Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Dintre toate prajiturile cu nuca din lumea asta, eu va zic cu mana pe inima ca prajitura Snickers este cea mai delicioasa!!!!!!!!!!
Nu va lasati intimidate de foile coapte “pe dosul tavii”, deoarece le puteti coace si intr-o forma de tort cu pereti detasabili (de-acum se gasesc cam peste tot, dar mai ales online). Mai jos o puteti gasi si sub forma de tort, deci da, se poate si asa: Tort Snickers,unde nu mai e nevoie sa coaceti atatea blaturi :P

 

Ingrediente:

Foile:
- 8 albusuri
- 300 gr. zahar ( 17-18 linguri)
- 400 gr. nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- jumatate plic praf de copt

Crema:
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte (caldut)
- 250 g. unt
- 100 gr. ciocolata cu lapte


Mod de preparare:
Foile:
Separati ouale; bateti bine albusurile cu cele 300 g. zahar, de preferinta intr-un vas de sticla (perfect curat/uscat)
Adaugati faina amestecata cu praf de copt, cacaua si nuca pisata peste spuma obtinuta.
Amestecati totul si impartiti compozitia rezultata in 3 boluri de aceeasi marime (pentru ca foile sa fie egale). Coaceti, pe rand, trei foi intr-o tava de aprox. 25/35cm.
Fiecare foaie se tine cca. 15 minute (nu mai mult) la 170 grade C (foc moderat). Daca aveti un cuptor care arde, tineti-le doar 12 minute.

Forma mea dreptunghiulara s-a dovedit extrem de utila si la asamblat…crema a stat, vrand-nevrand, la locul ei :P


Crema:
Se pun intr-o craticioara galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele. Se aseaza la bain-marie (pe aburi) si se amesteca totul bine, bine, pentru cca. 20 de minute.
Se adauga apoi ciocolata rupta in bucatele si se tine pe foc pana se topeste.
Se adauga untul rece (din frigider) in crema fierbinte; compozitia rezultata se amesteca pana cand se incorporeaza untul. Asta ar fi prima varianta. A doua suna cam asa: se adauga in crema (racita) untul lasat la temperatura camerei, dar nu tot deodata, ci lingura cu lingura, amestecand bine pana cand untul e incorporat cremei.

Diferenta dintre prima varianta si cea de-a doua este ca prima e mai usor de realizat. Se amesteca toate frumos, si se lasa la racit :). Cea de-a doua e un pic mai problematica, dar numai daca nu se respecta cateva reguli simple: untul sa fie de calitate, nu romanesc, plin cu apa, si sa nu existe diferente de temperatura intre cele doua ingrediente : crema si untul. Crema sa fie rece, la temperatura camerei si untul la fel (se scoate cu cateva ore inainte din frigider). Daca nu se respecta aceste reguli, crema se poate taia. Se “repara” insa daca o puneti din nou pe foc si o lasati apoi sa se raceasca.

Se imparte, asadar, crema in trei parti egale, exact ca si la foi, si se cladeste prajitura, astfel: o foaie-un rand de crema, din nou o foaie, din nou crema…v-ati prins voi :P
Se lasa la frigider pentru minim doua, trei ore, dupa care puteti sa o portionati, dar cel mai bine e sa o lasati o noapte intreaga la frigider.
Puteti sa radeti putina ciocolata deasupra fiecarei bucati si apoi sa presarati bucatele de nuca deasupra.

Asa arata la mine, a doua zi dimineata…si nici macar n-am bagat-o in frigider fiindca n-am mai avut loc…

Are crema asta un luciu apetisant…iar de gust sa nu mai vorbim!!!
Singurul lucru ce l-am schimbat la crema a fost ca am inlocuit margarina cu unt…
Prima taietura :P

 

Pentru voi :)

In concluzie, e o prajitura minunata, cu efect de lunga durata asupra ciocolatosilor :)

Edit: Revin acum, cu cateva zile dupa Craciun, sa va arat “portia” de anul asta de Snickers, sub forma de tort!






Suuuuper-delicios!!!

 

Reteta de la mona_usa, preluata de Pokha’s

Tags:
About the Author

  • Pingback: Prajitura Snickers | Retete

  • Andreea Galceava

    Buna, am o intrebare legata de crema, cand zici ca se se pun pe foc galbenusurile,oul intreg, zaharul etc astea se pun neomogenizate pe foc? adica fara sa se bat inainte cu telul sau mixerul? Astept cu interes raspunsul!

  • Andreea Radu Geosanu

    buna ziua. imi spuneti va rog daca la crema pot pune suc de fructe in loc de lapte? nu am voie lactate si caut mereu retete de prajituri care sa imi convina. multumesc

  • madalina

    o intrebare: daca e sub forma de tort, nu trebuie insiropat?

  • karyyna

    este divina aceasta prajitura…eu am facut-o sub forma de tort…s-a mancat in 2 zile si a fost apreciata de cei care au savurat-o

  • http://www.laurasava.ro/ Laura Sava

    Elena, am adaugat acum in postare dimensiunea tavii. Multumesc de intrebare :)
    E aceeasi tava pe care am folosit-o la mai toate prajiturile, de aprox. 25/35cm. Spor la treaba!!!

  • Adina

    Bunaa! As vrea sa fac aceasta prajitura peste cateva zile. Am citit reteta si pare interesanta, dar care este diferenta dintre cele 2 moduri de preparare ale cremei. de ce sunt 2 variante?

  • http://www.facebook.com/elena.ibanescu.7 Elena Ibanescu

    Buna.
    Ce dimensiuni are tava dreptunghiulara? Am mai multe tipuri de tavi si nu stiu pe care s-o folosesc, sa nu iasa nici prea subtiri si nici prea groase. Multumesc.

  • http://www.laurasava.ro/ Laura Sava

    Bine-ai venit, Stella :)
    Da, crema este aceeasi si intre blaturi si deasupra. Prajitura asta are nevoie de timp pentru a “absorbi” crema, deci nu intra in panica :P
    Trebuie s-o tii la frigider minim 3, 4 ore, dar mai bine las-o peste noapte. E si mai buna!!!

  • http://www.laurasava.ro/ Laura Sava

    Andreea, mai bine mai tarziu decat niciodata, nu!? :D
    Iti raspund acum cu drag si cu speranta ca nu te-ai suparat prea rau pe mine…
    Da, poti sa coci blatul normal, ca la orice prajitura, numai ca, asa cum ai intuit, nu vei putea sa-l feliezi decat pe mijloc. Destul si-asa, zic eu :) Gustul e la fel de minunat!!!

  • Stella

    Buna ziua,acum am inceput sa o prepar dar as vrea sa intre,pe deasupra este aceias crema care se pune in prajitura?multumesc! :)

  • andreea t

    buna laura.arata super bine prajitura .dar am si eu o intrebare:pot sa fac un blat in loc de foi si apoi sa-l tai ?nu prea imi ies foile de obicei si nu am timp.cand citesti ast rasp te rog

  • Anonymous

    Am incercat si eu prajitura snickers pt.prima data,gustul e divin!!!aspectul perfect!!!culoarea maro a foilor si crema neagra lucioasa(crema mea s-a intarit dupa 5min.pe aburi,si a scazut in volum,eu n-am mai adaugat untul).Este foarte consistenta,o s-o servesc c-o capsuna alaturi!!!any

  • Anonymous

    pot inlocuicele 100 gr de ciocolata cu nutella?

  • Anonymous

    de ce apare baileys in poze? am obs ca nu este necesar la reteta aceasta, nu?

  • http://www.blogger.com/profile/07788839979987908995 Ana

    Bun gasit,draga mea! Ai atatea minunatii,ca nici nu stiu asupra careia sa ma hotorasc..si totusi,am facut-o se pare. Cred ca este o delicioasa prajitura si merita a fi incercata mai ales ca descrii in amanunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg.Arata minunata,iar gustul ei cred ca este pe masura…Iti multumesc ,o zi reusita!

  • http://www.beautytips.ro Cosmina

    Arata super! Poate ar fi ok sa te gandesti la ceva delivery :D Eu as face comanda de la tine

  • Anonymous

    super buna am incercat cateva retet dar asta e preferata mea
    multumesc si pupici

  • maryina

    iubita,,,,, cum e,,,,,, crema trebuie sa fie rece cand o pun peste foi ? acum o fac….

  • Anonymous

    salut laura. as vrea sa te intreb daca ai retete de ciocolata? daca ai una mio trimiti pe skype cu numele: catalina.calancea1

  • marrybelle

    draga laura, iti urmaresc blogul si il verific aproape zilnic, chiar daca nu gatesc neaparat, si inca nu am reusit sa descopar toate retetele. esti minunata, sunt super indragostita de blogul tau (la fel cum sunt de horia varlan… hi hi). am incercat si prajitura snickers, in varianta asta postata de tine si una adaptata de mine, cu alune in loc de nuca si cu crema caramel intre foi. am insa o intrebare pentru tine: cum reusesti sa-ti menti silueta cu atatea minunatii pe care le gatesti? esti extraordinara, te apreciez extrem de tare si-mi doresc sa ajung si eu sa am macar jumatate din indemanarea ta! te pup si iti multumesc pentru toate bunatatile pe care le imparti cu noi de atata timp!

  • http://www.blogger.com/profile/17828520772822404300 dana

    Te admir de la inaltimea poftei mele pentru tot ce ce este bun si aspectuos

  • dori

    Buna,si eu sunt pasionata de prajitureala,am si eu reteta de snikers dar cu samburi de nuca ,prajiti si taiati grosier .Toate cremele care necesita fierbere pe aburi se fac f. bine in oala cu pereti dublii ptr.fiert laptele,numai trebuie sa ai grija sa fie tot timpul apa intre peretii oalei.O zi nemaipomenita!

  • Pirvu Gabriela

    Pentru blatul in forma rotunda de tort, tot 15 minute se tine la cuptor?

  • dianad

    DELICIOASA!!!! (spun asta dupa ce am testat-o, desigur)

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Diana draga, ce m-ai nimerit cu Snickersul asta alb de care amintesti!!!!! :P
    Trimite-mi, te rog, reteta pe adresa mea de mail: arualsv@gmail.com
    Te pup dulceeee!!!!!!!!!!!!

  • http://www.blogger.com/profile/08241390604139774550 diana

    am si eu o reteta de SNICKERS ALB, am sa tio trimit, poate o postezi la tine pe blog pt ca este o nebunie de prajitura.spune-mi cum as putea sa tio trimit.

  • Anonymous

    e delicios intradevare
    a mea a iesit mai inchisa la culoare de la cacao probabil
    dar crema acestei prajituri e geniala

  • http://www.blogger.com/profile/05962139502737987965 Anamaria

    Laura sincer nu stiu de unde le mai scoti…totul ecsuper si pe intelesul tuturor

  • http://www.blogger.com/profile/05804173727107844772 raluka

    ce dimensiuni are tava?

  • Cristina

    Delicioasa prajitura. Si mie mi-au cerut reteta cei care au incercat-o :)

    Neavand lapte, am pus Sheridan’s cu cafea la un moment dat, si a iesit parca mai buna crema.

  • Anonymous

    pai daca e moale crema eu as pune putin amidon si s-a rezolvat problema

  • Danny

    BUna draga Laura…in primul rand vreau sa iti multumesc pt toate retetele tale deosebite si minunate…sa imi fie rusinica ca eu de 2 ani iti citesc blogul dar nu am avut curajul sa iti scriu:(..sunt o clujeanca care traieste in germania si sunt o inarita a dulciurilor….saptamanl fac cate ceva…..vreau sa incerc si eu aceasta minunatie de SNICKERS…sper sa imi iasa…..doresc tuturor gospodinelor bafta in bucataire si pofta buna…tie iti doresc multa sanatate si te astept cu retete noi…..stiu ca noii romancele suntem bune gospodine si mereu ne place sa ne uimim familiile cu ceva nou…va poop Daniela

  • http://www.despre-copii.com/ Amelia

    Arata minunat! Felicitari pentru toate minunatiile pe care le imparti cu noi.

  • Alina

    Am incercat-o, si pot sa spun sincer ca e cea mai delicioasa prajitura pe care am mancat-o vreodata! Multumesc pentru ideile tale, si mult succes in continuare. Recomand reteta tururor celor care au o slabiciune pt ciocolata. Va pup!

  • Anonymous

    Doamna Laura,cantati f bine si gatiti si la fel de bine,cu rusine spun ca am fct f multe bunatati de pe blogul Dvs.Tin sa va urez un Paste fericit si sa va multumesc din suflet pentru inspiratie.Cu stima,Isabelle!

  • Raluk

    OAAAAAAUU CE BINE ARATA!!! De abia astept sa o incerc! :)) Va fi mai mult ca sigur una din preferatele mele…ale noastre de fapt, pt ca si sotul meu este un “mancacios” de dulcuri ca si mine…:) Felicitari pentru blogul tau…este o placere sa-l “rasfoiesti”…si pentru entuziasmul cu care faci toate lucrurile astea! O zi buna! :)

  • Anonymous

    deci mie mi da intarit foile ingrozitor si nu stiu de ce.te rog ajuta-ma.in rest crema e super:X..imi place f mult:X

  • Lavinia

    Am incercat si eu aceasta praji si a iesit nemaipomenit!!!!!!!!!!!!! Din reteta nu as fi crezut ca iese asa ceva delicios……….NEBUNIE CURATA!!! :)))))))0
    crema mi-a iesit de consistenta perfecta…desi am avut unele retineri vazand pozele pe care le-ai postat…la tine crema deadreptul curgea!!! La mine chiar deloc a iesit superrrrrrrrrrrr bine!!!
    Multumesc pt. reteta asta!!!!

  • Cris

    super buna prajiturica…usor de facut si cu succes garantat la musafiri

    felicitari pentru tot ceea ce faci

  • http://www.blogger.com/profile/10136341335829415644 Eli

    Laura,ce bine arata!Nu e nici costisitoare si e la indemana oricui.n-am sa rezist tentatiei de a o incerca si eu,de-abia astept,poate sambata care vine!

  • dana

    Laura, am decoperit de curand blogul tau. Zilele trecute am incercat prajitura Snickers in forma de tort. Blatul s-a cam lasat, poate pt ca am pus toata compozitia odata? A iesit multa crema, am folosit din ea si pentru sos, la clatite. Oricum, a fost un deliciu, s-a terminat rapid. Data viitoare incerc foile coapte pe dosul tavii, pana fac rost de o forma ca a ta. Felicitari pt blog, voi incerca si alte retete.

  • maria -maria

    super reteta de snikers,eu o fac de ani buni si e preferata familiei si a musafirilor.incercati-o si cu nuca taiata cubulete in foi ,prajita putin in cuptor inainte.e un deliciu.felicitari ptr blog l-am descoperit astazi cautind reteta de mere coapte.pupici.

  • ingrid

    Si pentru mine e intradevar prea mult zahar, dar nu e asta o problema, in schimb s-a gandit cineva sa foloseasca alune in loc de nuca? Sunt curioasa..si pofticioasa!

  • http://www.blogger.com/profile/05995927910349392032 Doinitza`s cakes

    eu am prajitura asta sub forma de blat nu de foi si tot la fel se face,e deosebita,cum bine spune-ai unii spun ca e prea multa crema,noua ne place ,poate un piculet e prea dulce

  • oantza07

    Buna Laura,am mai incercat retete de ale tale dar e prima data cand iti scriu.
    Azi am incercat briozele cu ness si nuca si prajitura asta care e intr-adevar dementiala…Nu am forma detasabila,am copt foile pe dosul tavii, iar crema am facut-o punand untul in crema fierbinte si lasand apoi o ora la rece.Nu mi-a curs deloc,chiar arata perfect,am mai adaugat astfel inca ceva pe lista de impresionat cunoscutii :).Iti multumesc!

  • Mirela Amariei

    Buna, Laura si un calduros La multi ani! Sa ai parte de un an “delicios” din toate punctele de vedere!
    Am facut de 2 ori Snickers si de fiecare data a fost un real succes. Am insa o problema cu crema: imi iese prea moale.
    Prima data am pus in crema fierbinte margarina de la frigider si am facut imediat prajitura. Chiar si a doau zi dupa ce a stat la frigider crema era tot moale. Imi alunecau foile. A doua oara am pus unt si am asamblat prajitura cand crema era rece deja. A iesit ceva mai bine, dar cum o scoteam de la frigider …alunecau foile un pic.
    Iar crema…iese prea multa. Oare sa nu o mai pun pe toata?
    Ma gandesc sa las si crema la frigider o noapte si de abia dupa aia sa fac prajitura.
    SAu gresesc cand pun untul de la frigider in crema fierbinte? Trebuie sa pun in crema rece untul la temperatura camerei?

  • Anonymous

    Buna Laura

    Sunt Alina,as vrea sa ti urez un dulce LA MULTI ANI, cu o crema de sanatate,insiropat de iubire,glazurat cu fericire si ornat cu realizari .te felicit pt toate retetele minunate pe care ni le ai impartasit. Visul meu e sa devin bucatar dp ce dau anu asta bacu,si u ma ajuti sa castig experienta,mersi .multi pupici

  • http://www.blogger.com/profile/06889438123550077794 paula

    Buna Laura,

    Super buna prajitura, azi de Anul Nou am incercat-o si e delicioasa si foarte aspectoasa.
    Sunt foarte pofticioasa si blogul tau reprezinta pentru mine o ispita continua.
    Esti o gospodina desavarsita, felicitari.
    Iti urez un sincer “La multi ani” multa sanatate si la mai multe retete delicioase.
    Paula

  • Lumy

    Am facut-o ieri si e dementiala!!!Imi place blogul tau.Desi umblu de ceva vreme pe el ,e prima data cand iti las mesaj.La multi ani si la cat mai multe retete care sa ne ingrase:))!!

  • Anonymous

    Felicitari, am facut prajitura si a iesit superb, si estetica si la gust!

  • Anonymous

    Hello Laura…Vreau sa fac maine prijitura Snickers si nu stiu cam cat de mare sa fie tava…Tava ta ce diametru are?Imi cer scuze daca scria pe undeva prin comentarii dar m-am uitat si nu am vazut nimic de genu asta…

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Anonim, iti multumesc din suflet ca m-ai instiintat asupra acestui rusinos fapt…
    Momentan astept raspunsul, pozitiv sper, al organizatorilor…

  • Anonymous

    Iti atasez un link http://www.gatesti-ingenios.ro/retete_in_concurs~26 unde are loc un concurs de gatit si unde apar prajiturile tale copiate,au atasat inclusiv pozele tale de pe blog,nici nu s-au obosit sa prepare singure prajiturile!
    Ar trebui sa ieie legatura cu organizatorii,nu mi se pare corect sa se fure munca altora,adica a ta::))

  • http://www.blogger.com/profile/14122028960641740330 Elena

    Sa stii ca prajitura va fi pregatita iar sub forma de tort pentru ziua lui George:) Hm, vezi cat de fidela sunt prajiturilor… ciocolatoase?:))

  • http://www.blogger.com/profile/03832123431158903941 Aniela

    Laura, a iesit o nebunie!!! Multumesc pentru aceasta reteta, si multumesc si Pocahontei, cea de la care ai preluat-o.
    Cu siguranta o vom mai reface!

  • http://www.blogger.com/profile/17431563036926705723 Aniela

    Laura, foarte bine arata!!!
    Acum o am in pregatire in forma de tort, sa nu coc prea multe foi ;-)
    te pup, imi place mult si noua fata a blogului, felicitari!
    Toate bune si revin cu impresii!
    Cu drag, Aniela

  • http://www.transportfunerarinternational.ro Transport Funerar

    Foarte bine arată. Și cred că e tare tare bună.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Cristina, ma bucur mult ca vrei sa o incerci, iti va placea cu siguranta :)
    …iar prepararea ei decurge foarte usor: separi ouale, pui albusurile intr-un vas mare(ca-s multe :P) si le folosesti, dupa cum am scris in reteta, la foi.
    Galbenusurile impreuna cu restul ingredientelor, vor fi puse la bain-marie, pentru crema.
    Te sfatuiesc sa iti printezi reteta si sa o ai mereu in fata ochilor, recitind astfel pasajele care iti par neclare (asa fac eu :D) si-atunci nu poti da gres.
    Spor la prajiturit :P …si sa imi dai de veste cum ti s-a parut :)

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Mina draga, dupa ani-lumina ajung si eu sa iti raspund :P
    Te pup pentru ca ai incercat minunatia :)) …si te astept cu drag, sa povestim si despre alte chestii din astea pacatoase, hi, hi…

  • cristina

    Buna,
    arata foarte bine si probabil este si foarte gustoasa. Dar am o nelamurire, vreau sa o fac si eu si nu-mi este clar pentru blat separ albusul de galbenus si ce din ele amestec cu 300 zahar si ce fac cu cealalta parte din ou.
    Imi doresc foarte mult sa o fac si vreau sa ma lamuresc sa nu fac greseli.
    astept cu nerabdare.
    cristina

  • http://www.blogger.com/profile/08529099675590739236 mina

    am incercat-o si pot spune ca mi-a placut la nebunie!nu sunt fana ciocolatei amarui,am folosit numai cioco de lapte si a iesit f buna!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Da, iubita, doar albusurile merg la blaturi, sint blaturi-merengue :P …galbenusurile sint numai pentru crema :)
    Ma bucur muuult de tot ca incerci prajitura, e bestiala…si-acum mi-ai facut o pofta nebuna de ea, hi, hi…
    Spor la bucatarit!!! :))

  • http://www.blogger.com/profile/04435985807844725494 ellis_el

    Buna Laura,as vrea sa fac prajitura Snickers maine ca de mult ma tot gandesc la ea,ca de altfel la multe din retetele tale.Nu prea am inteles ceva la foi,se fac doar cu cele 8 albusuri,nu punem si galbenusurile?Tu esti foarte explicita dar nu vreau sa stric ceva asa ca mai bune sa fiu sigura

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Ceau, Cris!!! :) Ma bucur tare mult ca ai incercat prajiturica mea preferata (bine, la mine toate-s “preferate” :D )
    Sper ca nu ai intampinat alte probleme cu foile, inafara (probabil) faptului ca ti-au iesit foarte subtiri…
    E delicioasa, asa-i?! :P

  • http://www.blogger.com/profile/00928195253944866178 cris

    ciao.am facut si eu aceasta prajitura.crema a iesit super,a trebuit sa ma grabesc sa o intind ca se intarea.foile nu stiu cum ar fi trebuit sa iasa,eu am folosit doar 200 g de nuca,atat am avut.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Amalia si Tina, va pup pentru ca ati incercat Snickersul meu preferat :P …si va urez, cu un pic de intarziere: Sarbatori Pascale Fericite!!!

    Amalia draga, data viitoare cand il mai faci, monteaza-l direct pe platoul de servit! ;)
    …desi, da, il poti felia si in tava, dar cu mare grija :))
    Sa folosesi sanatoasa…si cu spor :) …noua forma!!!

    Tina draga, cata dreptate are sotul tau, hi, hi…chiar nu i-ar sta rau numita: Nuckers! :P
    Ma bucur mult ca v-a placut!

  • http://www.blogger.com/profile/12344207296931610198 tina.marian

    sotul meu spunea ca aceasta prajitura ar trebui sa se numeasca “NUCKERS” ca este cu foarte multa nuca.
    :))))))))))))))))))))))))))
    oricum a iesit dementiala prajitura.
    sarbatori fericite va doresc.

  • http://www.blogger.com/profile/06599390164350120548 Amalia

    Am facut Snickersul draga Laura si miroase bestial in bucatarie! Il las pana maine sa se intareasca crema si glazura. Cand ai portionat prajitura era in tava detasabila? Ca mie mi-e teama sa nu o zgarii…Te pup!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Te pup, Amalia draga!!! Ma bucur ca n-am intarziat cu raspunsul!

    Da-mi voie sa te felicit pentru alegerile facute, in ce priveste dulciurile care vor avea onoarea sa apara pe masa voastra de Paste! ;)
    …si te astept cu mare drag, oricand, cu intrebari sau nelamuriri!
    Te pup dulce, dulce!!!

  • http://www.blogger.com/profile/06599390164350120548 Amalia

    Nu-i nici un bai ca ai intarziat raspunsul, ca vreau sa o fac de Pasti, insa as prefera totusi cu tava minune nu cu coptul pe dosul tavii… Am sa incerc la Metro, mi-a mai spus o prietena ca a vazut asa ceva pe la 70 lei. Mi-am facut deja lista cu prajiturile de sarbatori: prajitura cu mac (preferata noastra), Snickers, Amandina si…ma mai uit in retetele tale minunate sa mai gasesc si alte bunatati. Daca nu te deranjeaza poate am sa mai revin sa iti cer sfatul. Te sarut si iti multumesc!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Lygyutza, ma bucur mult ca ai gustat din delicioasa prajitura! :)
    Sa stai cat mai mult pe langa verisoara ta! :P
    E dulce tare, daaaaa!!! :D …dar mie-mi place la nebunie asa, hi, hi…
    Te pup si iti multumesc pentru mesaj!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Amalia scumpa, mii de scuze pentru raspunsul intarziat!!!
    Sint extrem de incantata ca vrei sa-ncerci Snickersul! :)
    E delicios!!!

    Eu am gasit tava in Metro, parca…deci daca ai vreunul prin apropiere, poti incerca…
    Pana la urma, se pot coace destul de usor si pe dosul tavii, tapetata cu hartie de copt: pui compozitia cu lingura si nivelezi usor…
    Na, mai fara stres e cu tava dreptunghiulara, de ce sa nu recunosc :P …asa ca bafta la cumparaturi!

    P.S. Crema ar fi bine sa o lasi mai mult la fiert ;)
    Te-astept cu impresii! Pupici! :)

  • http://www.blogger.com/profile/14830920968439473055 lygyutza100

    Acum a terminat si vara`mea de facut aceasta prajitura si este foarte buna.Doar ca un pic poate prea dulce,dar in rest o prajitura de nota 10!Felicitari!

  • http://www.blogger.com/profile/06599390164350120548 Amalia

    Buna Laura, as vrea si eu sa fac minunatia de prajiturica Snickers(pe care o ador!) insa am emotii cu coptul foilor… Imi poti spune te rog unde ai gasit tava dreptunghiulara detasabila? Sunt din Cluj…Iti multumesc anticipat!Te sarut cu drag.

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Dadida, draga mea, ma bucur ca te numeri, totusi :P …printre noi, cei fermecati de aceasta prajitura!!!

    Marea greseala e insa a mea, pentru ca am promis deja, de mii de ori, ca am sa schimb multe din mesajele vechi, in sensul ca daca se impun unele modificari…si aici chiar se impun, iata :)) …sa nu mai stau pe ganduri…
    Majoritatea retetelor facute “by” nu stiu-cine sint redate cuvant cu cuvant, pentru ca asa mi-a fost mie mai usor in momentul ala, sa dau copy-paste :P …dar acum imi este foarte clar ca am gresit…si am sa incerc, incet, incet, sa le schimb pe toate si sa le dau o nota personala ;)

    …si acum despre meniul pentru Raducu :) …in primul rand, sa iti traiasca amandoi pruncii!!!
    …si-apoi nu pot sa-ti spun decat ca sint impresionata de alegerile facute si ca, cu greutate, ti-as mai putea recomanda ceva! :D
    Totusi, sa tii cont de faptul ca, in general, copiii nu au rabdare sa stea la masa si sa manance linistiti ca un adult, asa ca lor le-ar merge de minune un bufet, separat, care sa contina, cum bine te-ai gandit si tu: mini-pizza, chiftelute, oua-ciupercute (le gasesti la meniul mamei mele :P)…mini-sandwich-uri “unse” cu compozitia preferata sau pregatite clasic: unt, sunca, felii subtiri de cascaval sau branza topita…pe care le “decupezi” apoi cu diferite forme, de animale, stelute, inimioare, etc…
    Iar daca prajiturile vor fi pliiine de ciocolata :P …atunci ar fi bine sa alegi un tort mai usor, de fructe si branza dulce…crema “tortului-peste” e delicioasa…sau cea de la “tort cu botosei”…
    …bineinteles, putand opta si pentru varianta inversa :)) …adica prajituri cu fructe (si aici tii cont de preferintele puiului tau) si un tort ciocolatos tare, ca cel de la “Cupola ninsa”! ;)

    Sper sa nu iti fi facut capul calendar, hi, hi…
    Iti tin pumnii ca tot ce-ti propui sa-ti reuseasca si sper sa vii cu noutati…dupa frumosul eveniment! :)
    …si daca mai ai ceva nelamuriri, te-astept cu drag sa-mi scrii…si pe blog si la adresa mea de mail: arualsv@gmail.com
    Multi, multi pupici!!!

  • http://www.blogger.com/profile/11437646403135795029 dadida

    si chiar te intreb ce tort si prajitura mi-ai recomanda pentru ziua lui Radu…invitati fiind copii si parinti.
    daca mi-ai da si sfaturi de aperitive si ce as mai putea servi…ar fi super caci vad ca ai o mana de aur in ale bucatariei.
    eu una m-am gandit la icre pe castravete,vinete in cosulete de rosii cherry,mini pizza,chiftelute ,pui shanghai(parca asa se scrie)pangasius pane cascaval,masline,rosii,castraveti toate aranjate pe frunze de salata verde….apoi,pulpe de pui cu crusta de piure si salata verde +rosii+castraveti + prajiturici(zic eu ca amandine si prajitura krem-a-la-krem)+TORT

  • http://www.blogger.com/profile/11437646403135795029 dadida

    buna Laura…cred ca m-am pripit cu comentariile…e chiar buna prajitura asta …am gustat imediat ce am montat-o si am si scris impresiile tot atunci…dar nu se imbinasera gusturile si iata ca de ieri mananc desertul snikers intr-o veselie si toate vecinele carora le-am dat din prajitura au laudat-o intr-o veselie,dar tot a 2a zi cand au venit la mine.asa ca ,in reteta scrie ca se poate taia in urmatoarele 15 min, si eu am inteles ca se si poate servi..recomand ca prajiturica sa stea peste noapte la frigider asa cum a lasat-o si Laura nu sa fie infulecata in urmatoarele 15 minute asa cum am facut eu…:((asa ca impresia e excelenta …si in mod sigur voi mai trece pe aici caci pe 1 martie e ziua lui Radu,cel de-al 2 lea bebe al meu…el face 2 ani si eu voi face un tort “a la Laura”…:))

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Bine-ai venit, Dadida!!! :)
    Ma bucur ca incerci din retetele mele si ma bucur ca mi-ai impartasit impresiile tale in legatura cu aceasta minunata prajiturica!
    …care iata, noua ni se pare perfecta din punct de vedere a “dulcetii” :P …dar tie ti s-a parut mult prea dulce…
    Te-ai gandit bine…pe viitor, sa reduci din cantitatea de zahar si poate sa adaugi in plus nuca macinata…
    Te mai astept pe la mine! :)

  • http://www.blogger.com/profile/11437646403135795029 dadida

    buna ziua si bine v-am gasit…prajitura snikers e a 2 reteta de pe blog pe care o fac alaturi de piept de pui cu smantana si pesmet…in ceea ce priveste prajiturica,mie mi se pare exagerat de dulce,as mai reduce portia de zahar din crema …buna..dar exagerat de dulce…

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Wow, Elena, ce mult ma bucur ca e atat de apreciata de voi!!! :)
    Chiar acum am postat si eu, in continuare, portia noastra de anul asta, de Craciun…si inca sub forma de tort! ;)
    Excelent, ca-n totdeauna!!!
    …si acum daca stau sa ma gandesc, cred ca l-as mai fi putut felia o data si s-ar fi patruns foile si mai bine cu crema…dar atunci era nebunie la noi in bucatarie :)) …si tot ce voiam era sa terminam la timp cu totul!

    Te pup si iti urez, ca nu-i prea tarziu: La multi ani!!!

  • http://www.blogger.com/profile/14122028960641740330 Elena

    Laura, prajitura a fost punctul central al Craciunului de anul asta, si se cere INSISTENT si pentru Anul Nou! Ma gandesc daca nu ar fi bine sa fac o portie si jumatate, sa ajunga, intr-o tava mai mare;)
    Si acum purced sa caut in site-ul tu minunat o reteta speciala de tort:D

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 laura

    Elena, praji asta chiar merita facuta!!! …exact aceeasi poveste ca si la amandine! :)))
    Vei vedea cat de rapid o topesc copiii, hi, hi…
    Sa-mi dai de veste cum a fost! :P

  • http://www.blogger.com/profile/14122028960641740330 Elena

    Iti dai seama ca o fac cat de repede? Nu am tava dar poate gasesc in Selgros, tocmai am achizitionat de briose si de tort si am vazut o gramada de modele si chestii. Arata super si la tine praji, intial am vazut-o postata la Irina si… mi-a plouat in gura:) Acum e tornada, daca o mai vad posatata undeva… nu stiu ce ma fac:))

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 laura

    Draga Laura, iti multumesc frumos pentru complimente si ma bucur ca m-ai trecut pe listuta ta! :)

    Multi pupici!!!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 laura

    Draga Ginette, si eu am murit de pofta ei… dar acum m-am linistit! :)))

    Ar trebui s-o oncerci si tu ca vad ca esti ca mine, ciocolatoasa rau! :P
    Multi pupici si tie!

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 laura

    Draga mea Irina, forma am gasit-o la Metro…de-abia am gasit-o si eu, ca o vanam de mult :)) …a costat un pic peste 60 de lei…cam piperat pretul dar mi-o doream de mult, in special pentru prajiturile mele cu fructe si gelatina, pe care le-am facut in ultimul timp…
    …desi, uite cat de utila mi-a fost acum :)

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 laura

    Draga Edith, iti multumesc frumos pentru vizita si aprecieri! :)
    Ma bucur ca-ti face cu ochiul Snickersul :)) …dar sa stii ca se face foarte usor, mai ales daca ai forma din aia, cu peretii detasabili…
    Si oricum, la cat de gustoasa e, merita orice efort, sa stii :P
    O zi frumoasa si tie, pupici!

  • http://www.blogger.com/profile/01066689806023121423 Bosina

    Acesta reteta este forte frumoasa! Multumesc pentru idea! Finalmente ho trovato il tuo nuovo blog e ora inserisco il link nel mio! Complimenti di cuore! Sei una delle mie letture quotidiana1 Con amicizia, cu prietenie Laura
    (am recut mail! Multumesc draga prietena!)

  • http://www.blogger.com/profile/04648664172695159344 Ginette

    Mai Laura, ce-mi faci tu mie !!! Mooorr de pofta !!!!! Felicitari si pupici!

  • http://www.blogger.com/profile/09978208676401320913 Irina

    Laura, de unde ai cumparat forma? n-am mai vazut pana acum

    Edith, sa stii ca folie se fac usor, si eu pregatesc des prajitura asta, ca e foarte buna

  • http://www.blogger.com/profile/06804351628215937899 Edith

    wow, laura ce bine arata :) Daca nu ar fi cu atatea foi… :(
    Felicitari pentru retetele minunate!:)
    O zi frumoasa!

One Pingback/Trackback