Chec cu glazura de ciocolata si rom

3 comentarii

Checurile te scot intotdeauna din incurcatura :P, fiindca se fac foarte usor. Si acest chec cu glazura de ciocolata si rom a reusit sa ne potoleasca pofta de dulce!!!

 

Chec:

– 75 g. unt (80% grasime)

– 100 g. zahar

– 1 plic zahar vanilat (10 g.)

– 4 oua

– 150 g. faina

– 1/2 plic praf de copt (5 g.)

 

Glazura de ciocolata si rom:

– 2 linguri rom

– 100g. ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Se bate untul cu zaharul, cu mixerul, pana nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul; se amesteca bine dupa fiecare.

Se amesteca faina cu praful de copt si se cern impreuna. Se incorporeaza apoi in amestecul cu oua (puteti pune putina coaja rasa de portocala), iar compozitia rezultata se toarna in tava de chec tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina). Checul se coace cca. 35 de minute sau pana trece de testul scobitorii.

Pentru glazura, se topeste ciocolata impreuna cu romul la bain-marie sau microunde.
Checul se imbraca in glazura de ciocolata fierbinte.

…desi, se poate manca si simplu 😀

Reteta preluata de la Laura Adamache
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

3 comentarii

Anonymous 24 iulie 2011 - 16:14

delicios si foarteeeeeeeeeeeeeeeee usor multumesc pentru toate ideile tale Laura nu credeam ca voi prajiturii vreodata,bine e si gratie minunatului meu cuptor cu convectie dubla samsung,super,eu am pus si stafide.

Raspunde
laura 14 februarie 2008 - 15:08

Draga mea Elena, te pupa dulce cei doi bucatari :))
Sa stii ca nu mai pot gati nimic daca nu il am prin preajma 🙂

Raspunde
Elena 13 februarie 2008 - 00:53

Toate retetele sunt nemaipomenite, dar cand apare Bogdi… deja e altceva! Pupam frumosul!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.