Salata de oua

5 comentarii

Dragilor, aceasta salata de oua este o idee minunata si rapida de “prelucrare” a oualor de Pasti care v-au prisosit (desi la cat de scumpe sunt ouale, nu prea cred ca ati facut risipa 😛 ). Eu va propun, totusi, aceasta salata de oua “instant” :))

Ingredientele sunt la indemana oricui, iar modul de preparare foarte simplu!!!

 

Ingrediente:

– 4 oua fierte tare

– 2 linguri unt

– sare, piper

– zeama de lamaie

– 1 lingura mustar

– 100 g branza telemea rasa

– 2 linguri smantana sau maioneza

– inele de ceapa verde

 

Mod de preparare:

Se zdrobesc ouale cu furculita; se adauga untul, moale, tinut din timp la temperatura camerei. Se amesteca bine. Se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga zeama de lamaie (o lingura). Se adauga mustarul si branza rasa si se amesteca din nou, foarte bine. Se adauga smantana sau maioneza, cum preferati, si se lasa la rece cel putin 30 de minute.
Salata de oua se serveste pe felii de paine, simple sau prajite putin la cuptor ori in prajitor.
Daca aveti salata verde, asezati o frunza de salata pe felia de paine si apoi salata de oua. Va arata minunat 🙂
Ceapa verde o puteti incorpora salatei sau o puteti lasa ca decor 😛

Daca vreti, insa, sa va incantati familia sau prietenii cu o salata mai pretentioasa, va sugerez s-o incercati pe asta: Salata de oua in straturi

 

P.S. Daca vreti ca salata sa fie mai picanta, adaugati o ceapa mica tocata fin si un castravete acru mic, tocat foarte fin si bine scurs de zeama cat si o lingurita de marar verde, tocat fin 😉

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

5 comentarii

Anonymous 14 mai 2012 - 08:12

arata yaaammmmiiiii !!! vreau si eu

Raspunde
noni 28 aprilie 2012 - 22:53

O reteta delicioasa. Indicata pentru fiecare dimineata ca sa ai energie toata ziua

Raspunde
Andreea 24 aprilie 2012 - 23:29

Cred ca trag o fuga maine sa cumpar telemea si ceapa verde; suna delicios :).

Raspunde
Madax 23 aprilie 2012 - 20:20

tocmai am fcut aceasta salata si este delicioasa! imi place mai ales cu putina zeama de lamaie deasupra! multumiri Laura!

Raspunde
Alma 22 aprilie 2012 - 10:54

Cred ca merge bine si dimineatza …

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.