
Ingrediente:
Aluat Pizza Pane:
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 300 ml apa calda
- 500 g faina
- o lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
Sos de rosii:
- 300 ml sos de rosii sau bulion
- sare si piper, dupa gust
- 2, 3 catei de usturoi
- 3, 4 linguri de ulei (de masline)
- 2 ramurele de rozmarin, busuioc sau oregano
Sfat: daca pizza vi se pare usor „uscata”, stropiti-o cu ulei de masline cand o scoateti din cuptor!
Pentru voi, cu drag!!!
Mod de preparare:
Pregatiti prima data sosul de rosii. Astfel, din rosii (ideal ar fi sa folositi rosii proaspete, tocate) si usturoiul pisat se face pe foc un sos. Daca vreti sa obtineti un sos mai aromat, prajiti mai intai usturoiul pret de cateva secunde in uleiul de masline si abia dupa aceea adaugati rosiile tocate, proaspete sau din conserva.
Lasati cateva minute pe foc, sau pana cand ajunge la consistenta dorita, punand sare si piper dupa gust.
Daca folositi bulion, adaugati o lingura de faina in uleiul incins, dupa care procedati exact ca si mai sus. Desi, daca bulionul pe care il aveti este gros, nu mai e nevoie de faina!
In continuare, pregatiti maiaua din drojdia sfaramata, lingurita de zahar si 2, 3 lingurite apa calda. Ppresarati cu putina faina si lasati la dospit, la cald, pentru cca. 15 minute.
Cerneti faina si amestecati-o cu sare. Faceti o gropita in mijloc si turnati maiaua, apa calduta si uleiul de masline; framantati bine aluatul, la robot sau cu mainile.
Lasati-l o ora la crescut, la loc cald, ferit de curenti de aer (eu acopar aluatul cu o punga, ferit de intemperii 😛 )
Impartiti apoi aluatul in 3 (eu am facut portie dubla, de unde si cele 6 „bile” de aluat din poza…nah, familie mare 😀 )
Bilele de aluat se mai lasa la crescut cca. 30 de minute, cand vor arata asa, adica mai, mai sa pocneasca :)))
Se intinde in strat subtire, fiecare dintre cele 3 bile de aluat, pe o planseta:

Am „presarat” insa cateva boabe de porumb, pe care le adora :)))
Se da pizza la cuptor, la foc puternic (220 grade C), pentru cca. 10 minute:
Cand s-a mai racorit putin, se taie in triunghiuri:
…triunghiuri care se pot servi asa cum sint, dar neaparat fierbinti 😛 , sau langa o salata de legume.
Aici e varianta intinsa in tava de aragaz, cu mainile.
Mai „inalta” un pic si mai pufoasa:
S-aveti poftaaaa!!!! :))
8 comentarii
Ador pizza pane! Azi voi proba reteta voastră.Multumesc. După vă voi spune dacă am reușit. Ciao, Iulia
Este pentru prima oara cand, in sfarsit, reusesc un blat de pizza pe gustul meu (si al familiei, evident). Daca pana acum am incercat zeci de rete luate de pe diferite site-uri, fara succes (adica erau ori prea crocante, ori prea pline de coca…incat incepuse sa ma sperie si gandul ca voi folosi drojdia) acum, acest blat de pizza, foarte versatil, pentru ca i-am oferit diferite topinguri, a devenit preferata si singura reteta pe care o folosesc. (Surplusul de blat il portionez in bile egale si-l pun la congelator.Este super buna si dupa decongelare). Multumesc ….dupa atatia ani de cautari…si, crede-ma, nu sunt putini. Pupici de la mine si mai ales de la baietelul meu, Andrei (care e fan pizza ta…si nu numai)
Draga Coco, impartasirea ta mi-a adus atata bucurie in suflet!!!! Iti multumesc mult pentru incredere 🙂
Multi si dulci pupici tie si Andreiutului tau drag!!!
Va astept cu mare drag, oricand!!!
Minunata pur si simplu!!!
wooooooooooow che delizia! complimenti, un bacio 🙂
ps: ho realizzato un nuovo concorso „Fashion Food”: in premio 100 euro di shopping! Ti aspetto 🙂
Tare bine arata!
Buna draga Laura! daca iti face placere te invit sa ridici un premiu de la mine de pe blog!
Una maravilla! Tiene un aspecto maravilloso!!
Saludos Da & Mer