Prajitura turnata cu mere

217 comentarii
O nebunie de prajitura aceasta prajitura turnata cu mere!!!!! 😛
Am facut-o mai demult cu branza si cu dovleac si a iesit la fel de delicioasa, iar acum, mai recent, cu prune. Tineti cont ca la varianta cu prune, prunele trebuie sa ramana crude! Si sa fie foarte, foarte bine coapte, atat de bine coapte incat sa se poata decoji (se va folosi doar pulpa). De asemenea, aveti mare grija ca lasa zeama, asa ca puneti-le cateva minute la scurs, intr-o sita.
O sa va indragostiti si voi de ea si, cel mai important, copiii vostri. Bogdi deja o adora 🙂
Ingrediente aluat:
  • 2 oua mari, intregi
  • 9 linguri zahar (rase)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
Ingrediente crema:
  • 1 kg de mere (aprox. 6 mere)
  • zahar dupa gust (4-5 linguri)
  • scortisoara (1 lingurita)

 

Mod de preparare:

In primul rand, se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Apoi se unge tava cu unt si se presara cu faina (sau se tapeteaza cu hartie de copt). Forma mea a avut 24 cm/24 cm. E o forma patrata care nu e foarte accesibila, asa ca nu va cramponati de amanuntul asta si folositi orice alta tava, dar micuta. Micuta bine, cam de aprox. 20-22 cm. lungime si 14-16 cm. latime.

In continuare, pentru blat, se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se spumeaza usor. Se adauga apoi uleiul si se amesteca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se rastoarna peste amestecul precedent alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.

Pentru umplutura, se curata merele si se taie in cubulete sau felii, ori se dau pe razatoarea mare (eu am folosit robotul). Se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa, dar sa nu fie prea uscate. Cand sunt gata, se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.

Se toarna jumatate din aluat in tava pregatita si se pune pentru 10-12 minute la cuptor. Se scoate apoi si se intinde amestecul de mere calite.

La final, se toarna restul de aluat, cat mai uniform, deasupra merelor. Nu va speriati ca nu va va ajunge compozitia pentru a finaliza prajitura, caci va fi exact atat cat trebuie. Mai ales daca turnati ultimul „strat” de aluat in fasii deasupra compozitiei de mere. Nu nivelati, ci lasati darele de aluat sa se aseze singure. In final vor „cuprinde” foarte frumos prajitura.

Prajitura se coace cca. 35-40 de minute:

Cand este gata, se pudreaza din belsug cu zahar praf si se taie cand este racita complet.

E atat de buna, incat a doua oara o veti face cu siguranta intr-o tava mai mare, dubland cantitatile 😀

 

Reteta preluata de la Anat

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

217 comentarii

Alexandra 20 mai 2023 - 10:13

Am citit comentariile dar asteptam sa fie gata ca sa cred :))). Pe langa faptul ca mi-a mirosit toata casa pana seara a ceva delicios de mi se taia respiratia, a fost atat de buna ca s-a „ras” in cateva ore. Deja am plan sa o fac si maine dimineata, si neaparat dublez cantitatile. M-am simtit curajoasa si am inlocuit laptele cu iaurt si capsuni, iar jumatate din cantitatea de mere am inlocuit o cu capsuni si zahar vanilinat.A iesit atat de aromată ca imi venea sa leșin cand o miroseam. Reteta de pastrat pana la adanci bătrâneți 😍

Raspunde
Ala 7 octombrie 2023 - 02:34

Eu prima dată am făcut-o astăzi, și mi-a dat în cap să dublez cantitățile 😊 e nemaipomenit de gustoasă, doar că data viitoare voi cîntări cantitățile căci e cam mult de numărat cu lingura 😉 am făcut-o mai mult pentru fetița mea, ea nu iubește torta cu bucăți de mere, deci e perfectă pentru noi 🥰

Raspunde
Florina 7 mai 2023 - 18:22

Minunata, azi am incercat si mi-a iesit. Eram obisnuita cu versiunea mamei cu cele razalite si aluatul ca foile, dar intotdeauna mi se parea ca ia prea mult timp. Data viitoare dublam ingredientele 😄

Raspunde
Raluca 8 februarie 2023 - 10:51

Este o prajitura demențiale. Copiii mei o adora. Mulțumim pentru bunătatea aceasta.

Raspunde
Dana 11 ianuarie 2023 - 12:44

Mulțumesc din suflet pentru rețetă! De când am descoperit-o doar așa o fac. Singura diferență este că dublez ingredientele pt că fac în tava mare de cuptor și la final pun și bezea deasupra. Iese demențial.

Raspunde
Ghionea Denisa 29 octombrie 2022 - 09:39

Eu fac de mult timp această prăjitură și mi-a ieșit de fiecare dată, de cele mai multe ori cu dovleac. Folosesc un plic de praf de copt și crește foarte frumos!
Mulțumim pentru rețetă!

Raspunde
Florentina 1 septembrie 2022 - 19:27

Mulțumesc, Laura pentru aceasta reteta. Acum e la cuptor și sunt sigura v-a ieși ceva delicios. Nu am dat greș niciodată la retele pe care le-am făcut de la tine. Domnul sa va binecuvateze!

Raspunde
Ioana 18 octombrie 2022 - 15:39

Se poate inlocuii zaharul cu miere?
Va multumesc anticipat.

Raspunde
Alex 8 aprilie 2023 - 20:06

Nu. Nu se folosește mierea în general în cuptor.

Raspunde
Gicuta 12 iunie 2022 - 21:44

Eu îți mulțumesc enorm pentru rețeta care mie sincer mi-a ieșit de fiecare data când o fac !!este minunata !!!!

Raspunde
Carmen 30 august 2022 - 19:48

A ieșit genială.. Super bună..Mă uitam la câteva comentarii….ba că nu a crescut…ba că 1 lingură de bicarbonat este mai mult decât 1 plic…… părea mea cine a mai făcut prăjituri până la ora aceasta nu are cum sa nu iasă această prăjitură care o face și nepoata mea de 7 ani..

Raspunde
Aurelia 2 aprilie 2022 - 23:12

Exceptionala prajitura!

Raspunde
Mihalcioiu 16 martie 2022 - 15:39

Din pacate nu a crescut nici blatul de jos nici cel de sus. E subtire ca un biscuite 🙁

Raspunde
Maria 9 aprilie 2022 - 17:03

Foarte buna rețetă, am făcut-o de cel puțin 10ori!!

Raspunde
Corina 22 aprilie 2022 - 23:27

Rețeta este super, mi- a iesit o prăjitură delicioasă.mulțumesc Laura Sava !!

Raspunde
Ema Bartic 23 octombrie 2023 - 18:46

Dragă Laura, e demențială! Am căutat o groază de rețete dar aceasta este peste toate CEA MAI BUNĂ. Am făcut-o și eu astăzi și este pe placul întregii familii; cu siguranță aceasta va rămâne preferata mea până la adânci bătrâneți ♥️🤗 mulțumesc!

Raspunde
Ioana 31 octombrie 2022 - 14:20

Este foarte buna !

Raspunde
Liliana 7 noiembrie 2022 - 19:39

Buna ziua …am o intrebare…mi a crapat partea de sus in mai multe bucati…e posibil ca motivul sa fie ca am folosit zahar de cocos?…La gust e buna ca nu are cum sa fie altfel…multumesc

Raspunde
Anda 15 februarie 2022 - 11:11

Prajitura e super delicioasa, ma bucur ca am găsit rețeta. În schimb partea cu lingurile ma zapaceste😅… E mai ușor cu gramele, zic și eu 🤗

Raspunde
Mihaela 23 ianuarie 2022 - 08:30

Și eu am făcut prăjitura, dar, nu a ieșit așa cum e descrisă. 😒 Sigur am greșit pe undeva. A ieșit aluatul destul de lichid. Am copt partea de jos (10 min.), a crescut cu burtică, dar nu s-a rumenit deasupra. Am adăugat merele călite și restul de aluat și am stricat ”Feng-Shui -ul”, partea de deasupra a cam stat pe loc. Am câteva întrebări
– Consistența aluatului trebuie să fie spre aluat de clătite, dar mai gros, sau spre aluat de pandișpan, adică mai vâscos?
– Coacerea părții de jos trebuie să fie completă, adică ușor rumenită pe deasupra ca să nu se lase când adaugi merele?

Poate a mai trecut cineva prin cele descrise de mine și îmi spune o sugestie care va duce spre rezultatul așteptat.
Mulțumesc. Spor în toate!

Raspunde
Elisabeta 3 februarie 2022 - 14:02

Am făcut și eu de multe ori prăjitura, e preferata mea, și cred că am pus prea mult praf de copt, un pachet care e mai mult de o lingură atunci când s-a ridicat neuniform!

Raspunde
Grigore Florea 25 iunie 2022 - 09:59

Buna eu nu fac nici o prajitura masurant ingredientele cu lingura sau cu cana. Acum sunt cantare in orice casa. Daca vreti sa aveti cititori incercati sa cantariti cantitatea de faina dau zahar pe care o folositi pentru ca in ori ce casa se gasesc cateva linguri cu marimi diferite. Mii de scuze, sunt un iubitor de dulciuri.

Raspunde
Paula 18 septembrie 2021 - 22:04

De cand am gasit reteta asta(cam de un an jumate) doar asa o pregatesc si nu ma mai chinui cu intins dospit si alte chestii plus ca e mult mai buna si frageda si ramane la fel de proaspata si 2 – 3 zile dar nu tine atat pt ca dispare rapid din tava desi o fac la dublu , yummy ❤🙏 multumesc

Raspunde
Andreea 9 martie 2022 - 00:29

Astazi am facut si eu si a iesit super buna!!! M am speriat la foaia de jos pentru ca a crescut foarte mult si ma gandeam ca nu o sa mai incapa merele si aluatul pentru foaia de deasupra, dar au incaput si a iesit delicioasa.!
Multumesc pentru reteta!!

Raspunde
Emanuela 22 octombrie 2023 - 23:59

Aspectul prăjiturii mele nu este întocmai ca originalul dar gustul este demențial, tava mea este mai mare și am dublat cantitatea dar tot nu a fost deajuns. Însă, gustul contează. Eu vă mulțumesc din suflet pentru rețetă, și o sa fie preferențială ❤️❤️❤️

Raspunde
Corina 21 martie 2021 - 19:13

Buna seara,am incercat si eu sa fac prajitura dar nu a crescut,am procedat exact ca in reteta…

Raspunde
Catalina 10 martie 2021 - 15:05

Super felicitări am făcut-o de cateva ori pe saptamana ușor de făcut si rapidă minunata❤❤❤

Raspunde
Cristina 23 februarie 2021 - 19:16

Buna! Laptele se pune rece sau cald?

Raspunde
Mira 4 noiembrie 2020 - 17:28

Bună, Laura! Eu am căutat pe internet mai multe rețete, m-am oprit la a ta…. Acum este în cuptor, dar doar din miros pot să îmi dau seama că e delicioasă. Aștept să ajungă și soțul meu de la serviciu, dar sunt sigură că o să îl facă fericit, după o zi de muncă asiduă. Mulțumesc tare mult pentru rețetă! Îmbrățișări!

Raspunde
Melania 3 martie 2021 - 12:32

Extraordinaaraaa, cea mai buna prajitura cu mere pe care am mancat-o vreodata. Exact asta am zis, urmatoarea tura,care va fi foarte curand, va fi intr-o tava mult mai mare🤩 . Pana vine sotul de la munca, s-ar putea sa nu mai gaseasca nimic😀😀

Raspunde
Simona Maria 22 august 2021 - 14:46

O prajitura rapida, buna, chiar eleganta, as zice. Portie dubla, am tava mare. Merele le pregatesc toamna, le am in bircane si prajitura e gata cat ai zice… peste. Multumim!

Raspunde
Angelica Chirica 24 octombrie 2021 - 16:00

Mmm ce bine arata 😘😚😋😋

Raspunde
cicoare 21 ianuarie 2022 - 22:57

Am făcut
Super bună și ușor de făcut

Simona Vasilica 4 noiembrie 2021 - 20:33

Presupun ca la porție dubla și timpul de coacere e mai mare…
A mea ar fi trebuit sa fie deja gata, după rețetă dar încă e cruda,așadar o mai las.

Raspunde
Luana 16 martie 2022 - 20:30

Foarte buna,eu am gresit si am pus merele peste primul strat de aluat si dupa am pus in cuptor 15 minute ,dupa aceea am pus al doilea strat de aluat,cu toate astea a iesit minunata.Urmatoarea data portie dubla si schimbam fructele!
Salvata
Multumim de reteta!

Iuliana 28 aprilie 2021 - 16:19

Buna,e dulce rău prăjitură…9 de zahar la 2 oua..mult ..

Raspunde
Emi 16 septembrie 2023 - 17:50

Se poate înjumătăți cantitatea,eu asa fac

Raspunde
Florin 12 mai 2020 - 11:46

Nu e prea mult o lingura de praf de copt?

Raspunde
Camelia 4 noiembrie 2019 - 12:00

O FAC intr-o tava rotunda de aprox.22 cm. Iese ok inasa la o tava mai mare trebuie marita cantitatea de aluat. Am testat si cu iaurt. Aluatul iese mai gros deci nu prea e bine. Urmeaza sa inlocuiesc merele cu branza. Sunt curioasa de rezultat.
Imi amintesc ca mama folosea cate 10 oua si amesteca totul cu lingura. Iesea o chestie inalta si pufoasa, o minunatie.

Raspunde
Brindusa 27 decembrie 2019 - 20:45

Super rețeta! Am încercat atât cu mere cât și cu branza! Delicioase ambele. Mulțumesc

Raspunde
Dana 1 mai 2020 - 12:53

Acum ma pregatesc sa o fac din nou. Prima data cand am facut-o nu a apucat sa se raceasa 😊. Pentru ca azi sper sa o mancam si rece, fac portie dubla. 😉
Senzationala reteta. Multumim mult!

Raspunde
Valentina 21 februarie 2022 - 14:33

Prajitura mea preferata, de când am găsit rețeta. O fac aproape la 2 săptămâni. E simpla, pufoasa, aromată, fina chiar. Mulțumesc ( colegii cred același lucru)😍

Raspunde
Mia 13 august 2020 - 14:33

Buna. Oare daca pun zahar pudra in aluat iese ceva bun? Ca nu am in casa zahar normal. Mulțumesc.

Raspunde
Amalia 3 mai 2019 - 16:53

Am facut-o in cantitate dubla si familia a fost incantata. Foarte delicioase! Multumim pentru reteta!

Raspunde
Gabriela 24 august 2018 - 16:52

Merci, pup
Delicioasa

Raspunde
Mihai 18 aprilie 2019 - 09:55

Este foarte buna am facuto deja de nenumărate ori !! Mulrtumesc

Raspunde
Laura Sava 19 aprilie 2019 - 20:21

Cu mare drag, Mihai 🙂 Ma bucur mult de tot ca ai incercat-o de atatea ori.
Sa o savurezi intotdeauna cu placere!

Raspunde
Carmen Ciucă 8 august 2023 - 20:52

Am făcut o deja într un cuptor clasic si este minunata, doar că mi am luat cuptor electric și nu stiu la ce temperatura și timp să o coc…puteti să mă ajutați ??

Raspunde
Irina 18 septembrie 2020 - 12:07

A iesit ff bună, mulțumesc. Oare cu iaurt în loc de lapte ar merge?

Raspunde
Mihaela 13 noiembrie 2021 - 16:38

Bună ziua
Este a 4 a oara când fac aceasta reteta!
Am făcut cu mere de doua ori,cu dovleac săptămână trecuta iar acum tot cu dovleac.. Doua tăvi cu cantitate dubla!
Este foarte bună cu orice!
Mulțumesc pentru idee rapida și foarte ușor de făcut! 🧡❤️🧡🤗🤗🤗😋😋😋

Raspunde
Mihaela 12 ianuarie 2018 - 17:36

A devenit prajitura mea preferata cu mere. Am facut-o de cateva ori si de fiecare data mi s-a parut delicioasa! Ma bucur ca ti-am descoperit site-ul! 😊

Raspunde
Flavia 31 decembrie 2017 - 15:50

Super reteta. Am facuto cu umplitura de pere si a iesit un deliciu. Am pus mai mult fruct si a iesit grozav.

Raspunde
Emi 6 decembrie 2017 - 15:05

O bunătate de prăjitura ..Multumesc !!!🥀🌹🌻

Raspunde
Alina 11 martie 2020 - 20:09

Extraordinară! Dar am dublat cantitățile și am făcut-o în tavă mai mare.

Raspunde
Oti 23 noiembrie 2021 - 21:43

Super prajitura, parca le-am uitat pe celelalte. Fina,usoara,rapida .multumesc mult

Raspunde
Manuela 26 noiembrie 2017 - 17:20

Delicioasaaaa! Acum am facut-o 🙂 Multumesc pentru reteta.

Raspunde
Iulia 10 martie 2021 - 12:25

Pur și simplu delicioasă😁Mulțumesc pentru rețetă

Raspunde
Otilia 25 noiembrie 2017 - 23:18

Foarte buna am facuto si eu in seara asta..diar ca la mine trebuia sa pun mai multe mere,dar in rest e foarte buna💋

Raspunde
Ioana 7 noiembrie 2017 - 03:51

Nu mi vine sa cred ca am găsit rețeta asta este extraordinara era la moi in casa de 2,3 ori pe luna! Mama o făcea exact ca asta , am uitat de ea…mâine o încerc dublu cantitate!! Mulțumesc pt rețeta ești adorabila și miros placinta din poze😂

Raspunde
Alexandra 10 octombrie 2017 - 22:15

Super prajitura.si foarte usor de facut.prima data cand am facut s-a mancat cat era inca calda.

Raspunde
Nicoleta 30 octombrie 2021 - 17:35

Este singura rețetă care iese perfect .

Raspunde
Andreea Stanica 4 octombrie 2017 - 18:52

Am facut aceasta prajitura de nenumarate ori si este foarte buna! Dar acum am alta dilema: cu ce pot inlocui praful de copt,sau daca o pot face si fara? Multumesc frumos

Raspunde
Madalina 28 septembrie 2017 - 15:37

Imediat cum am vazut pozele, m-am pus pe treaba ! E minunata ! atat ca eu nu am avut lapte atunci si am pus apa minerala…rezultatul: DEMENTIAL ! eu nu ma dau in vand dupa placinte, dar asta a fost super buna, nu ma puteam opri din mancat !
Acum intrebarea mea este, daca vreau sa o fac de post, ce pot pune in loc de oua ? deoarece am vazut ca merge foarte bine fara lapte…dar nu stiu cu ce pot inlocui ouale. Ceva idei, va rog ?

Raspunde
Tatiana 31 mai 2017 - 15:47

Buna, daca pun hluciza in loc de lapte si fara oua(fetita mea e laregim di vrea ceva dulce) va iesi?

Raspunde
olimpia 14 octombrie 2021 - 13:51

35-40 de minute se lasă după ce se pune si al doilea strat? Sau in total trebuie să stea 35-40 de min? (adică cu cele 10 min de la inceput)

Raspunde
Suzana 22 octombrie 2021 - 11:58

Primul strat 10 minute,daca lasam primul strat 40 min se coace

Raspunde
Siminesc Amarilda 31 martie 2017 - 12:56

Buna ziua.eu incerc a doua oara aceasta reteta.eu am intampinat niste neclaritati as putea spune:in primul rand aluat a iesit f lichid am mai adaugat faina si e ok.apoi merele mele pt ca le am calit mai bine de juma de ora si tot lasau lichid a trebuit sa pun adica sa presar gris cand am turnat merele altfel riscam sa se prabuseasca prajitura.si alta probl a fost ca trebuia sa las o temp sub 150 grade altfel nasol.Prima incercare a fost dezastruoasa nerespectand ce am scris mai sus iar acuma a iesit ok.vreau sa aud parerile celor care au mai incercat reteta.O zi buna va doresc.

Raspunde
Delia 13 februarie 2024 - 14:36

Caliti doar merele simple, faca nimic adaugat, pana se evapora lichidul. Iese garantat

Raspunde
Chiforec Ramona Mihaela 21 februarie 2017 - 14:57

Am facut aceasta prajitura si a iesit pufoasa si delicioasa!Cu siguranță o sa o mai fac!!

Raspunde
Daniela Danutza 16 ianuarie 2017 - 19:58

Multumesc mult pentru reteta..mi.a fost de un mare ajutor..fiind proaspata mamica nu am timp sa fac prajituri sofisticate…asa ca am cautat pe net si am gasit reteta asta.vazand ca are atatea comentarii si e laudata si cand am vazut ce simpla e mi.am zis ca trebuie sa o incerc imediat..zis si facut..cand am scos.o din cupror waaaw…este extraordinar de buna.frageda.aromata samd….acum o fac iar..a nu stiu cata oara…si evident am triplat portia pentru ca e o prajitura indrajita de toataaa familia…multumesc si o recomamd cu toata increderea

Raspunde
Damaris 21 octombrie 2019 - 19:49

Tocmai am facut-o !!bucataria mea miroase delicios🤤🤤e o reteta usoara si destul de rapida ,eu adaugat doua linguri in plus de faina ,a iesit perfect si suuuper buna!!!multumesc pt reteta👩🏻‍🍳

Raspunde
Ana Maria 22 noiembrie 2023 - 15:03

Am încercat și eu prăjitura, a ieșit minunata cu mere! Acum întrebarea mea este merge și cu branza? A încercat cineva?

Raspunde
Diane Marcus 15 decembrie 2016 - 12:22

Recomand din suflet aceasta prajitura. Este cea mai fina, mai aromata si mai simplu de facut ever. Familia mea o adora. Mereu facem cantitate dubla. Este incredibila. Multumesc Laurici. Te imbratisez

Raspunde
Petrina 16 noiembrie 2016 - 12:23

Hihihi
Am gresit si am cantarit merele dupa ce le-am curatat….deci cam multe….dar rezultatul a fost mai mult decat DEMENTIAL!! ??
Este cea mai buna prajitura cu mere pe care am mancat-o vreodata! ?
Pot sa castig ceva kg usor cu acest nou deliciu in meniu ??
Suculenta, delicioasa, gust proaspat!!!
Multumesc mult Laura! ??

Raspunde
Elenush Georgeta Pruteanu 30 septembrie 2016 - 19:27

Multumesc pentru reteta. Tocmai am scos prajitura din cuptor. As fi postat si foto dar nu am unde.

Raspunde
Laura Sava 1 octombrie 2016 - 00:15

Cu maaare drag!!!! 🙂
Mi-ar fi placut sa vad poza, dar din pacate, aici pe blog, nu o poti afisa. Doar pe pagina mea de Facebook (am doua, de fapt, una de prieteni si una de fani, poti s-o pui unde vrei).

Sper ca ti-a placut, te pup!!!

Raspunde
Ramona Zaharia Higgs 2 aprilie 2016 - 16:04

Sa incep prin a spune, „minunata prajitura”. Astazi am facut-o si eu. Pentru sotul meu, dulciuri inseamna „cheescake sau pancakes” 🙂 (el fiind din SUA). Dupa cateva incercari de fel si fel de retete, in sfarsit a exclamat „mmmm, delicious” :)) Cu siguranta voi mai incerca si alte retete de aici!

Raspunde
Laura Sava 4 aprilie 2016 - 10:36

Ramona draga, m-am bucurat atat de tare cand am citit mesajul tau!!!!
Iti multumesc din suflet pentru ca te-ai oprit sa imi impartasesti dulcea si marea ta reusita 😛
Sper sa gasesti (dintre cele peste o mie de postari) multe retete care sa-l faca pe sotul tau sa exclame din nou: „mmmm, delicious” 😀

Te pup dulce!!!!

Raspunde
Maria 25 martie 2016 - 13:55

Prajitura este delicioasa!Multumesc! A fost foarte apreciata de „partea” masculina (sa zic asa) a casei!Am facut-o seara tarziu,dimineata cand a fost descoperita, a fost efectiv rasa de pe farfurie!Eu am dublat cantitatile pentru ca am o tava mai mare. Maine o voi incerca din nou ,pentru ca cererea este mare! 🙂

Raspunde
Laura Sava 30 martie 2016 - 12:10

Maria, draga mea, nici nu stii ce bucurie mi-ai facut!!! 🙂
Si eu radiez de fericire cand „baietii” mei savureaza ce le fac…si culmea, sau nu, si ei obisnuiesc sa „rada” tot de pe farfurie 😀

Pupici multi si spor in toate!!!

Raspunde
Raluca Maria 29 februarie 2016 - 23:51

Delicioasa prăjitura ,Laura! ❤️ Mulțumim de rețeta ! Tocmai aștept sa vina iubitul acasă de la lucru si sa il surprind cu prăjitura deși a spus clar sa nu ii mai fac pt ca se îngrășa ? Te pup mult !

Raspunde
Laura Sava 3 martie 2016 - 20:40

Draga mea, mesajul tau mi-a descretit fruntea inca de cand era „in asteptare” 😀
Nu am ajuns, din pacate, sa iti multumesc pentru bucuria ce mi-ai pricinuit-o pentru ca am fost prinsa in valtoarea martisoarelor (dulci si reale 😀 )
Sunteti taaare draguti, tu si iubitul tau, m-am amuzat tare mult de reactia lui!!!!
Eu zic sa il rasfeti mereu, orice ar spune, hihi!!!!!! Asa fac si eu cu Cipi meu, si cu Boooogdi :)))
Te pup dulce!!!!

Raspunde
Raluca Maria 4 martie 2016 - 22:06

Laura sa știi ca i-l răsfăț de câte ori am ocazia . Vreau sa iti spun ca mereu cand vreau sa fac o prăjitura si nu am rețeta , unde crezi ca o caut ??? Pe Laurasava.ro bine-nțeles!! ? Imi plac foarte mult Rețetele tale, imi place de tine ca om si toată familia mea știe de „Laura Sava” ? P.S. Prăjitura cu mere a fost superba , probabil o sa o fac din nou in Weekend pt ca iubitul meu a zis sa fac încă o porție dubla doar ca nu am mai avut timp . Te pup mult ???

Raspunde
Laura Sava 8 martie 2016 - 08:18

Muuulti, muulti pupici, draga mea, multumesc frumos pentru cuvintele calde!!! <3

Raspunde
Lavinia 5 noiembrie 2015 - 20:42

Este delicioasa aceasta prajitura! Eu am făcut-o cu dovleac?

Raspunde
Laura Sava 6 noiembrie 2015 - 12:17

E super buna si cu dovleac, Lavinia, ma bucur mult ca ti-a placut! 🙂

Raspunde
Podoaba Georgeta 4 noiembrie 2015 - 19:45

am facut cu apa minerala si a iesit super!

Raspunde
Laura Sava 6 noiembrie 2015 - 12:15

Nu ai idee cat de mult ma bucur, Georgeta draga!!!
Multi pupici tie si fetelor 🙂

Raspunde
Mihaela Novac 29 iunie 2021 - 15:59

Bună, Laura! Dacă nu pun praf de copt, este vreo problema? Mulțumesc!

Raspunde
Podoaba Georgeta 4 noiembrie 2015 - 15:09

merge si fara lapte?

Raspunde
Laura Sava 4 noiembrie 2015 - 15:15

Georgeta, poti folosi lapte de soia sau de cocos, ori chiar apa (n-am incercat, dar nu vad de ce n-ar merge). Sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂

Raspunde
Podoaba Georgeta 4 noiembrie 2015 - 15:22

am facut reteta cu lapte si am avut mare succes! acum fetele mele vor sa mai fac si nu am lapte de nici un fel in casa! asa ca o sa incerc chiar acum! multumesc pentru raspuns!

Raspunde
nicoleta 3 noiembrie 2015 - 18:33

Delicioasa…astazi am preparat-o.

Raspunde
Laura Sava 4 noiembrie 2015 - 15:08

Mai aveti ceva din ea, Nicoleta?! 😀

Raspunde
ctalina zeinas 31 octombrie 2015 - 10:00

forte buna am facut o si eu in dimineta accesta,

Raspunde
Laura Sava 4 noiembrie 2015 - 15:08

Ma bucur tare mult, Catalina, sa va fie de bine! 🙂

Raspunde
Cristina 28 octombrie 2015 - 19:24

Daca folosesc miere in loc de zahar o sa iasa? As vrea sa fac pt a mica.

Raspunde
Mitran Ramona 29 octombrie 2015 - 21:15

Din cate stiu,mierea e mai periculoaa in prajituri decat zaharul!

Raspunde
Laura Sava 30 octombrie 2015 - 17:22

S-a tot speculat chestia asta (pe net, mai ales), dar nu prea stie nimeni ce si cum :))
Eu o folosesc, de obicei de Craciun, la turta dulce…

Raspunde
Maria Ciocotis 8 septembrie 2021 - 18:55

Am facut acesta prajitura intr-o tava rotunda, diametrul de 27 ( cred ca in majoritatea caselor se gasesc tavi de dimensiuni clasice). Prajitura nu a crescut deloc, e mai mult o placinta cu mere decat o prajitura. Cred ca langa titlu ar trebui specificat si dimensiunea tavi de copt, altfel incat se pierde mult timp cautand reteta potrivita.

Raspunde
GABRIELA 14 mai 2022 - 21:36

Foarte buna si usor de pregatit! Multumim de retete! Am facut-o de nu stiu cate ori ,asa este de usor de facut si buna!!!

Laura Sava 30 octombrie 2015 - 17:20

O poti face linistita cu miere, Cristina, doar ca la temperaturi mai mari de 50 de grade C, mierea isi pierde din proprietati si se comporta ca un zahar simplu.

Raspunde
Cristina 30 octombrie 2015 - 17:51

Stiam si eu ca nu e indicat sa folosim miere in băuturi fierbinti (cafea, ceai, lapte) dar la prăjituri chiar nu m-am gandit ca ar avea ceva. Întrebam daca iese aluatul daca nu sunt ouăle frecate cu zahar.

Raspunde
Laura Sava 30 octombrie 2015 - 20:07

Nu am facut-o niciodata cu miere, Cristina, dar ma gandesc sa amesteci ouale cu mierea, si tot asa…
Sper sa-ti iasa bine!!!
Sa-mi dai de stire, sa stiu cum te-ai descurcat 🙂

Raspunde
adriana 24 octombrie 2015 - 15:20

Super gustoasa si super simpla!! Multumim frumos.

Raspunde
Laura Sava 26 octombrie 2015 - 08:01

Cu mare drag, Adriana!!! Sa va fie de bine…si s-o mai faci! 😀

Raspunde
1 2 3

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.