Salata de sfecla cu iaurt

2 comentarii
Salata de sfecla cu iaurt e taare buna si aromatizata, si un pic mai altfel decat salata obisnuita de sfecla rosie cu hrean. Mai satioasa, adica 😛
Ingrediente:
– 4 sfecle rosii
– 10 cartofi mai mici
– 1 lingura hrean ras in otet
– 200 ml iaurt
– 1 legatura ceapa verde sau marar (optional)
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se spala sfecla si cartofii,  se freaca usor coaja cu o perie, se fierb in vase separate, in apa cu sare.
Apoi, se curata de coaja, se taie rondele si se aseaza intr-o salatiera mai mare. Cartofii, fierbinti inca, se sareaza si se amesteca bine. In felul asta vor fi mult mai gustosi!
Eu am „imbracat” bolul cu rondele de sfecla, am presarat putin hrean si am adaugat felii de cartof (combinatiile pot fi diverse)
Iaurtul se aromatizeaza cu hreanul ramas, cu marar sau inele de ceapa verde; se sareaza, se pipereaza dupa gust si se serveste peste cartofi, cum am facut eu, sau separat in cescuta, langa salata.
Aceasta salata se potriveste cu peste afumat, prajit sau sunca. Sau cu orice altceva va place voua!
Inimioarele de sfecla sunt optionale! 😀
Sfat: lasati salata sa se „odihneasca” cca. 30 de minute inainte de a o servi, va fi si mai gustoasa!
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

Boabe de Cafea 23 octombrie 2010 - 22:43

Cred ca e foarte buna! Eu sunt fan sfecla si hrean. 🙂

Raspunde
mamasiiubita 23 octombrie 2010 - 15:09

O alternativa excelenta la salatele traditionale.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.