O delicatesa pentru iubitorii de sfecla…printre care ma numar si eu :)))
Ingrediente:
– 4 sfecle rosii potrivite
– 50 ml. otet
– 2 cepe
– 2 linguri unt
– 300 g. carne macinata
– 200 ml. smantana
– sare, piper
– 1 legatura patrunjel verde (optional)
Mod de preparare:
Sfecla rosie se fierbe in apa cu otet si o lingurita de sare:
Se curata, apoi, de coaja:
…si se rade pe razatoare:
Se prajesc cepele, taiate marunt, in unt; se adauga carnea macinata si se lasa pe foc pana se albeste, apoi se adauga sfecla:
Se sareaza, pipereaza dupa gust si se fierbe inabusit pana cand se inmoaie carnea.
In final, se decoreaza cu smantana si frunze de patrunjel tocate marunt (pe care eu nu le-am mai surprins in poza :P)
Se serveste fierbinte cu cu piure de cartofi.
Foarte gustoasa!!!
1 comentarii
http://www.laurasava.ro/2010/10/23/tocatura-de-ca…u-sfecla-rosie/