Prajitura Snickers cu ciocolata alba

47 comentarii
Dragii mei, am facut aceasta prajitura Snickers cu ciocolata alba, cu nuca si caramel, ce seamana foarte tare la gust cu mult poftitul baton Snickers 😀 , pentru a doua oara deja, intr-o saptamana!!!!!!!!

Este cu adevarat o prajitura deosebita, si gustoasa si aspectuoasa, si foarte important: mult mai usor de preparat decat prajitura Snickers, varianta „clasica”, in fata careia au abdicat multe fete, cauza fiind foile coapte „pe fundul tavii”.
Asadar, va poftesc la o bucata duuulce de Snickers alb. Asta fiindca are ciocolata alba si in crema si in glazura.

 

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri pline cu faina
  • 5 g praf de copt (o jumatate de pliculet)
Strat intermediar…si delicios 😀
  • 200 g ciocolata alba
Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri zahar (rase)
  • 250 g unt
  • 2 linguri apa
  • 200 g nuca (prajita)
Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • nuca taiata bucatele

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se incinge cuptorul la foc moderat (175 grade C) si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de prajituri de aprox. 30 cm lungime si 20 cm. latime (masurata in interior).

Se bat spuma albusurile cu zaharul; se adauga treptat nuca macinata, faina si praful de copt, ambele cernute:

Se amesteca usor cu o spatula, nu cu mixerul!!! Compozitia se toarna in forma pregatita si se niveleaza usor:

Se da la cuptor pentru cca. 20 de minute:

In acest timp, se rade ciocolata alba pe razatoarea mare sau se marunteste (nu foarte fin) la robotul de bucatarie. Asa am facut eu 😛

Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din forma (se rastoarna cu grija si se scoate hartia de copt). Se aseaza apoi pe un platou si se presara imediat cu ciocolata alba rasa:

Cat se raceste, se prajeste nuca 🙂
…dar chiar faceti-o, va rog eu mult!!!!! Nuca asta prajita e ca cireasa de pe tort 😛
Puneti nuca pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-o la cuptor 3, 4 minute la foc moderat. In bucataria voastra va mirosi divin!!!

Se pregateste crema: se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin ca o spuma.
Se caramelizeaza zaharul ramas (alte 5 linguri), se „stinge” caramelul cu apa si se adauga untul:

Se fierbe crema la foc mic timp de 1, 2 minute, dupa care se adauga galbenusurile spuma. Se amesteca intruna (se arde usor, asa ca aveti grija!!!)

Cand arata asa, e gata 🙂

Se adauga apoi nuca prajita si tocata (cu cutitul) si se omogenizeaza:

Se lasa pe foc pana cand crema se ingroasa (cca.2 minute):

Se ia apoi de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se intinde repede peste blatul imbibat cu ciocolata 😀

Se da prajitura la rece pentru minim 2 ore, „la rece” nu insemnand neaparat la frigider.

Se feliaza apoi cu un cutit bine ascutit si incalzit (tineti cateva secunde lama cutitului in apa fierbinte inainte de a felia prajitura. Desigur, lama se sterge apoi cu un prosop de bucatarie 😛 )

In felul asta, stratul de ciocolata se va taia perfect si veti obtine niste bucati delicioase de Snickers:

pentru glazura, se topeste ciocolata alba la bain-marie sau la microunde. Aveti grija, caci ciocolata alba este foarte „sensibila”. Topiti-o asadar, cu grija, la foc mic, amestecand des.
Se toarna cate o lingurita desupra fiecarei bucati de prajitura:

Se decoreaza prajitura cu bucati de nuca tocata si se savureaza pe deplin!!!

A fost nemaipomenita!!!!!
…dar si foarte dulce 😀 , asa ca cine doreste poate micsora cantitatea de zahar din crema.

P.S. Glazura de ciocolata nu este obligatorie. Am inventat-o eu, mai mult pentru a da un aspect „nins” prajiturii.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

47 comentarii

Anda 25 octombrie 2023 - 17:29

Buna, Laura!
Am o intrebare: foaia de copt in care torni compozitia pentru foaie, o ungi cu unt sau ulei? Sau nu!
Mulțumesc!

Raspunde
Nicoleta 2 mai 2018 - 16:58

Bună ziua!
Am tot citit comentarii și nu am văzut pe nimeni să aibă probleme cu blatul prăjituri. Eu am avut, de la început mi s-au părut că e cam puțină făină. Blatul nu a crescut și nu s-au copt cum trebuia, parca era necopt. Nu I s-a mai întâmplat nimănui?
Vă mulțumesc!!!

Raspunde
Cristina's World 8 decembrie 2016 - 09:01

Junioara mea a facut aceasta prajitura si a iesit foarte bine si buna ♥ Multumim Laura si te invitam sa vezi cum arata prajitura noastra : https://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2016/12/prajitura-snickers.html

Raspunde
Laura Sava 14 decembrie 2016 - 08:13

Cristina draga, tu si Teo mi-ati facut o maaare surpriza 🙂 Multumesc din suflet!!!

Raspunde
florina 10 noiembrie 2014 - 18:11

foarte buna deliciosa

Raspunde
Amalia Ciobanu 1 iunie 2014 - 00:05

foarte buna! felicitari pentru explicatiile clare si corecte, am respectat intru totul reteta in ciuda unor comentarii 🙂 si a iesit fff buna! de la un baton snickers te astepti sa fie dulce, prin urmare cantitatea de zahar o poate regla fiecare cum doreste! o seara frumoasa si multumesc pentru retete!

Raspunde
Alina Mătea 31 martie 2021 - 17:02

Super rețeta. Am făcut și a ieșit delicios. Am făcut snickers și cu alte rețete, dar de acum o voi face pe asta. 🙂

Raspunde
Cristina Săndiță 29 decembrie 2013 - 16:35

O incerc maine si va spun cum mi-a iesit 😀 Vreau sa o duc nasilor pentru masa de Revelion.Multumim Laura pentru retete

Raspunde
Ana 1 mai 2013 - 12:56

este o prajitura delicioasa, crema am facuto si cu alune in loc de nuci, tot asa alune crude prajite in cuptor dupa care tocate maruntel:*:*

Raspunde
Anna 1 martie 2013 - 17:39

De 2 ori am facut o si mi a iesit exact ca a ta..multumesc!:)

Raspunde
Emma 21 decembrie 2012 - 08:29

Nu aveti cumva si reteta de la prajitura rusoaica?

Raspunde
dia 19 decembrie 2012 - 19:38

Bravo!!! Delicioasa…..Multumim!

Raspunde
EMMA 26 septembrie 2012 - 16:10

Laura,ai frajituri foarte bune si toate mi-au iesit super.pina acum .Multumesc

Raspunde
Anonymous 12 iunie 2012 - 19:12

prima data cand am facut-o mi-a iesit foarte bine, baiatul meu a declarat-o prajitura lui preferata. Azi nu mi-a reusit caramelul: cand am inceput sa-l intind peste ciocolata intarita, s-a separat un fel de “ulei” chiar si in cratita in care pregatisem caramelul, si pe prajitura. Acum am bagat-o la frigider sa vad daca se intareste. Ce ma fac? imi trebuie maine dimineata. Mai pot repara cumva? parca are si aspect de “branzit”. Ce sa fac???? Multumesc, Raluca

Raspunde
simona 9 iunie 2012 - 15:37

pana iti raspunde laura da-mi voie sa iti spun eu unde ai gresit ( sper sa nu te superi Laura), crema ti s-a taiat din ce relatezi tu ca, ai scurs o cana de unt din ea ,
eu am facut aceasta prajitua de foarte multe ori si nu mi s-a intamplat niciodata, reteta nu o am de aici ci de la o prietena de a mea , e cam la fel doar putin diferita, dar tot la fel o fac si eu.
da si sa revenim la crema, deci pui zaharul la ars , mesteci in el sa nu se arda pana se topeste de tot, ei eu nu il sting cu apa ci pun direct in el cate un cub de unt si mestec foarte repede cu telul si iar un cub pana se incorporeaza tot untul , apoi pun galbenusurile frecate cu zahar tot la fel putin cate putin mestecand continu pana la terminarea lor si la final nuca toata odata, totul il faci la foc domol nu foarte tare si mestecand continu.
si bine ca la operatiune sa te ajute cineva , adica ca tu sa mesteci in crema si cineva sa iti puna ingredientele.
sper ca am fost de ajutor. pupici si succes mult

si tie laura la cat mai multe bunatati, si eu am incercat multe dintre preparatele tale, eu sunt fan dulciuri, imi si plac foarte mult si imi si place sa le fac.

Raspunde
Anonymous 9 aprilie 2012 - 06:19

Buna Laura, imi poti spune ce crezi ca am gresit la crema de nu mi-a iesit cum trebuie? desi am urmat intocmai pasii si parea ca totul e ok, dupa ce s-a racit s-a „ales” untul si crema pare „taiata”. Am scurs o cana de unt din ea si tot baltea in grasime:( multumesc de ajutor.

Raspunde
Anonymous 21 martie 2012 - 14:21

Am facut aceasta minunata prejitura,dar sub forma de tort,a iesit foarte buna!!! nu de mult am descoperit si eu aceste minunate retete si acest site minunat pe care il vizitez cu mare drag…nu pot decat sa te felicit si in acelasi timp sa ti multumesc!!!!!

Raspunde
Dora 3 martie 2012 - 23:31

Buna,

astazi am facut si eu prajitura. yumy! a fost foarte apreciata. sigur o s-o incerc si pe cea cu cacao!

Raspunde
Anonymous 28 februarie 2012 - 22:38

buna!!
aceasta prajitura e super delicioasa,eu o fac deja de 4 ani jum:)…o am dintr-o revista..cat am fost gravida numa asta pofteam…
ai o gramada de retete minunate..felicitari!!! si la multi multi ani!!!

Raspunde
in fiecare zi... 27 februarie 2012 - 23:25

buna:) nu de mult ti-am descoperit retetele minunate si deja am facut cateva:) totate mi-au iesit bine si sunt asa dellicioase… asta e ultima pe care am incercat-o, am terminat de o facut de cateva minute si am si revenit sa-mi arat aprecierea pentru delicioasa prajitura:)
succes mult in tot ce faci:)

Raspunde
Anonymous 21 februarie 2012 - 20:19

Buna Laura!! Am incercat sa fac si eu prajiturica, din pacate crema nu prea mi-a iesit:D, se pare ca untul nu a vrut deloc sa se incorporeze cu ouale.. Vina este a mea mai mult ca sigur pentru ca nu prea am facut creme cu unt. Crezi ca imi poti spune am gresit? Eu ma gandesc ca atunci cand am pus untul peste zahar trebuia sa fie la foc mic? Focul meu era la mare si mai am si aragaz cu plite, deci probabil trebuia sa dau oala la o parte, apoi sa las sa se topeasca untul samd..Apoi, conteaza cat de marunt trebuia sa fie nuca? Eu am tocat-o putin mai mare ca a ta:D
Mersi mult si de abia astept sa o fac din nou, cum trebuie:)

Raspunde
laura ros 18 decembrie 2013 - 12:59

incearca sa pui direct untul sa nu mai pui apa,eu asa o fac si iese super.
mersi laura ptr retetele tale minunate…

Raspunde
Camy Sweet 6 februarie 2012 - 17:07

Revin din nou sa-ti multumesc pentru reteta,am facut-o si eu si este extrem de delicioasa!Multumesc inca o data!
O saptamana binecuvantata!

Raspunde
Anonymous 6 februarie 2012 - 14:11

buna!am facut si eu aceasta minunatie de prajitura…cand am vazut cum arata nu puteam rezista..
a iesit divin de delicioasa..crema fara cuvinte…multumesc pt reteta.Lavinia

Raspunde
adriana l 4 februarie 2012 - 17:51

Buna Laura
]
,am facut astazi aceasta minunatie de prajitura si a iesit super buna.Multumesc pentru reteta.Sa ai un sfarsit de saptamana frumos

Raspunde
claudia 4 februarie 2012 - 15:55

Laura esti extraordinara!!am facut prajitura acum 3 zile si a iesit delicioasa,si pe deasupra a mai iesit si tare frumoasa!iti multumim pt retetele minunate

Raspunde
Haplea 1 februarie 2012 - 23:43

Imi place tare mult cum arata!!!

Raspunde
cazacu alina 1 februarie 2012 - 16:33

imi cer scuze…sunt alina cazacu. ti-am trimis mai devreme un comentariu care continea un url al unui blog. din nefericire nu pot folosi blogul acela asa ca te astept cu mare drag pe cazacu-alina.blogspot.com

Raspunde
catkitchen 1 februarie 2012 - 16:25

Imi place noua infatisare a blogului 😉 … o saptamana frumoasa iti doresc !!

Raspunde
alina cazacu 1 februarie 2012 - 12:24

Buna Laura , prajitura ta arata intr-adevar super bine si sunt convinsa ca este delicioasa.iti urmaresc cu atentie retetele si de curand chiar am incercat prajitura snickers cu cioco neagra cu ocazia zilei de nastere a sotului meu.de curand mi-am creat si eu un blogger unde am scris ca esti o sursa de inspiratie inepuizabila…..tu m-ai determinat sa imi creez un blog….sunt inca la inceput si mai am multe de invatat sunt sigura. de aceea sper sa fii mentorul meu si poate daca ai timp chiar sa imi vizitezi blogul : byalinamirela00.blogspot.com.
de asemenea , ii invit pe toti cei interesati sa vada retetele unei novice in ale bucatariei.poopici

Raspunde
Mare Maria 31 ianuarie 2012 - 20:47

Arata senzational de bine!!!!!Prezentarea este… superrr!O seara minunata:X

Raspunde
LILI 31 ianuarie 2012 - 18:35

Arata foarte frumos in varianta asta.Eu o fac cu ciocolata neagra deasupra.Oricum de cite ori am facut-o nu am apucat sa o pozez.Te pup si felicit pentru retetele tale gustoase.

Raspunde
Nico 31 ianuarie 2012 - 00:28

Buna seara, maine o sa incerc si eu aceasta minunatie 🙂 Ma bucur ca ai scris si dimensiunile tavii. Mereu sunt indusa in eroare din cauza asta:)

Raspunde
Bunatati din natura 30 ianuarie 2012 - 15:35

Faina prajutura! Ce de obicei fara mila pentru cei care sunt la cura. Am sa o incerc pentru piticii mei, sper sa imi si iasa!

Raspunde
adriana l 30 ianuarie 2012 - 15:02

Laura draga arata super prajitura.In varianta cealalta am tot facut,deci e sigur ca sambata voi presta aceasta varianta.Mie imi place ciocolata alba enorm de mult.Pupici si multumim pentru minunata reteta

Raspunde
Larisa 30 ianuarie 2012 - 12:26

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Raspunde
catkitchen 29 ianuarie 2012 - 22:23

O multime de minunatii dulci faci , felicitari!!

Raspunde
diamond 29 ianuarie 2012 - 21:11

buna rau!

Raspunde
teodorescud 29 ianuarie 2012 - 19:51

O incerc sigur si pe asta, cealalta de doua ori am facut-o si a fost tareeeeeeee buna!

Raspunde
Simona 29 ianuarie 2012 - 19:44

Delicioasa! Imi place varianta asta cu ciocolata alba! Pupici

Raspunde
Anca 29 ianuarie 2012 - 18:05

Pai daca spui tu ca e dulce,care oricum am observat ca mananci mult mai dulce decat noi…,imi imaginez cam cat de dulce e!As vrea, daca poti, sa indici la cat mai multe retete o varianta mai putin dulce,caci multi dintre noi cred ca preferam asa.Mai putin dulce inseamna si mai sanatos,nu?Multumesc si sper sa nu deranjeze comentariul meu!

Raspunde
Camy Sweet 29 ianuarie 2012 - 18:00

Intr-adevar Laura arata minunat prajitura,cu siguranta o voi incerca si eu!

Raspunde
Ada 29 ianuarie 2012 - 17:47

Laurica, eu am scos ciocolata alba de tot, si tot extrem de dulce a fost!! ;(
Doar ca e drept, am pus deasupra Nutella si … am facut-o tort:)))
http://ada-milea.blogspot.com/2012/01/tort-snickers-2.html

Raspunde
ophelia1983 29 ianuarie 2012 - 17:43

Doamne LAura! Cu ce bunatati ai revenit! Superba prajiturica ta!!!

Raspunde
Carmen 29 ianuarie 2012 - 17:41

ce bine arata !
trebuie sa fie suuuper delicioasa !

Raspunde
nana 29 ianuarie 2012 - 16:53

Felicitari pentru varianta realizata. Arata minunat.

Raspunde
felis 29 ianuarie 2012 - 15:51

Minunat arata!!.. e clar ca o voi face, nu?? Nu stiu cand, dar o voi face!!…

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.