Banuti cu gem

15 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17894″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Acesti banuti cu gem, cu guler alb de cocos, crocanti si aromati, ne-au potolit astazi pofta pentru fursecuri 🙂

Eu i-am facut de post, fiindca azi e vineri si multa lume tine post, dar daca nu va intereseaza aspectul asta, ii puteti prepara “de dulce”.
Deliciosi, fara indoiala, si asa :))

 

Ingrediente:

– 150 g unt sau margarina
– 2 linguri miere
– 10 linguri zahar pudra
– 250 g faina
– 1 lingura suc de lamaie
– 1 lingurita rasa cu bicarbonat sau praf de copt
gem de caise
– nuca de cocos

Mod de preparare:
Se freaca spuma margarina cu zaharul; se adauga mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul/praful de copt si un praf de sare. Se adauga faina cernuta si se framanta pana se obtine un aluat omogen.

Se aduna in forma de bila si se pune la frigider pentru minim 15 minute.
Se presara cu faina suprafata de lucru si se aseaza aluatul:

[shashin type=”photo” id=”17887″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se intinde o foaie, nu foarte subtire si se decupeaza, cu o forma rotunda sau cu gura unui paharel, discuri din aluat:

[shashin type=”photo” id=”17888,17889″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele, deoarece mai cresc la copt:

[shashin type=”photo” id=”17890″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se coc, la cca. 175 grade (foc moderat), timp de aprox. 8-10 minute, sau pana cand capata o culoare aramie:

[shashin type=”photo” id=”17891″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se lasa la racit, dupa care se ung cu gem de caise:

[shashin type=”photo” id=”17892″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se lipesc apoi cate doua:

[shashin type=”photo” id=”17893″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

…si se tavalesc prin nuca de cocos:

[shashin type=”photo” id=”17886″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Simplu de tot!!!!! 😛

Si pentru ca ne-au placut atat de mult, am mai facut o portie (ies cam 12-15 portii la o tura), dar sub forma de bile, ca si aici: Biscuiti Truffle

[shashin type=”photo” id=”17895″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

…asta ar fi, asadar, varianta rapida, si mai putin crocanta 😀

[shashin type=”photo” id=”17896″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

P.S. Aluatul este unul foarte fraged, drept pentru care e usor sfaramicios si moale. Daca il intindeti, insa, pe un “pat” de faina nu veti avea probleme cu el.
Puteti reduce cantitatea de zahar, dar va trebui sa adaugati in plus putina faina, adica atata cat “cere” aluatul (aluatul trebuie sa se intinda usor, fara sa se lipeasca excesiv de masa sau de sucitor)
Gemul de caise poate fi inlocuit cu un altul, dar neaparat acrisor.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

15 comentarii

Oana Maria Andries 25 noiembrie 2013 - 12:37

Am facut biscuitii si au iesit foarte buni. Au fost foarte apreciati de toti degustatorii. Am pus in practica multe dintre retetele tale si au iesit asa cum ma asteptam! Vreau sa-ti multumesc ca postezi atatea retete cu care imi bucur familia! :*

Raspunde
Andreea 1 aprilie 2013 - 18:43

I-am incercat; sunt un picut cam dulci, dar cu gemul potrivit mi s-a “iertat” excesul de zahar. Cred ca minus 4-5 linguri de zahar pudra si erau perfecti. Oricum sunt ff buni si usor de facut.

Raspunde
Iuliana 25 noiembrie 2012 - 11:57

Am facut aseara banutii cu gem. Sigur nu e o greseala pe undeva? 20 de linguri de zahar+2 linguri de miere la 150 g de margarina e fantastic de mult. Eu am pus doar 10 linguri de zahar si tot au iesit dulci de nu se pot manca. Poate ai vrut sa scrii 2 linguri, nu 20? Alfel, daca nu erau atat de dulci ar fi fost foarte buni.

Raspunde
razvan.jeciu 6 mai 2012 - 07:34

Iti multumesc pentru a nu stiu cata oara pentru ideile pe care ni le dai in bucatarie!Aseara am incercat si aceasta reteta- intrucat am constatat ca nu mai aveam niciun ou in frigider:))) si nu am regretat!sunt usor crocanti, dulci si aromati!

Raspunde
Alina 4 februarie 2012 - 00:33

Sunt grozavi ”banutii”, draga Laura! Am facut azi o portie si sunt incantata. Sotul meu si bebicul au furat cate unul imediat ce i-am scos din cuptor, dar au fost de acord ca sunt muuuult mai buni cu gem si nuca de cocos.Eu am pus gem de caise, de zmeura si de visine si sunt la fel de buni. Trebuie sa iti spun ca de cand te-am ”gasit” am pus in aplicare mai multe retete de-ale tale si toate au iesit minunat. Multumesc!

Raspunde
Rosita Vargas 29 ianuarie 2012 - 03:54

Que finos lucen me encantan los dolares,quiero uno para mi desayuno,abrazos hugs,hugs.

Raspunde
Luciana 28 ianuarie 2012 - 14:36

Draga Laura,
te astept cu drag, pe blogul meu, pentru a-ti ridica premiul binemeritat de tine,
Luciana

Raspunde
Just me 28 ianuarie 2012 - 04:24

sunt deliciosi, sunt sigura! pana acum orice reteta incercata de la tine a fost un succes, deci nu ma indoaies cat sunt de buni!

Raspunde
Ramona Alina 28 ianuarie 2012 - 01:44

Îmi place gulerasul de cocos, sunt yummy:)

Raspunde
Lucia 28 ianuarie 2012 - 00:49

Buonissimi! Sembrano alfajores!

Raspunde
Timea 27 ianuarie 2012 - 22:25

Tare frumosi banutii tai! fur si eu cativa

Raspunde
Anonymous 27 ianuarie 2012 - 21:39

Promit ca maine ma apuc sa prepar acesti minunati “”banuti”.Arata atat de bine,,Abia astept.Te pup Laura.

Raspunde
MARIA 27 ianuarie 2012 - 20:56

Cred că sunt foarte buni după cum arată!!! S-ar putea să încerc mâine să fac şi eu “bănuţi” cu gem (nu fac astăzi, deoarece e post şi mama nu obişnuieşte să folosească margarină).

Raspunde
Simona 27 ianuarie 2012 - 20:51

Ce frumosi sunt cu nuca de cocos “agatata” pe lateral.. Cred ca ai fost nemaipomeniti! Pup

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.