Ingrediente pentru 12 bucati:
- 280 g faina
- un praf de sare
- 2 lingurite praf de copt
- 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar (optional)
- 2 banane coapte, zdrobite (cca. 300 g)
- 125 g unt moale
- 150 g zahar
- 6 linguri lapte batut sau iaurt simplu
- 2 oua mari
- 1 pachet zahar vanilat (10 g)
- 80 g + 20 g ciocolata taiata bucatele
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Ciocolata se toaca cu cutitul (cele 80 de grame). Restul se pastreaza pentru decor.
Se bate untul, lasat dinainte la temperatura camerei, cu zaharul pana se spumeaza usor. Se adauga ouale, pe rand, si bananele zdrobite (facute pasta cu furculita). Se toarna laptele batut sau iaurtul.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul (se cern). Se incorporeaza apoi in compozitia cu oua si lapte impreuna cu ciocolata taiata bucatele. Se amesteca de cateva ori, nu excesiv, doar pana cand se incorporeaza. Se umplu formele de muffins pe trei sferturi si se pun la copt circa 25 de minute. Se decoreaza, fierbinti inca, cu restul de ciocolata tocata sau rasa (20 de grame).
Poza veche 🙂
Reteta preluata de la Bianca
9 comentarii
Nu stiu de ce aceasta reteta nu mi-a iesit deloc, nu au crescut deloc briosele, am respectat intocmai cantitatile din reteta! Oare e prea putin praf de copt, o lingurita?! Help Laura!!!!
Doar ce au iesit din cuptor…arata minunat si la cum miroase in toata casa…siguur sunt delicioase!
EU am reteta mea de briose cu mascarpone si cacao
…am desoperito intrun ziar si sunt cu ciocolata alba pe deasupra….mi au iesit bune si pufoase
Foarte, foarte frumoase si bune au iesit! Eu n-am pus ciocolata, ci doar fulgi de migdale deasupra. Multumesc tare mult pentru reteta!
Cu siguranta sunt pentru 12 briose :), le-am incercat si eu si mi-au iesit f bune!!
m-as aventura sa fac si eu reteta asta dar am o intrebare te rog: cantitatile sunt pentru 6 sau pentru 12 briose? ca am vazut ca ai mai multe tipuri de forme de muffins. poate pare ciudata intrebarea insa sunt extrem de incepatoare in ale bucatariei insa toate retetele ce le-am incercat pana acum de la tine de pe blog mi-au iesit la fix si-ti multumesc pentru ca esti detaliata in explicatii.
cum amestec ciocolata, care e tare, cu restul ingridientelor astfel incat sa-mi iasa o coca omogena ? mersi
De la ele vin acum!!! 😛
Foarte aspectuoase, felicitari!
…si te astept sa te inspiri si altadata din retetele mele dulci, cu care am aflat ca ai succesul scontat…mai ales in fata familiei! 😀
Le-am făcut şi eu şi sunt delicioase!
Mulţumesc pentru reţetă!