Ciupercile au fost dintotdeauna preferatele mamei. Le-am preparat pentru ziua ei sub forma de unt pentru tartine, umplute cu oua de prepelita…chiar si sub forma de hamburgeri 😛 , dar de cand am pregatit ciorba de pleurotus, m-au cucerit definitiv si pe mine :))
Acum, insa, a venit randul sa le fac pane, sa-i fac cele mai bune snitele din pleurotus (fiindca champignon pane le-am facut deja de mult).
Foarte, foarte gustoase!!! …gustul lor seamana cu acela de pui 😀
Merg de minune cu mujdei de usturoi, dar le puteti savura si langa o salata de rosii cu ceapa verde si branza Feta. Sau (si) cu Halloumi, cum am facut noi astazi :))
Ingrediente:
- 300-350 g ciuperci Pleurotus
- 2 oua (mici)
- sare, piper
- 1 lingura lapte
- 1 lingurita smantana
- 4 linguri pline cu faina
Sfat: daca vreti sa le savurati si in post, preparati acest aluat, fara oua sau lapte: Dovlecei pane de post
Mod de preparare:
Se fierb ciupercile in apa cu sare timp de cca. 15 minute, dupa care se scot si se lasa la scurs.
Se bat ouale spuma cu un praf de sare si piper; se adauga laptele, smantana si faina si se amesteca totul foarte bine. Se trec ciupercile fierte prin aceasta compozitie si se prajesc intr-o tigaie cu ulei bine incins.
Simplu si gustos!!! 🙂
6 comentarii
Nu se pot face si de post? Cu ce as putea inlocui laptele, ouale, smantana?
Draga Laura, de-atatea ori am incercat reteta de cand ai publicat-o da’ nici nu se putea sa nu revin sa-ti multumesc pentru aceasta descoperire!!!Gustul seamana intr-adevar cu cel de puiutz si tare m-am bucurat, mai ales ca de ceva vreme am trecut pe regim vegetarian si nu prea am de gand sa schimb. Ma bucur enorm ca ai pus si retete pentru vegetarieni, iar cand papam carnitza, Beouf Bourguignon cu taitei era preferata mea din propunerile de pe site de la tine si-o gateam cu religiozitate in weekenduri, ca-i lung si-mi permitea timpul mai bine, o serveam fie cu paste, taitei chinezesti or cu orez…un deliciu!
Pentru cine vrea sa-ncerce snitelele din Pleurotus nu le dau decat un singur sfat: sa se-narmeze cu o tigaie cu o suprafatza maaare-mare, sa-ncapa cat mai multe per tura…ca nu garantez ca ramane de la o tura la alta…de fiecare data cand gateam, erau gata sin farfurie odata cu ultima tura!!!yammy! Au gust de „mai ada”
Laura !!!!!!! Astea sunt preferatele mele , cele mai bune snitele , chiar mai bune decat cele din carne , parerea mea 😉 … ador ciupercile pleurotus si nu pot uita anul in care am fost la cules de bureti de fag ( pleurotus)in padure si am venit cu o plasa mare plina , vai ce aroma si ce buni au fost … proaspeti , proaspeti , un deliciu !!!
deve essere buonissima!baci!
Super bune! Trebuie sa incerc.
Delicioase! N`am mai mancat de cand eram mica si ne facea mama. Pupici