zahar
- 120 ml ulei (de cocos)
- 100 ml lapte migdale, cocos sau soia
- 150 ml apa minerala
- 330 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat (rasa)
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170 grade C (foc domol-potrivit). Se tapeteaza o forma de copt, de aprox. 30 x 20cm, cu hartie de copt. Merele taiate in cubulete se amesteca cu scortisoara si se lasa sa se „macereze”, pana cand e gata blatul.
Intr-un bol incapator, se amesteca zaharul cu uleiul si laptele vegetal (dupa preferinta). Puteti folosi ori un mixer, ori o lingura de lemn. Se toarna apa minerala (aveti nevoie de ceva carbogazos, pentru ca blatul sa devina pufos) si se amesteca scurt.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul si se cern impreuna peste bolul cu ingredientele lichide. Se amesteca totul foarte bine, se adauga cubuletele de mere si se amesteca din nou: se rastoarna compozitia in tava si se niveleaza.
Prajitura se coace cca. 30 de minute sau pana trece de testul scobitorii.
Se lasa la racit in forma, dupa care se taie in bucati potrivite:
Se pudreaza apoi fiecare bucata cu zahar praf si scortisoara. Din belsug!!! 😛
Nemaipomenit de aromata!!!
Pentru voi, dragilor! <3
…cu mere din gradina noastra!!! Prea buuun!!!!! :))
2 comentarii
Arată nemaipomenit!
Abia aștept să o incerc atunci când vor veni copiii acasă 🤫
Daniela draga, si eu vreau sa o refac zilele astea 🙂
Sa o savurati cu placere, cu totii!!!