Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (5 votes cast)

Imi place atat de mult dovleacul, incat nu pierd nicio ocazie de a-l savura in toate modurile posibile 😀 Crud, copt, fiert la aburi, in combinatie cu mere, il ador, oricum ar fi! Din cauza asta, am facut astazi o prajitura cu dovleac minunata, turnata cu dovleac, mai exact, urmand tiparul celei cu mere (aici e cea de post) si a celei cu branza. Prajitura turnata este cea mai rapida si gustoasa prajitura din lume!!! Sper mult sa testati una din variantele ei prea gustoase 🙂

 

Ingrediente:

Blat:

– 4 oua mari

– 150 g zahar

– 120 ml ulei

– 150 ml lapte

– 260 g faina

– 1 lingura praf de copt

– 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

– 2 linguri apa minerala

 

Umplutura de dovleac:

– 600 g dovleac de placinta

– 6 linguri rase zahar

– 1 lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:

Se pregateste prima data umplutura: se taie dovleacul in bucati potrivite si se curata de coaja. Se da apoi pe razatoarea mare si se amesteca cu zaharul si pudra de scortisoara. Se lasa sa stea cca. 10 minute, pentru ca dovleacul sa se inmoaie si sa lase putin sirop. Imi place la nebunie dovleacul crud, asa ca, la reteta asta, asa va ramane 😀

In acest timp, se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Intr-un bol incapator, se bat ouale cu zaharul, cu ajutorul mixerului, 2-3 minute, la viteza maxima. Se adauga uleiul si laptele, urmate de faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul alimentar. Se amesteca totul foarte bine.

Se tapeteaza o forma de aprox. 25cm x 18cm cu hartie de copt sau se unge cu ulei si se presara cu pesmet (nu mult, pentru ca pesmetul e sensibil la copt si tinde sa se arda). Se toarna jumatate din cantitatea de aluat (un pic mai mult de jumatate) in tava si se niveleaza. Se pune tava in cuptorul incins si se lasa la copt 12 minute. Se scoate apoi tava si se toarna, cat mai uniform, umplutura de dovleac.

In aluatul ramas, se toarna apa minerala si se amesteca bine; se toarna compozitia peste stratul de dovleac (lasati aluatul sa curga, nu-l nivelati cu lingura) si se pune din nou la copt, pentru cca. 35-40 de minute.

Lasati prajitura sa se raceasca in tava si serviti-o mai apoi taiata in bucati potrivite, pudrate cu scortisoara sau zahar pudra.

Delicioasa!!!

Tags:

One Pingback/Trackback