Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Aceasta prajitura turnata cu branza este-o minunatie de prajitura!!! …si absolut delicioasa si in varianta cu mere , sau cu dovleac ;)

Tava folosita de mine a avut, in ambele cazuri (am refacut de curand prajitura, vezi foto mai sus :P) aceeasi tava, si anume una de aproximativ 30 cm. lungime/20 cm. latime, dar a iesit parca un pic prea subtirica…asa ca, daca aveti vreo forma mai micuta, folositi-o cu incredere :)

De fapt, la cat de buna e, nu ar fi rau s-aveti doua tavi pregatite!!!!!!!!!! :D

 

Ingrediente aluat:

- 2 oua intregi
- 9 linguri zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 lingura de praf de copt

 

Ingrediente crema:

- 500 g branza dulce de vaci (sau Ricotta)
- 4 oua
- un praf de sare
- 5 linguri gris
- o mana buna de stafide
- 5-6 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust)
- 1 pliculet sau doua de zahar vanilat

 

Mod de preparare:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se unge o tava mai mica cu unt si se presara cu faina sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de branza dulce, adica toate ingredientele de la crema, amestecate bine.
Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 40 de minute.
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.

 

Poza veche :)

 

Reteta de la Anat

Tags:
About the Author

  • Karrina

    FOARTE DELICIOASA..SAPTAMANA TRECUTA AM FACUT CU MERE,IAR AZI CU BRANZA SI AM DUBLAT CANTITATILE …..MULTUMESC MULT

  • Anonymous

    buna, imi potispune si mie ce dimensiune trebuie sa aiba tava?
    multumesc,
    PS: un blog minunat si retete extraordinare

  • Anonymous

    Laura,am facut-o pe cea cu mere care a fost delicioasa!Acum in cuptor e cea cu branzica de vaci!
    Ce sa iti mai spun de clatitele cu ciuperci si carne tocata!Au avut succes total!!!

    Violeta

  • Anonymous

    foarte buna prajiturica cu branza, am facut-o azi dimineata, a iesit super gustoasa, merci de reteta :)

  • cristina

    Hello Laura,
    Is there any way you can convert the ingredients to grams /ml?

    I am in Toronto and standard measuring spoons are:
    1TB=15 gr
    1ts= 5 gr

    I would love to make this recipe but I need your help

    Thank you in advance,

  • http://voinea_klaudia@yahoo.com CLAUDIA

    Tocmai am facut prajitura si nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca si am taiat-o inca fiind calduta: este divina! pufoasa, aromata… Ma bucur ca sa pot inlocui aluatul clasic de placinta pe care nu imi place sa il fac :P. Foile mi s-au parut si mie subtirele la inceput insa ies la fel de groase cat crema si nici ca trebuie mai mult. Rezultatul este incantator! Mersi frumos pt reteta! te pup, Claudia

  • Anonymous

    Prajitura e la cuptor; am facut-o cu branza. Dar aluatul este asa de putin, abia-abia ajunge de 2 foite subtirele..

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Nicoleta, si mie imi plac tare mult prajiturile cu branza dulce :)
    Daca o vei face, vei fi cu siguranta incantata de ea! :)

    Te pup!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Mariana, ma bucur ca iti face cu ochiul! :))
    E foarte buna si intr-adevar nici costisitoare nu-i :P
    …si nici greu nu se face!
    Na, acuma tre’ s-o faci neaparat, ca prea am laudat-o! :))

  • http://www.blogger.com/profile/00195281903569722759 Nicoleta

    Ce bine arata…imi plac mult prajiturile cu branza. Mi-ai facut chiar pofta cu ea, cand am vazut-o.

  • http://www.blogger.com/profile/18161099716634205119 mariana

    o prajitura usor de facut ,usoara si ea,si ieftina!da e OK,poate ,cindva o voi face!