– 1 cozonac de aprox. 500 g
– 200 ml apa (o ceasca de ceai)
– 4 linguri zahar
– 1 lingura esenta de rom
– 3 linguri cacao
– 150 g unt
– 150 g nuca macinata
– nuca de cocos sau cacao si nuci maruntite, pentu ornat
Mod de preparare:
Se taie marunt cozonacul; se pune in bolul robotului de bucatarie si se face pesmet (mare) sau se faramiteaza intre degete cat mai fin.
Se face siropul, punand la fiert apa si zaharul, care se lasa cca. 5 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Se lasa apoi la racit. Se toarna peste pesmetul de cozonac si se omogenizeaza bine.
Se freaca spuma untul si se amesteca cu cacaua, nuca macinata si romul. Se adauga apoi la pesmetul insiropat de cozonac. Se amesteca totul foarte bine si se pune la frigider pentru cca. 2 ore, pana cand aromele se intrepatrund iar amestecul se intareste.
Se modeleaza bilute din compozitia rece si se dau prin nuca de cocos sau cacao. Eu le-am facut in ambele variante 🙂
Delicioase cu adevarat!!!!!
[shashin type=”photo” id=”15905″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
P.S. Puteti folosi si resturi de la prajiturile de Pasti, cum am facut aici: Bombe din resturi de blat 😉
4 comentarii
Delicioase! o idee excelenta! Felicitari!
Buna idee,am si eu niste resturi de blat la congelator,o sa il fac si eu bombe.
Mi-nu-nat ! Eu am executat o budinca din cozonacul ramas de la Paste
foarte bune! (arata si tare bine)
Ceva de genul am facut si eu…doar ca le-am pus visine din visinata in mijloc! Pup!