Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Dintre toate prajiturile cu nuca din lumea asta, eu va zic cu mana pe inima ca prajitura Snickers este cea mai delicioasa!!!!!!!!!!
Nu va lasati intimidate de foile coapte “pe dosul tavii”, deoarece le puteti coace si intr-o forma de tort cu pereti detasabili (de-acum se gasesc cam peste tot, dar mai ales online). Mai jos o puteti gasi si sub forma de tort, deci da, se poate si asa: Tort Snickers,unde nu mai e nevoie sa coaceti atatea blaturi :P

 

Ingrediente:

Foile:
- 8 albusuri
- 300 gr. zahar ( 17-18 linguri)
- 400 gr. nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- jumatate plic praf de copt

Crema:
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte (caldut)
- 250 g. unt
- 100 gr. ciocolata cu lapte


Mod de preparare:
Foile:
Separati ouale; bateti bine albusurile cu cele 300 g. zahar, de preferinta intr-un vas de sticla (perfect curat/uscat)
Adaugati faina amestecata cu praf de copt, cacaua si nuca pisata peste spuma obtinuta.
Amestecati totul si impartiti compozitia rezultata in 3 boluri de aceeasi marime (pentru ca foile sa fie egale). Coaceti, pe rand, trei foi intr-o tava de aprox. 25/35cm.
Fiecare foaie se tine cca. 15 minute (nu mai mult) la 170 grade C (foc moderat). Daca aveti un cuptor care arde, tineti-le doar 12 minute.

Forma mea dreptunghiulara s-a dovedit extrem de utila si la asamblat…crema a stat, vrand-nevrand, la locul ei :P


Crema:
Se pun intr-o craticioara galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele. Se aseaza la bain-marie (pe aburi) si se amesteca totul bine, bine, pentru cca. 20 de minute.
Se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se tine pe foc pana se topeste.
Se adauga untul rece (din frigider) in crema fierbinte; compozitia rezultata se amesteca pana cand se incorporeaza untul. Asta ar fi prima varianta. A doua suna cam asa: se adauga in crema (racita) untul lasat la temperatura camerei, dar nu tot deodata, ci lingura cu lingura, amestecand bine pana cand untul e incorporat cremei.

Diferenta dintre prima varianta si cea de-a doua este ca prima e mai usor de realizat. Se amesteca toate frumos, si se lasa la racit :). Cea de-a doua e un pic mai problematica, dar numai daca nu se respecta cateva reguli simple: untul sa fie de calitate, nu romanesc, plin cu apa, si sa nu existe diferente de temperatura intre cele doua ingrediente : crema si untul. Crema sa fie rece, la temperatura camerei si untul la fel (se scoate cu cateva ore inainte din frigider). Daca nu se respecta aceste reguli, crema se poate taia. Se “repara” insa daca o puneti din nou pe foc si o lasati apoi sa se raceasca.

Se imparte, asadar, crema in trei parti egale, exact ca si la foi, si se cladeste prajitura, astfel: o foaie-un rand de crema, din nou o foaie, din nou crema…v-ati prins voi :P
Se lasa la frigider pentru minim doua, trei ore, dupa care puteti sa o portionati, dar cel mai bine e sa o lasati o noapte intreaga la frigider.
Puteti sa radeti putina ciocolata deasupra fiecarei bucati si apoi sa presarati bucatele de nuca deasupra.

Asa arata la mine, a doua zi dimineata…si nici macar n-am bagat-o in frigider fiindca n-am mai avut loc…

Are crema asta un luciu apetisant…iar de gust sa nu mai vorbim!!!
Singurul lucru ce l-am schimbat la crema a fost ca am inlocuit margarina cu unt…
Prima taietura :P

 

Pentru voi :)

In concluzie, e o prajitura minunata, cu efect de lunga durata asupra ciocolatosilor :)

Edit: Revin acum, cu cateva zile dupa Craciun, sa va arat “portia” de anul asta de Snickers, sub forma de tort!






Suuuuper-delicios!!!

 

Reteta de la mona_usa, preluata de Pokha’s

Tags:
About the Author

  • Pingback: Prajitura Snickers | Retete

  • Andreea Galceava

    Buna, am o intrebare legata de crema, cand zici ca se se pun pe foc galbenusurile,oul intreg, zaharul etc astea se pun neomogenizate pe foc? adica fara sa se bat inainte cu telul sau mixerul? Astept cu interes raspunsul!

  • Andreea Radu Geosanu

    buna ziua. imi spuneti va rog daca la crema pot pune suc de fructe in loc de lapte? nu am voie lactate si caut mereu retete de prajituri care sa imi convina. multumesc

  • madalina

    o intrebare: daca e sub forma de tort, nu trebuie insiropat?

  • karyyna

    este divina aceasta prajitura…eu am facut-o sub forma de tort…s-a mancat in 2 zile si a fost apreciata de cei care au savurat-o

  • Adina

    Bunaa! As vrea sa fac aceasta prajitura peste cateva zile. Am citit reteta si pare interesanta, dar care este diferenta dintre cele 2 moduri de preparare ale cremei. de ce sunt 2 variante?

  • http://www.facebook.com/elena.ibanescu.7 Elena Ibanescu

    Buna.
    Ce dimensiuni are tava dreptunghiulara? Am mai multe tipuri de tavi si nu stiu pe care s-o folosesc, sa nu iasa nici prea subtiri si nici prea groase. Multumesc.

    • http://www.laurasava.ro/ Laura Sava

      Elena, am adaugat acum in postare dimensiunea tavii. Multumesc de intrebare :)
      E aceeasi tava pe care am folosit-o la mai toate prajiturile, de aprox. 25/35cm. Spor la treaba!!!

  • Stella

    Buna ziua,acum am inceput sa o prepar dar as vrea sa intre,pe deasupra este aceias crema care se pune in prajitura?multumesc! :)

    • http://www.laurasava.ro/ Laura Sava

      Bine-ai venit, Stella :)
      Da, crema este aceeasi si intre blaturi si deasupra. Prajitura asta are nevoie de timp pentru a “absorbi” crema, deci nu intra in panica :P
      Trebuie s-o tii la frigider minim 3, 4 ore, dar mai bine las-o peste noapte. E si mai buna!!!

  • andreea t

    buna laura.arata super bine prajitura .dar am si eu o intrebare:pot sa fac un blat in loc de foi si apoi sa-l tai ?nu prea imi ies foile de obicei si nu am timp.cand citesti ast rasp te rog

    • http://www.laurasava.ro/ Laura Sava

      Andreea, mai bine mai tarziu decat niciodata, nu!? :D
      Iti raspund acum cu drag si cu speranta ca nu te-ai suparat prea rau pe mine…
      Da, poti sa coci blatul normal, ca la orice prajitura, numai ca, asa cum ai intuit, nu vei putea sa-l feliezi decat pe mijloc. Destul si-asa, zic eu :) Gustul e la fel de minunat!!!

  • Anonymous

    Am incercat si eu prajitura snickers pt.prima data,gustul e divin!!!aspectul perfect!!!culoarea maro a foilor si crema neagra lucioasa(crema mea s-a intarit dupa 5min.pe aburi,si a scazut in volum,eu n-am mai adaugat untul).Este foarte consistenta,o s-o servesc c-o capsuna alaturi!!!any

  • Anonymous

    pot inlocuicele 100 gr de ciocolata cu nutella?

  • Anonymous

    de ce apare baileys in poze? am obs ca nu este necesar la reteta aceasta, nu?

  • http://www.blogger.com/profile/07788839979987908995 Ana

    Bun gasit,draga mea! Ai atatea minunatii,ca nici nu stiu asupra careia sa ma hotorasc..si totusi,am facut-o se pare. Cred ca este o delicioasa prajitura si merita a fi incercata mai ales ca descrii in amanunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg.Arata minunata,iar gustul ei cred ca este pe masura…Iti multumesc ,o zi reusita!

  • http://www.beautytips.ro Cosmina

    Arata super! Poate ar fi ok sa te gandesti la ceva delivery :D Eu as face comanda de la tine

  • Anonymous

    super buna am incercat cateva retet dar asta e preferata mea
    multumesc si pupici

  • maryina

    iubita,,,,, cum e,,,,,, crema trebuie sa fie rece cand o pun peste foi ? acum o fac….

  • Anonymous

    salut laura. as vrea sa te intreb daca ai retete de ciocolata? daca ai una mio trimiti pe skype cu numele: catalina.calancea1

  • marrybelle

    draga laura, iti urmaresc blogul si il verific aproape zilnic, chiar daca nu gatesc neaparat, si inca nu am reusit sa descopar toate retetele. esti minunata, sunt super indragostita de blogul tau (la fel cum sunt de horia varlan… hi hi). am incercat si prajitura snickers, in varianta asta postata de tine si una adaptata de mine, cu alune in loc de nuca si cu crema caramel intre foi. am insa o intrebare pentru tine: cum reusesti sa-ti menti silueta cu atatea minunatii pe care le gatesti? esti extraordinara, te apreciez extrem de tare si-mi doresc sa ajung si eu sa am macar jumatate din indemanarea ta! te pup si iti multumesc pentru toate bunatatile pe care le imparti cu noi de atata timp!

  • http://www.blogger.com/profile/17828520772822404300 dana

    Te admir de la inaltimea poftei mele pentru tot ce ce este bun si aspectuos

  • dori

    Buna,si eu sunt pasionata de prajitureala,am si eu reteta de snikers dar cu samburi de nuca ,prajiti si taiati grosier .Toate cremele care necesita fierbere pe aburi se fac f. bine in oala cu pereti dublii ptr.fiert laptele,numai trebuie sa ai grija sa fie tot timpul apa intre peretii oalei.O zi nemaipomenita!

  • Pirvu Gabriela

    Pentru blatul in forma rotunda de tort, tot 15 minute se tine la cuptor?

  • dianad

    DELICIOASA!!!! (spun asta dupa ce am testat-o, desigur)

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Diana draga, ce m-ai nimerit cu Snickersul asta alb de care amintesti!!!!! :P
    Trimite-mi, te rog, reteta pe adresa mea de mail: arualsv@gmail.com
    Te pup dulceeee!!!!!!!!!!!!

  • http://www.blogger.com/profile/08241390604139774550 diana

    am si eu o reteta de SNICKERS ALB, am sa tio trimit, poate o postezi la tine pe blog pt ca este o nebunie de prajitura.spune-mi cum as putea sa tio trimit.

  • Anonymous

    e delicios intradevare
    a mea a iesit mai inchisa la culoare de la cacao probabil
    dar crema acestei prajituri e geniala

  • http://www.blogger.com/profile/05962139502737987965 Anamaria

    Laura sincer nu stiu de unde le mai scoti…totul ecsuper si pe intelesul tuturor

  • http://www.blogger.com/profile/05804173727107844772 raluka

    ce dimensiuni are tava?

  • Cristina

    Delicioasa prajitura. Si mie mi-au cerut reteta cei care au incercat-o :)

    Neavand lapte, am pus Sheridan’s cu cafea la un moment dat, si a iesit parca mai buna crema.

  • Anonymous

    pai daca e moale crema eu as pune putin amidon si s-a rezolvat problema

  • Danny

    BUna draga Laura…in primul rand vreau sa iti multumesc pt toate retetele tale deosebite si minunate…sa imi fie rusinica ca eu de 2 ani iti citesc blogul dar nu am avut curajul sa iti scriu:(..sunt o clujeanca care traieste in germania si sunt o inarita a dulciurilor….saptamanl fac cate ceva…..vreau sa incerc si eu aceasta minunatie de SNICKERS…sper sa imi iasa…..doresc tuturor gospodinelor bafta in bucataire si pofta buna…tie iti doresc multa sanatate si te astept cu retete noi…..stiu ca noii romancele suntem bune gospodine si mereu ne place sa ne uimim familiile cu ceva nou…va poop Daniela

  • http://www.despre-copii.com/ Amelia

    Arata minunat! Felicitari pentru toate minunatiile pe care le imparti cu noi.

  • Alina

    Am incercat-o, si pot sa spun sincer ca e cea mai delicioasa prajitura pe care am mancat-o vreodata! Multumesc pentru ideile tale, si mult succes in continuare. Recomand reteta tururor celor care au o slabiciune pt ciocolata. Va pup!

  • Anonymous

    Doamna Laura,cantati f bine si gatiti si la fel de bine,cu rusine spun ca am fct f multe bunatati de pe blogul Dvs.Tin sa va urez un Paste fericit si sa va multumesc din suflet pentru inspiratie.Cu stima,Isabelle!

  • Raluk

    OAAAAAAUU CE BINE ARATA!!! De abia astept sa o incerc! :)) Va fi mai mult ca sigur una din preferatele mele…ale noastre de fapt, pt ca si sotul meu este un “mancacios” de dulcuri ca si mine…:) Felicitari pentru blogul tau…este o placere sa-l “rasfoiesti”…si pentru entuziasmul cu care faci toate lucrurile astea! O zi buna! :)

  • Anonymous

    deci mie mi da intarit foile ingrozitor si nu stiu de ce.te rog ajuta-ma.in rest crema e super:X..imi place f mult:X

  • Lavinia

    Am incercat si eu aceasta praji si a iesit nemaipomenit!!!!!!!!!!!!! Din reteta nu as fi crezut ca iese asa ceva delicios……….NEBUNIE CURATA!!! :)))))))0
    crema mi-a iesit de consistenta perfecta…desi am avut unele retineri vazand pozele pe care le-ai postat…la tine crema deadreptul curgea!!! La mine chiar deloc a iesit superrrrrrrrrrrr bine!!!
    Multumesc pt. reteta asta!!!!

  • Cris

    super buna prajiturica…usor de facut si cu succes garantat la musafiri

    felicitari pentru tot ceea ce faci

  • http://www.blogger.com/profile/10136341335829415644 Eli

    Laura,ce bine arata!Nu e nici costisitoare si e la indemana oricui.n-am sa rezist tentatiei de a o incerca si eu,de-abia astept,poate sambata care vine!

  • dana

    Laura, am decoperit de curand blogul tau. Zilele trecute am incercat prajitura Snickers in forma de tort. Blatul s-a cam lasat, poate pt ca am pus toata compozitia odata? A iesit multa crema, am folosit din ea si pentru sos, la clatite. Oricum, a fost un deliciu, s-a terminat rapid. Data viitoare incerc foile coapte pe dosul tavii, pana fac rost de o forma ca a ta. Felicitari pt blog, voi incerca si alte retete.

One Pingback/Trackback