Supa de fazan

7 comentarii

Supa de fazan, extrem de delicioasa, nemaipomenit de buna, incredibil de savuroasa!!!!!!! … cine a mai mancat, stie despre ce vorbesc! 😀
…iar din pieptutul fiert am facut aceasta minune de pate:  https://www.laurasava.ro/pate-fin-din-piept-de-fazan/

…dar sa va arat cum am facut supica, nu?!

 

Ingrediente:

  • un fazan intreg
  • zarzavaturi pentru supa: morcov, patrunjel, pastarnac, telina
  • 2 cartofi medii (optional)
  • o ceapa uscata medie
  • sare dupa gust
  • cateva boabe de piper

 

Mod de preparare:

Aici e fazanul gata transat si epilat :)))

Zarzavaturile, nu foarte multe, ca sa simtim gustul bun al carnii:

Se pune totul la fiert, doar cu sare si boabe de piper (fara vegeta, cuburi, etc.), ca sa nu-i alteram gustul:

Grasimea ce se ridica deasupra, se pune intr-un bol, pana cand supa e gata. Ea va fi repusa in oala, la sfarsitul fierberii, ca sa nu se tulbure supa:

Supa se strecoara, se lasa sa dea intr-un clocot si se adauga taiteii de casa:

Se serveste cu poooofta!!

Pe langa culoarea galbena, frumoasa, a avut si un gust extraordinar. Bogdi a papat un bol intreg! :)))

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

7 comentarii

Ioana 5 noiembrie 2010 - 02:05

Am facut si eu aceasta supa pt prima oara. Incredibil de gustoasa.
Ma bucur ca am gasit reteta ta.

Te-am adaugat in lista mea (daca nu e cu suparare)(am si eu un blog nou-nout) pt ca mai mereu te-am vizitat (de vreo cativa ani, adica :D)

Raspunde
Laura 24 iunie 2009 - 21:07

Placerea e, fara indoiala, de partea mea 🙂 …caci nu am decat de castigat de la oameni talentati ca tine, care iata, impartasesc cu mare drag din secretele lor culinare 🙂
Si eu ma amuz de numa’, hi, hi…acum cand imi amintesc cat de neinsemnata parea (si chiar a fost :D) „portia” de pateu…
Iti multumesc din tot sufletul pentru cuvintele extrem de frumoase si te-astept, oricand, sa te intorci la noi 🙂

Raspunde
Anonymous 24 iunie 2009 - 20:43

Cand am facut prima data pateu de fazan( 2 fazani plus 2 porumbei) am crezut ca as putea avea macar o saptamana.A rezultat o cantitate suficienta ( ma apuca rasul!)Dar, cu cei 2 copii ai mei, ca si Bogdan al tau……….finishul a fost f aproape!A fost, pesemne,doar dorinta mea……. nu si pofta lor!
Amintiri de multi ani!
Scuze ca am intervenit, nu citisem a 2-a reteta , decat mult mai tarziu.!
Esti o bucataresa inventiva , cu multe idei frumoase si bune si este o incantare ca la anii mei sa mai invat cate ceva .
Mult succes si numai bine!

Raspunde
Laura 21 iunie 2009 - 00:38

Anonim drag, iti multumesc frumos pentru minunata sugestie!!! …minunata zic, fiindca l-am preparat si eu, tot atunci, odata cu supa de fazan 😛
Reteta e aici: http://savalaura.blogspot.com/2007/03/delicatesa-din-piept-de-fazan.html

P.S. Bun de tot pontul cu un pic de kaizer! 😉 …cat si faptul ca se poate pastra la frigider, in borcan…
La noi, insa, n-a mai apucat! 😀

Raspunde
Laura 21 iunie 2009 - 00:36

Jacob drag, iata, de-abia acum am dat de mesajul tau…scuza-ma!!!
Fazanul a fost proaspat!
Proaspat…vanat! :)) …iar supa a fost, intr-adevar, o delicatesa!

Raspunde
Anonymous 20 iunie 2009 - 18:13

Felicitari pentru reteta, as mai adauga, ca se poate face un pateu extraordinar de bun din carnea de fazan. Carnea fiarta se trece prin masina de tocat cu un pachet de unt, sare si piper dupa gust. Si mai bun este daca facem cu kaizer. La un fazan fiert-un pachet de unt. De preferat se da de doua ori prin masina.
Se poate pastra la frigider , in borcane.Toate cele bune!

Raspunde
Jacktels Kochbuch 22 mai 2009 - 17:38

Fasanul este o Pasäre foarte noblä la gust si in Supä in loc de Pui, visez deja acuma de asa ceva.A fost Fasanul proaspät sau congelat ??

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.