Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (61 votes cast)
O nebunie de prajitura, aceasta prajitura turnata cu mere!!!!!!!! 😛
Am facut-o mai demult cu branza si a iesit la fel de delicioasa. O sa va indragostiti si voi de ea si, mai important, copiii vostri. Bogdi deja o adora 🙂
Ingrediente aluat:

– 2 oua intregi
– 9 linguri zahar (rase)
– 9 linguri ulei
– 9 linguri lapte
– 12 linguri faina
– 1 lingura de praf de copt

Ingrediente crema:

– 1 kg de mere (aprox. 6 mere)
– zahar dupa gust (4-5 linguri)
– scortisoara (1 lingurita)

 

Mod de preparare:

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.

Se curata merele, se taie in cubulete sau felii ori se dau pe razatoarea mare (eu am folosit robotul) si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sint calite se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina sau se tapeteaza cu hartie de copt. Forma mea a avut 24 cm/24 cm. E o forma patrata care nu e foarte accesibila, asa ca nu va cramponati de amanuntul asta si folositi orice alta tava, dar micuta. Micuta bine, cam de aprox. 20-22 cm. lungime si 14-16 cm. latime.

Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite.
Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 35-40 de minute. Nu va speriati ca nu va va ajunge compozitia pentru a finaliza prajitura, caci va fi exact atat cat trebuie. Mai ales daca turnati ultimul “strat” de aluat in fasii deasupra compozitiei de mere. Nu nivelati, ci lasati darele de aluat sa se aseze singure. In final vor “cuprinde” foarte frumos prajitura.
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra si se taie cand este racita complet.

E atat de buna, incat a doua oara o veti face cu siguranta intr-o tava mai mare, dubland cantitatile 😀

 

Reteta preluata de la Anat

Tags:
  • Ramona Zaharia Higgs

    Sa incep prin a spune, “minunata prajitura”. Astazi am facut-o si eu. Pentru sotul meu, dulciuri inseamna “cheescake sau pancakes” 🙂 (el fiind din SUA). Dupa cateva incercari de fel si fel de retete, in sfarsit a exclamat “mmmm, delicious” :)) Cu siguranta voi mai incerca si alte retete de aici!

    • Ramona draga, m-am bucurat atat de tare cand am citit mesajul tau!!!!
      Iti multumesc din suflet pentru ca te-ai oprit sa imi impartasesti dulcea si marea ta reusita 😛
      Sper sa gasesti (dintre cele peste o mie de postari) multe retete care sa-l faca pe sotul tau sa exclame din nou: “mmmm, delicious” 😀

      Te pup dulce!!!!

  • Maria

    Prajitura este delicioasa!Multumesc! A fost foarte apreciata de “partea” masculina (sa zic asa) a casei!Am facut-o seara tarziu,dimineata cand a fost descoperita, a fost efectiv rasa de pe farfurie!Eu am dublat cantitatile pentru ca am o tava mai mare. Maine o voi incerca din nou ,pentru ca cererea este mare! 🙂

    • Maria, draga mea, nici nu stii ce bucurie mi-ai facut!!! 🙂
      Si eu radiez de fericire cand “baietii” mei savureaza ce le fac…si culmea, sau nu, si ei obisnuiesc sa “rada” tot de pe farfurie 😀

      Pupici multi si spor in toate!!!

  • Raluca Maria

    Delicioasa prăjitura ,Laura! ❤️ Mulțumim de rețeta ! Tocmai aștept sa vina iubitul acasă de la lucru si sa il surprind cu prăjitura deși a spus clar sa nu ii mai fac pt ca se îngrășa 😅 Te pup mult !

    • Draga mea, mesajul tau mi-a descretit fruntea inca de cand era “in asteptare” 😀
      Nu am ajuns, din pacate, sa iti multumesc pentru bucuria ce mi-ai pricinuit-o pentru ca am fost prinsa in valtoarea martisoarelor (dulci si reale 😀 )
      Sunteti taaare draguti, tu si iubitul tau, m-am amuzat tare mult de reactia lui!!!!
      Eu zic sa il rasfeti mereu, orice ar spune, hihi!!!!!! Asa fac si eu cu Cipi meu, si cu Boooogdi :)))
      Te pup dulce!!!!

      • Raluca Maria

        Laura sa știi ca i-l răsfăț de câte ori am ocazia . Vreau sa iti spun ca mereu cand vreau sa fac o prăjitura si nu am rețeta , unde crezi ca o caut ??? Pe Laurasava.ro bine-nțeles!! 😬 Imi plac foarte mult Rețetele tale, imi place de tine ca om si toată familia mea știe de “Laura Sava” 🤗 P.S. Prăjitura cu mere a fost superba , probabil o sa o fac din nou in Weekend pt ca iubitul meu a zis sa fac încă o porție dubla doar ca nu am mai avut timp . Te pup mult 😘😘😘

        • Muuulti, muulti pupici, draga mea, multumesc frumos pentru cuvintele calde!!! <3

  • Pingback: Prajitura turnata cu dovleac | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Pingback: Prajitura turnata de post cu mere | Retete culinare cu Laura Sava()

  • Lavinia

    Este delicioasa aceasta prajitura! Eu am făcut-o cu dovleac😉

    • E super buna si cu dovleac, Lavinia, ma bucur mult ca ti-a placut! 🙂

  • Podoaba Georgeta

    am facut cu apa minerala si a iesit super!

    • Nu ai idee cat de mult ma bucur, Georgeta draga!!!
      Multi pupici tie si fetelor 🙂

  • Podoaba Georgeta

    merge si fara lapte?

    • Georgeta, poti folosi lapte de soia sau de cocos, ori chiar apa (n-am incercat, dar nu vad de ce n-ar merge). Sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂

      • Podoaba Georgeta

        am facut reteta cu lapte si am avut mare succes! acum fetele mele vor sa mai fac si nu am lapte de nici un fel in casa! asa ca o sa incerc chiar acum! multumesc pentru raspuns!

  • nicoleta

    Delicioasa…astazi am preparat-o.

    • Mai aveti ceva din ea, Nicoleta?! 😀

  • ctalina zeinas

    forte buna am facut o si eu in dimineta accesta,

    • Ma bucur tare mult, Catalina, sa va fie de bine! 🙂

  • Cristina

    Daca folosesc miere in loc de zahar o sa iasa? As vrea sa fac pt a mica.

    • Mitran Ramona

      Din cate stiu,mierea e mai periculoaa in prajituri decat zaharul!

      • S-a tot speculat chestia asta (pe net, mai ales), dar nu prea stie nimeni ce si cum :))
        Eu o folosesc, de obicei de Craciun, la turta dulce…

    • O poti face linistita cu miere, Cristina, doar ca la temperaturi mai mari de 50 de grade C, mierea isi pierde din proprietati si se comporta ca un zahar simplu.

      • Cristina

        Stiam si eu ca nu e indicat sa folosim miere in băuturi fierbinti (cafea, ceai, lapte) dar la prăjituri chiar nu m-am gandit ca ar avea ceva. Întrebam daca iese aluatul daca nu sunt ouăle frecate cu zahar.

        • Nu am facut-o niciodata cu miere, Cristina, dar ma gandesc sa amesteci ouale cu mierea, si tot asa…
          Sper sa-ti iasa bine!!!
          Sa-mi dai de stire, sa stiu cum te-ai descurcat 🙂

  • adriana

    Super gustoasa si super simpla!! Multumim frumos.

    • Cu mare drag, Adriana!!! Sa va fie de bine…si s-o mai faci! 😀

  • Alina Georgiana

    am sa incerc chiar akm 🙂 multumim ptr reteta.O zi frumoasa !

    • Alina, cum a iesit?! Cred c-ati papat-o pana acum, asa e?! 😀

  • iuliana

    Buna, o am la cuptor, tare sunt curioasa cm o iesti, nu am avut tava asa de mica si am folosit un vas de iena sper sa iasa bine

    • Iuliana, si eu o fac des in iena (una dreptunghiulara). Mai ales cand fac numai o portie 😉
      Sigur va iesi bine!!!

      Te astept cu impresii 🙂

  • Nutza

    Nu am cuvinte cât de buna este, fiului meu îi place așa de mult ,urmeaza o sa o încercăm cu diferite umpluturi. Nu mi-a venit sa cred ca a crescut așa de frumos…e foarte buna, îți multumim

    • Ce mult ma bucur, Nutza draga!!! Si lui Bogdi ii place la nebunie 😀
      Pofta mare, oricand o incercati!!!

5 Pingbacks/Trackbacks