
Un mare multumesc!!!
Tuturor, asadar, va ofer un pahar mare de lichior facut in casa, „creat” cu mare drag pentru voi.
Iar aici: Irish Cream, aveti o alta varianta a acestui lichior renumit si extreeem de indragit! 😀
Ingrediente:
- 250 g zahar brun
- 750 ml frisca lichida (neindulcita)
- 4 plicuri zahar vanilat
- 500 ml whisky
Cu niste biscuiti Amaretti langa e un adevarat festin!!! :))
Mod de preparare:
Prima data vom topi zaharul la foc mic, amestecand intruna:
Apoi turnam frisca lichida:
Adaugam zaharul vanilat si amestecam pe foc pana ce zaharul si caramelul se dizolva complet:
Luam apoi vasul de pe foc si lasam la racit.
Are o culoare minunata crema asta de zahar ars si cred ca si un gust pe masura. O sa mai fac o tura si dupa post ca sa ma dumiresc mai bine 😀
Strecuram intreaga compozitie si inglobam whisky-ul. Amestecam totul foarte bine!!
Va rezulta o crema frumoasa, ciocolatie:
…adica lichiorul nostru home-made de whisky, pe care l-am „degustat” imediat 😀
A iesit delicios!!!!
Lichiorul se toarna intr-o sticla si se inchide bine. Il puteti pastra cca. 3 saptamani, dar trebuie neaparat tinut la frigider.
Inainte de a-l servi, scuturati bine sticla (el se mai ingroasa cat sta, mai ales la frigider).
Noi, dupa cum probabil ati intuit, l-am dat gata mai devreme :))
Paharul special, promis voua 🙂
Noroc!!! …si mii de multumiri pentru voturile de incredere!!! Sper sa va mai pot incanta si cu alte bauturi, mai mult sau mai putin alcoolice 😀 , si pe viitor!!
28 comentarii
Felicitari!
As putea folosi si zahar alb deoarece nu am zahar brun si as vrea sa-l fac,mersi OANA
Amy draga, ce mult ma bucur ca-ti place lichiorul!!!!!!!!!! 🙂
…si eu de-abia astept sa-l gust, hi, hi…
Pupici multi si Sarbatori Fericite!!!
In primul rand FELICITARI;FELICITARI;FELICITARI !!!!!!
Si apoi WOW;WOW;WOW pt lichiorul delicios este preferatul meu asa ca l-am notat atenta si in toate detaliile !!!
Felicitari inca o data draga mea !
Pupici Amy
I’m soooo glad you like this recipe too!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂
I’m sending you tons of sweet kisses!!! 😛
mmhhh….
very deliciıousssssss…. !!!
Nanitaaaa, cat de draguta ai fost cu mesajul asta in romana!!!!!!!!!!!! :))
Mi-a mers direct la inima!!!
Te pup dulce si iti multumesc 🙂
Alinuta noastra scumpa, te pupam tare, tare…mai ales Bogditu’, castigatorul, de drept, al acestui premiu 😛
Si eu sint tare mandra sa va stiu atat de aproape de inima mea 🙂
Va pupaaaam!!!!!!!
Amalia draga, tu esti ca de-obicei o scumpa!!!!!!!!!!! 🙂
Te pup cu mare drag pentru cuvintele care m-au emotionat peste masura…
Multumiri si pupici o mie, Anastasia!!! 🙂 …promit sa vin si cu alte shot-uri 😛
Idei am destule, ingredientele ma cam saboteaza, hi, hi…
Sugestie Foarte bine! Felicitări!
FELICITARI LAURA!!!!!
Eu cred ca locul 2 la nr.total de voturi la toate categoriile, cu un numar de 1883 de voturi, spune totul.
Pentru noi, esti nr.1 la toate categoriile, deoarece este evident ca toate aceste voturi ti-au fost acordate din suflet, de catre persoane care apreciaza ceea ce faci si se simt minunat alaturi de tine! Inca o data felicitari!
Va pupam pe toti si suntem mandri ca avem un VIP in familie!!!
Alina, matusa lui Bogdi 🙂
sincere felicitari Laura, si sa stapanesti sanatoasa premiul si sa ne bucuri cu retete noi :)pupici…
FELICITARI!!! Draga mea Laura ma bucur foarte tare pentru premiul castigat de tine. Desi meritai sa castigi si la alte categorii ma bucur ca esti altruista si ai o inima asa de buna. Ai tot timpul sa dovedesti (daca mai era cazul) ca esti „te best”. Te sarut cu mare drag!
..hi, hi, hi…pai cea mai in masura sa afle lucrul asta esti, fara indoiala, tu!!!!!!!!!!!!!! 😛
Pupiiici, regina a coniacului! 😀
Dar oare lichiorul crema de coniac cum ar fi oare? :)))
Te pup, Ralu draga!!! 🙂
Multumiri mari pentru aprecieri, mi-au umplut sufletul de bucurie!
…la categoria „Copii” trebuie sa recunosc ca mi-ar fi placut tare mult sa castig…pentru Bogdi, care s-ar fi bucurat de numa’…dar nu-i bai, ocazii de a-l face fericit mai sint 🙂
Ma bucur ca-ti place lichiorul si din partea mea ai unda verde la rom, hi, hi…chiar sint curioasa cum ar fi: lichior-crema de rom!!!
E o inventie delicioasa si am s-o pun si eu in practica, sa stii 😛
Presimt ca vom fi foooarte veseli de sarbatori :)))
P.S. Te pup pentru mesaj si „stai pe-aproape” 😛 …zilele astea am sa postez o reteta minunata de post, niste fursecuri cu unt de arahide!!!
Buna, Laura!
Felicitari pt premiu, insa pacat ca nu au fost mai multe, pt ca le meriti; mai ales la produsele pt copii, nu te intrece nimeni, doar dragostea pt prichindel e mai mare decat talentul cu care ii pregatesti mancarea; o sa pregatesc si eu lichiorul inainte de Sarbatori, dar cum suntem bautori „inraiti”, am niste rom alb care zace prin dulap; ma intreb, ar merge si alt alcool inafara de whisky la reteta? ca poate asa golesc si eu sticla. te pup, si ma bucur ca-ti e foame zilele astea, ca mai adaug si eu la retetele de post.
Multumesc frumos, draga Alexandrina, pentru felicitari!!! 🙂
…da, lista mea de Craciun e gata, problema este, insa, ca eu sint foooarte nehotarata (ca un geaman veritabil ce sint 😛 ) …dar cu toate astea sper sa ajung sa va impartasesc cateva din retetele noastre speciale 🙂
Inelusele sint super, mai ca ma bate gandul sa le refac si eu…iar tortul cu mure chiar este deosebit, ma bucur tare mult ca l-ai facut de-atatea ori 🙂
Te pup si iti multumesc din nou pentru cuvintele frumoase!!!
Mii de multumiri, Miha draga!!! 🙂
Sper ca ai sorbit un pic din lichiorul minunat 😛
…da, stiu, nu are strop de coniac, da’ tot bun pare a fi :)))
Iuliu, iti multumesc pentru mesaj! Sper sa iti placa cu adevarat blogul si retetele mele, nu doar hotelul caruia ii faci reclama 😉
Gingasia, asa simteam si eu cand imi pica privirea peste reteta din revista :))) …si inca simt o pofta de nestavilit, dar de-abia de Craciun ma voi putea delecta cu minunatul lichior 🙂
Voiam sa-ti spun, de fapt, ca-ti sint alaturi in suferinta!!! 😛
Gina scumpa, aprecierile si dragostea ta ma coplesesc…iti multumesc din tot sufletul pentru ca ai luptat impreuna cu mine 🙂
…si tu stii prea bine cat de mult te indragesc, asa ca te rog nu te necaji ca nu am strans mai multe trofee 🙂 …Teo are cu adevarat foarte multi sustinatori si asa cum zici, nu ii are degeaba 😛
Eu o pretuiesc nespus, e practic prima mea prietena din blogosfera culinara, caci noi doua ne-am facut blogurile cam in acelasi timp :))
Poate ca sistemul de votare a fost un pic cam nepotrivit, in sensul ca s-a dat posibilitatea ca fiecare blog sa participe la toate categoriile…ceea ce, iata, a redus simtitor sansele celorlati (multi) participanti, dar poate ca la anu’ lucrurile vor sta altfel…
Oricum, intr-un final s-au acordat destule premii si cred ca lumea, in general s-a aratat multumita de eveniment, asa ca hai sa sarbatorim momentul meu de glorie…cum altfel decat cu un „paharel”?! :)))
Te pup cu mare drag!!!
Yummy, cred ca e tare bun!
Felicitari, Laura, pentru premiu!
P.S. Poate sunt cam indiscreta, dar vreau sa ma pregatesc din timp: ti-ai facut planuri pentru Craciun? Eu am in cap niste chestii, dar poate culeg altele mai interesante… In mod sigur voi face inelusele tale impletite, le-am incercat anul trecut, si ce n-a papat Mosul am papat eu 🙂 si tortul pe care tu il faci cu mure si piersici-eu il fac cu capsuni, ca am in congelator- de cand l-am descoperit la tine am prestat la greu, la diverse aniversari, ce mai, a devenit tortul familiei 🙂 A, l-am facut si cu alte fructe, o sa-mi caut timp sa pun niste poze…
Vad ca am deviat mult de la subiect, inca o data sincere felicitari!!
Delicioase retetele tale.Multumim. Saptamana trecuta am vizitat marocul un loc minunat cu o mancare minunata la fel ca si a noastra. Daca veti avea ocazia sa l vizitati va recomand hotelul la care am stat eu: marrakech-riad
Felicitari Laura pentru premiu!
Vai ce pofta mi-ai facut! 🙂
multe si din suflet felicitari!! am tot urmarit de doua zile sa vad rezultatele , sigur ma bucur pt. tine dar sint de parere ca meritai un premiu si la alte categorii!! asa ca mi-e ciuda pe acea doamna sau domn kitchen,desi sint sigura ca are niste calitati, din moment ce a cistigat!!da prea multe premii a luat!!!! asta nu e frumos, la anul sa faca bine sa se ambaleze mai multi la aprecieri!!! reteta formidabila ca toate retetele tale de fapt!! zum Wohl!!!