Prajitura Snickers

92 comentarii
Dintre toate prajiturile cu nuca din lumea asta, eu va zic cu mana pe inima ca prajitura Snickers este cea mai delicioasa!!!!! 

Nu va lasati intimidate de foile coapte „pe dosul tavii”, deoarece le puteti coace si intr-o forma de tort cu pereti detasabili (de-acum se gasesc cam peste tot, dar mai ales online). Iar la sfarsitul postarii, o puteti gasi si sub forma de tort, deci da, se poate si asa: Tort Snickers,unde nu mai e nevoie sa coaceti atatea blaturi! 😀

Iar aici:  Prajitura Snickers cu ciocolata alba, aveti o alta idee grozava de prajitura cu nuca si ciocolata!

 

Ingrediente:

Pentru foi:
  • 8 albusuri
  • 280 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • jumatate plic praf de copt (5 g)
Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 1 ou intreg (mic)
  • 3 linguri cacao
  • 180 g zahar
  • 4 lingurite lapte (caldut)
  • 250 g unt (80% grasime)
  • 100 g ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 170 grade C (foc moderat). Tapetati o tava de aprox. 25/35cm cu hartie de copt.

Pentru foi, separati ouale; bateti bine albusurile cu zaharul, de preferinta intr-un vas de sticla (perfect curat/uscat). Adaugati faina amestecata cu praf de copt, cacaua si nuca pisata peste spuma obtinuta.
Amestecati totul cu o spatula sau cu mixerul, dar la viteza cea mai mica, si impartiti compozitia rezultata in 3 boluri de aceeasi marime (pentru ca foile sa fie egale). Coaceti, pe rand, cele trei foi la foc domol.
Fiecare foaie se tine cca. 12 minute, maxim 15 minute, dar nu mai mult! Daca aveti un cuptor care arde, tineti-le doar 12 minute.

Forma mea dreptunghiulara s-a dovedit extrem de utila si la asamblat…crema a stat, vrand-nevrand, la locul ei 😛

Crema:
Se pun intr-o craticioara galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele. Se aseaza la bain-marie (pe aburi), adica intr-o alta cratita, putin mai mare, umpluta pe un sfert cu apa. Retineti faptul ca oala in care faceti crema va fi introdusa in baia de aburi abia atunci cand apa din cratita de jos fierbe, dar, atentie, fundul oalei, cea de sus, nu are voie sa intre in contact cu apa. Doar cu aburii, de unde si numele procedurii 😛 Din momentul acela se lasa pe foc (focul se micsoreaza apoi) pentru cca. 12-15 minute si se amesteca totul foarte bine cu un tel sau cu lingura de lemn. Catre sfarsit se amesteca intruna, ca sa nu se arda!
Se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se mai tine pe foc inca 2-3 minute la fiert.
Se adauga untul rece (din frigider) in crema fierbinte; compozitia rezultata se amesteca pana cand se incorporeaza untul. Crema se lasa la racit, dupa care se pune la frigider pentru minim 3, 4 ore. Abia dupa aceea se monteaza prajitura. Asta ar fi prima varianta…si varianta adoptata de mine! 🙂

A doua suna cam asa: se adauga in crema (racita) untul lasat la temperatura camerei, dar nu tot odata, ci lingura cu lingura, amestecand bine pana cand untul e incorporat cremei.

Diferenta dintre prima varianta si cea de-a doua este ca prima e mai usor de realizat. Se amesteca toate frumos si se lasa la racit! Cea de-a doua e un pic mai problematica, dar numai daca nu se respecta cateva reguli simple: untul sa fie de calitate, nu romanesc, care e plin cu apa, si sa nu existe diferente de temperatura intre cele doua ingrediente: crema si untul. Crema sa fie la temperatura camerei si untul la fel (se scoate cu cateva ore inainte din frigider). Daca nu se respecta aceste reguli, crema se poate taia. Se „repara” insa daca ii adaugati un cub sau doua de gheata si amestecati energic sau daca o puneti din nou pe foc si o lasati apoi sa se raceasca (ccea ce va dura mai mult).

E posibil ca crema sa fie destul de moale in stadiul asta…asa ca, daca va grabiti, m-am gandit sa puneti 2 foi de gelatina (1 lingurita rasa gelatina granule) in crema fierbinte. Desigur, dupa ce ati hidratat-o minim 5 minute in apa rece (foitele de gelatina se scurg). Varianta cu gelatina e binevenita in cazul in care vreti sa transportati prajitura si nu vreti sa va stresati din cauza ei.

Dupa cum vedeti, mie crema mi-a iesit chiar curgatoare 😀 , dar nu am fiert-o atat cat trebuia (mai sus aveti insa toti pasii necesari pentru o crema reusita):

Se imparte, asadar, crema in trei parti egale, exact ca si la foi, si se cladeste prajitura, astfel: o foaie-un rand de crema, din nou o foaie, din nou crema…v-ati prins voi 😀


Se lasa la frigider pentru minim patru, cinci ore, dupa care puteti sa o portionati, dar cel mai bine e sa o lasati o noapte intreaga la frigider!
Puteti sa radeti putina ciocolata deasupra fiecarei bucati si apoi sa presarati bucatele de nuca deasupra.

Surprinsa a doua zi dimineata (eu nu am reusit sa o las la frigider fiindca n-am mai avut loc…)
Are crema asta un luciu apetisant…iar de gust sa nu mai vorbim!!!
Prima taietura 😛

Pentru voi! 🙂

In concluzie, e o prajitura minunata, cu efect de lunga durata asupra ciocolatosilor 😀

Edit: Revin acum, cu cateva zile dupa Craciun, sa va arat „portia” de anul asta de Snickers, sub forma de tort, cadou pentru socrul meu: bunu Tibi 🙂

Forma folosita e una cu diametrul de 26 cm:

Blatul se coace cca. 20-25 de minute (verificati cu scobitoarea daca e gata):

Blaturile se pot apoi insiropa cu Baileys:

Suuuuper-delicios!!!

 

 

Reteta de la mona_usa, preluata de Pokha’s

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

92 comentarii

Andreea Galceava 5 ianuarie 2014 - 18:17

Buna, am o intrebare legata de crema, cand zici ca se se pun pe foc galbenusurile,oul intreg, zaharul etc astea se pun neomogenizate pe foc? adica fara sa se bat inainte cu telul sau mixerul? Astept cu interes raspunsul!

Raspunde
Andreea Radu Geosanu 22 noiembrie 2013 - 16:21

buna ziua. imi spuneti va rog daca la crema pot pune suc de fructe in loc de lapte? nu am voie lactate si caut mereu retete de prajituri care sa imi convina. multumesc

Raspunde
madalina 2 februarie 2013 - 00:00

o intrebare: daca e sub forma de tort, nu trebuie insiropat?

Raspunde
karyyna 30 ianuarie 2013 - 21:25

este divina aceasta prajitura…eu am facut-o sub forma de tort…s-a mancat in 2 zile si a fost apreciata de cei care au savurat-o

Raspunde
Adina 17 decembrie 2012 - 17:51

Bunaa! As vrea sa fac aceasta prajitura peste cateva zile. Am citit reteta si pare interesanta, dar care este diferenta dintre cele 2 moduri de preparare ale cremei. de ce sunt 2 variante?

Raspunde
Elena Ibanescu 16 decembrie 2012 - 20:48

Buna.
Ce dimensiuni are tava dreptunghiulara? Am mai multe tipuri de tavi si nu stiu pe care s-o folosesc, sa nu iasa nici prea subtiri si nici prea groase. Multumesc.

Raspunde
Laura Sava 18 decembrie 2012 - 19:09

Elena, am adaugat acum in postare dimensiunea tavii. Multumesc de intrebare 🙂
E aceeasi tava pe care am folosit-o la mai toate prajiturile, de aprox. 25/35cm. Spor la treaba!!!

Raspunde
Stella 8 decembrie 2012 - 17:33

Buna ziua,acum am inceput sa o prepar dar as vrea sa intre,pe deasupra este aceias crema care se pune in prajitura?multumesc! 🙂

Raspunde
Laura Sava 12 decembrie 2012 - 16:53

Bine-ai venit, Stella 🙂
Da, crema este aceeasi si intre blaturi si deasupra. Prajitura asta are nevoie de timp pentru a „absorbi” crema, deci nu intra in panica 😛
Trebuie s-o tii la frigider minim 3, 4 ore, dar mai bine las-o peste noapte. E si mai buna!!!

Raspunde
andreea t 3 noiembrie 2012 - 22:54

buna laura.arata super bine prajitura .dar am si eu o intrebare:pot sa fac un blat in loc de foi si apoi sa-l tai ?nu prea imi ies foile de obicei si nu am timp.cand citesti ast rasp te rog

Raspunde
Laura Sava 12 decembrie 2012 - 16:51

Andreea, mai bine mai tarziu decat niciodata, nu!? 😀
Iti raspund acum cu drag si cu speranta ca nu te-ai suparat prea rau pe mine…
Da, poti sa coci blatul normal, ca la orice prajitura, numai ca, asa cum ai intuit, nu vei putea sa-l feliezi decat pe mijloc. Destul si-asa, zic eu 🙂 Gustul e la fel de minunat!!!

Raspunde
Anonymous 23 iunie 2012 - 15:46

Am incercat si eu prajitura snickers pt.prima data,gustul e divin!!!aspectul perfect!!!culoarea maro a foilor si crema neagra lucioasa(crema mea s-a intarit dupa 5min.pe aburi,si a scazut in volum,eu n-am mai adaugat untul).Este foarte consistenta,o s-o servesc c-o capsuna alaturi!!!any

Raspunde
Anonymous 4 iunie 2012 - 16:08

pot inlocuicele 100 gr de ciocolata cu nutella?

Raspunde
Anonymous 27 mai 2012 - 22:53

de ce apare baileys in poze? am obs ca nu este necesar la reteta aceasta, nu?

Raspunde
Ana 15 mai 2012 - 09:36

Bun gasit,draga mea! Ai atatea minunatii,ca nici nu stiu asupra careia sa ma hotorasc..si totusi,am facut-o se pare. Cred ca este o delicioasa prajitura si merita a fi incercata mai ales ca descrii in amanunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg.Arata minunata,iar gustul ei cred ca este pe masura…Iti multumesc ,o zi reusita!

Raspunde
Cosmina 4 mai 2012 - 20:43

Arata super! Poate ar fi ok sa te gandesti la ceva delivery 😀 Eu as face comanda de la tine

Raspunde
Anonymous 21 aprilie 2012 - 12:09

super buna am incercat cateva retet dar asta e preferata mea
multumesc si pupici

Raspunde
maryina 9 martie 2012 - 15:08

iubita,,,,, cum e,,,,,, crema trebuie sa fie rece cand o pun peste foi ? acum o fac….

Raspunde
Anonymous 3 martie 2012 - 22:34

salut laura. as vrea sa te intreb daca ai retete de ciocolata? daca ai una mio trimiti pe skype cu numele: catalina.calancea1

Raspunde
marrybelle 28 ianuarie 2012 - 22:01

draga laura, iti urmaresc blogul si il verific aproape zilnic, chiar daca nu gatesc neaparat, si inca nu am reusit sa descopar toate retetele. esti minunata, sunt super indragostita de blogul tau (la fel cum sunt de horia varlan… hi hi). am incercat si prajitura snickers, in varianta asta postata de tine si una adaptata de mine, cu alune in loc de nuca si cu crema caramel intre foi. am insa o intrebare pentru tine: cum reusesti sa-ti menti silueta cu atatea minunatii pe care le gatesti? esti extraordinara, te apreciez extrem de tare si-mi doresc sa ajung si eu sa am macar jumatate din indemanarea ta! te pup si iti multumesc pentru toate bunatatile pe care le imparti cu noi de atata timp!

Raspunde
dana 20 ianuarie 2012 - 12:26

Te admir de la inaltimea poftei mele pentru tot ce ce este bun si aspectuos

Raspunde
dori 15 ianuarie 2012 - 12:59

Buna,si eu sunt pasionata de prajitureala,am si eu reteta de snikers dar cu samburi de nuca ,prajiti si taiati grosier .Toate cremele care necesita fierbere pe aburi se fac f. bine in oala cu pereti dublii ptr.fiert laptele,numai trebuie sa ai grija sa fie tot timpul apa intre peretii oalei.O zi nemaipomenita!

Raspunde
Pirvu Gabriela 8 ianuarie 2012 - 00:33

Pentru blatul in forma rotunda de tort, tot 15 minute se tine la cuptor?

Raspunde
dianad 5 ianuarie 2012 - 00:41

DELICIOASA!!!! (spun asta dupa ce am testat-o, desigur)

Raspunde
Laura 22 decembrie 2011 - 01:06

Diana draga, ce m-ai nimerit cu Snickersul asta alb de care amintesti!!!!! 😛
Trimite-mi, te rog, reteta pe adresa mea de mail: arualsv@gmail.com
Te pup dulceeee!!!!!!!!!!!!

Raspunde
diana 21 decembrie 2011 - 22:14

am si eu o reteta de SNICKERS ALB, am sa tio trimit, poate o postezi la tine pe blog pt ca este o nebunie de prajitura.spune-mi cum as putea sa tio trimit.

Raspunde
Anonymous 23 noiembrie 2011 - 13:42

e delicios intradevare
a mea a iesit mai inchisa la culoare de la cacao probabil
dar crema acestei prajituri e geniala

Raspunde
Anamaria 10 octombrie 2011 - 23:11

Laura sincer nu stiu de unde le mai scoti…totul ecsuper si pe intelesul tuturor

Raspunde
raluka 19 septembrie 2011 - 20:14

ce dimensiuni are tava?

Raspunde
Cristina 16 septembrie 2011 - 13:35

Delicioasa prajitura. Si mie mi-au cerut reteta cei care au incercat-o 🙂

Neavand lapte, am pus Sheridan’s cu cafea la un moment dat, si a iesit parca mai buna crema.

Raspunde
Anonymous 25 august 2011 - 20:04

pai daca e moale crema eu as pune putin amidon si s-a rezolvat problema

Raspunde
Danny 12 august 2011 - 19:04

BUna draga Laura…in primul rand vreau sa iti multumesc pt toate retetele tale deosebite si minunate…sa imi fie rusinica ca eu de 2 ani iti citesc blogul dar nu am avut curajul sa iti scriu:(..sunt o clujeanca care traieste in germania si sunt o inarita a dulciurilor….saptamanl fac cate ceva…..vreau sa incerc si eu aceasta minunatie de SNICKERS…sper sa imi iasa…..doresc tuturor gospodinelor bafta in bucataire si pofta buna…tie iti doresc multa sanatate si te astept cu retete noi…..stiu ca noii romancele suntem bune gospodine si mereu ne place sa ne uimim familiile cu ceva nou…va poop Daniela

Raspunde
Amelia 18 iulie 2011 - 23:38

Arata minunat! Felicitari pentru toate minunatiile pe care le imparti cu noi.

Raspunde
Alina 11 iunie 2011 - 19:54

Am incercat-o, si pot sa spun sincer ca e cea mai delicioasa prajitura pe care am mancat-o vreodata! Multumesc pentru ideile tale, si mult succes in continuare. Recomand reteta tururor celor care au o slabiciune pt ciocolata. Va pup!

Raspunde
Anonymous 23 aprilie 2011 - 14:03

Doamna Laura,cantati f bine si gatiti si la fel de bine,cu rusine spun ca am fct f multe bunatati de pe blogul Dvs.Tin sa va urez un Paste fericit si sa va multumesc din suflet pentru inspiratie.Cu stima,Isabelle!

Raspunde
Raluk 4 aprilie 2011 - 12:11

OAAAAAAUU CE BINE ARATA!!! De abia astept sa o incerc! :)) Va fi mai mult ca sigur una din preferatele mele…ale noastre de fapt, pt ca si sotul meu este un „mancacios” de dulcuri ca si mine…:) Felicitari pentru blogul tau…este o placere sa-l „rasfoiesti”…si pentru entuziasmul cu care faci toate lucrurile astea! O zi buna! 🙂

Raspunde
Anonymous 18 martie 2011 - 13:51

deci mie mi da intarit foile ingrozitor si nu stiu de ce.te rog ajuta-ma.in rest crema e super:X..imi place f mult:X

Raspunde
Maria 26 decembrie 2021 - 11:37

Bună! Am incercat această prăjitură este delicioasă și ușor de făcut. Cineva scria că foile i s-au întărit…după ce se ține o noapte la frigider e bine apoi să se scoată la temperatura camerei, se vor înmuia foile :)).
După gustul meu ,data viitoare aș mai reduce din cantitatea de zahăr. Toate cele bune!!!

Raspunde
Lavinia 14 martie 2011 - 16:48

Am incercat si eu aceasta praji si a iesit nemaipomenit!!!!!!!!!!!!! Din reteta nu as fi crezut ca iese asa ceva delicios……….NEBUNIE CURATA!!! :)))))))0
crema mi-a iesit de consistenta perfecta…desi am avut unele retineri vazand pozele pe care le-ai postat…la tine crema deadreptul curgea!!! La mine chiar deloc a iesit superrrrrrrrrrrr bine!!!
Multumesc pt. reteta asta!!!!

Raspunde
Cris 4 martie 2011 - 15:56

super buna prajiturica…usor de facut si cu succes garantat la musafiri

felicitari pentru tot ceea ce faci

Raspunde
Eli 22 februarie 2011 - 12:09

Laura,ce bine arata!Nu e nici costisitoare si e la indemana oricui.n-am sa rezist tentatiei de a o incerca si eu,de-abia astept,poate sambata care vine!

Raspunde
dana 15 februarie 2011 - 22:10

Laura, am decoperit de curand blogul tau. Zilele trecute am incercat prajitura Snickers in forma de tort. Blatul s-a cam lasat, poate pt ca am pus toata compozitia odata? A iesit multa crema, am folosit din ea si pentru sos, la clatite. Oricum, a fost un deliciu, s-a terminat rapid. Data viitoare incerc foile coapte pe dosul tavii, pana fac rost de o forma ca a ta. Felicitari pt blog, voi incerca si alte retete.

Raspunde
1 2

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.