Tort cu banane si crema caramel

4 comentarii

 

Va spuneam acum cateva zile pe Instagram ca am doua retete cu banane pentru voi, una dintre ele fiind Prajitura Banana Split iar cealalta acest Tort cu banane si crema caramel, ataaat de bun si-atat de usor de facut!!! Bogdi cu Cipi s-au luptat pentru el, cu vitejie 😀 , pana la ultima felie!!! Dar nici eu nu am stat deoparte :))

Sper sa va placa si voua la fel de mult ca noua!

 

Ingrediente:

Blat de banane:
  • 3 banane, bine coapte (cca. 300 g, fara coaja)
  • 180 g unt
  • 180 g zahar
  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie (50% cacao)
Crema caramel:
  • 150 g caramele moi cu lapte
  • 60 ml lapte condensat, pentru cafea (neindulcit)
  • 250 g Mascarpone

 

Cea mai frumoasa felie va revine voua!!! <3

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit); se tapeteaza baza unei forme de tort cu diametrul de 28 de cm (puteti folosi si o forma de 26 cm, numai ca blatul va fi putin mai inalt).

Pentru blatul de banane, se bate untul (moale, scos din timp din frigider) cu zaharul. Se adauga unul cate unul, ouale; se amesteca energic dupa fiecare. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se inglobeaza in compozitie. Bananele se fac piure cu mixerul vertical si se adauga in compozitie, amestecand scurt cu spatula. La final, se adauga ciocolata, tocata cubulete. Compozitia se rastoarna in forma pregatita, se niveleaza si se da la cuptor pentru cca. 28 de minute (nu mai mult de 30 de minute).

Pentru crema caramel, se pun caramelele, taiate in bucati, la topit impreuna cu laptele (puteti folosi si lapte gras, de vaca). Eu am folosit caramele cu lapte sarbesti „Karamele”, care nu s-au topit in intregime, si care s-au simtit foarte fain in crema, creat un sos „grunjos” si foooarte delicios! 😀  Jumatate din cantitatea de caramel se amesteca apoi cu branza Mascarpone si se intinde „in valuri” deasupra blatului rece. Cealalta jumatate se toarna, incepand din mijlocul tortului, ca decor, peste crema caramel.

Cateva poze cu minunatia 😀

Delicios!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Costache Ana 22 decembrie 2020 - 12:15

Buna, vreau și eu să fac aceasta minunăție de rețeta. Doar că am o întrebare, eu am caramel făcut separat din zahar , nu din caramele și mă interesa cam ce cantitate de caramel ți a ieșit ție din cele 150 de grame de caramele.
Mulțumesc din suflet!
Sărbători luminate!

Raspunde
Laura Sava 23 decembrie 2020 - 00:48

Ana draga, ma bucur atat de mult ca-ti place tortul meu cu banane si caramel! 🙂
Gramaje exacte n-am 😀 , dar, dupa cum poti vedea si in poze, mi-a iesit aproape un bol. Sa fi fost vreo 200 de grame?!
Oricum, nu te stresa din cauza cantitatii caramelului! Foloseste exact atat cat iti place, pentru ca nu afecteaza cu nimic reusita retetei!
Te pup si iti multumesc pentru urari! Sarbatori cu pace tie si celor dragi tie!

Raspunde
Milana 7 mai 2020 - 22:40

Delicioasa si usor de preparat! Am incercat o de Pasti si este o minunatie! La inceput mi s au parut multe ingrediente in reteta, prea sofisticat pentru o „incepatoare” 😁, dar de fapt e foarte simplu de facut 🙂Multumesc 🙏

Raspunde
Laura Sava 22 decembrie 2020 - 23:54

Milana, cu un pic de intarziere, iti marturisesc ca m-am amuzat teribil cand ti-am citit mesajul! 🙂
Sunt super fericita ca ti-a placut!!! Curaj si pe viitor! <3 Te puuuup!!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.