Ingrediente:
Pentru macerat;
– 500 ml alcool rafinat (96 grade)
– 30 nuci verzi
– 2, 3 cuisoare
– jumatate de baton scortisoara
– coaja de la 1 lamaie
Pentru sirop:
– 1 litru apa
– 1 kg zahar
Mod de preparare:
Se spala in mai multe ape nucile; se taie apoi in jumatati sau felii.
Se pun intr-un borcan sau damigeana mica si se acopera cu alcool.
Se adauga cuisoarele, scortisoara si coaja de lamaie si se inchide ermetic damigeana.
Se lasa cca. 2 luni (la soare ar fi ideal), agitand in primele 2 saptamani zilnic damigeana.
Se filtreaza apoi continutul (se trece de mai multe ori prin tifon curat).
Se face siropul din zahar si apa; rece, se amesteca cu siropul concentrat de nuci.
Se pune din nou in sticla/damigeana si se consuma dupa 2, 3 saptamani.
Se pastreaza la rece.
…cum le-as fi putut rezista?!?!? :)))
[shashin type=”photo” id=”17500,17501″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Rezultatul (aproape) final 😛
[shashin type=”photo” id=”17497,17498″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Si aici gata!!! 🙂
[shashin type=”photo” id=”17499″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Sfat: Imediat dupa preparare si chiar si dupa doua saptamani va fi amar si iute, deci incercati sa aveti rabdare 😀
19 comentarii
nucile pt lichior se curata de coaja?
nu
Nucile de acum sunt bune sau e deja prea tarziu?
Buna Laura ! Pot face din nucile crescute mai mari, asa cum sunt acum ? Sau trebuia sa fac cand erau mai micute ( ca ptr dulceata ) . Si de ce au gustul amarui asa cum scrie mai sus ? Am baut vara trecuta un paharel de la cineva si tare bun a fost, nu tu amar,nu iute,,,,
Sper sa-mi raspunzi. Multumesc !
Am mai multi doritori de lichior de nuci si am pus cantitate pentru 4 litri alcool(bineinteles am respectat reteta petru 500ml alcool si am dublat la litru si am multiplicat cu 4).Cat se lasa la macerat ?
nu se decojesc nucile?
am facut lichior si a iesit foarte bun. multumesc!!!!
Buna, am facut si eu lichior de nuci, da are un gust foarte ciudat, au trecut doar 2 saptamani de cand l-am pus cu sirop, e iute-amar, nu se poate bea.
a mai patit-o cineva?
buna Laura! siropul de zahar se face pe foc sau doar se amesteca? trebuie legat bine sau doar pana cand se topeste zaharul complet? merci frumos!
mie mi-a iesit foarte amar
nu se poate consuma
ce marime trebuie sa aiba nucile verzi?
acum ce e un litru de alcool ‘Daniel’ eu am pus tot cu coaja am sa vad ce iese ms de reteta Laura unpic dubios in privinta culorii 😀
e delicios …si eu il fac de ani de zile.
as dori sa fac si eu, ii oare chiar asa bun?, sa stiu sa numi stric alcoolul.
Sper sa nu deranjez pe nimeni
Alex, la reteta asta se lasa cu coaja cu tot, dar am citit in alta parte ca se curata…acuma, o sa vedem noi la final cum ar fi fost mai bine 😛
Mihaela, ma bucur mult ca bannerul de sus e atat de apreciat 😛
Incerc sa-l schimb o data la 2 saptamani, ca sa va mentin viu interesul pentru gatit :))
Lichiorul de nuci are o culoare si mai frumoasa acum…va trebui sa il pozez din nou, zilele astea 😉
Pansy, acum il fac si eu pentru prima oara :P, dar sper sa fie asa!!!
nucile se curata inainte sa se darabureasca sau cu tot cu coajsa?:P
Vai, Laura, ce culoare are, ma intreb ce aroma are, ca nu am baut niciodata 🙂 Iar dulceturile alea de pe bannerul de sus sunt excelente!
grozav trebuie sa fie ! pastreaza din aroma nucilor ?