
Pentru ca-mi sunteti alaturi, si pentru ca reveniti mereu cu drag (mesajele voastre va tradeaza 😛 ) …si asta chiar si atunci cand, iata, nu v-am mai raspuns la mesaje inca de la Craciun…
…si-acum despre ale noastre!
Acest lichior, atat de prezent pe mesele de sarbatori (de Craciun e nelipsit ), a avut pe la inceputurile blogului meu un deja-vu tot de Pasti, aici: Tort cu lava de lichior de oua, in varianta simpla, de vanilie…si aici: Cuibusoare de Paste cu oua din trufe, in varianta „de ciocolata”.
E super-delicios, si chiar daca vi s-a urat deja de-atatea oua 😀 , eu tot insist sa-l incercati!
Ingrediente pentru 2 sticle/recipiente:
- 20 oua
- 200 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat (20g)
- 400 ml rom alb
- 4-5 linguri mari de lapte condensat, indulcit(din comert sau facut in casa)
- 100 g ciocolata cu lapte
- 2 lingurite de cafea instant (nes)
Mod de preparare:
Separati galbenusurile de albusuri:
Puneti toate galbenusurile intr-un castron mare si amestecati-le cu zaharul, folosind mixerul, pana cand acesta se topeste:
Albusurile le puteti folositi la retetele urmatoare: Chec cu albusuri, Prajitura cu albusuri si neaparat alcazale, care sunt absolut delicioase!!!
Sau si mai usor, daca nu aveti timp de prajiturit 😀 , le puneti frumos in pungi si le azvarliti in congelator. Le scoateti apoi la decongelat si le puteti folosi ca noi :))
Adaugati, putin cate putin, romul:
Se toarna apoi laptele condensat indulcit, lapte condensat adus de mami a mea draga din Danemarca…si culmea ironiei a fost ca dupa ce am pus si eu mana pe o cutie cu lapte condensat, nu am putut sa-l gust, pentru ca eram inca in post :)))
Data viitoare ii scriu pe hartie, cu litere mari, gigantice, sa imi ia macar vreo 2 cutiute 😀
Compozitia rezultata se imparte apoi in doua: intr-unul din boluri adaugati zaharul vanilat, rezultand astfel lichiorul de oua, de vanilie; puneti celalalt bol deoparte momentan (in el veti prepara lichiorul de oua, de ciocolata).
Iata cum se prepara acesta:
Dizolvati cafeaua instant in doua linguri de apa fierbinte:
Topiti ciocolata si adaugati-o ciocolatei:
Amestecati crema de ciocolata cu 3 linguri de rom, apoi turnati-o in crema de ou pusa deoparte:
Veti obtine lichiorul de oua, de ciocolata:
Ambele compozitii, taaare apetisante :)))
Cu ajutorul unei palnii, umpleti doua sticle cu cele doua feluri de lichior si puneti dop.
Lichiorul tine astfel cca. 7-8 saptamani.
Foarte, foarte gustos!!!
Se pastreaza, bineinteles, la frigider sau chiar la congelator!
La noi nu a rezistat atata! :)))
Daca totusi nu reusiti sa-l folositi in timp util, il mai puteti „face pierdut”, pe langa ideile de mai sus, de la inceputul postarii…aici, la checul asta minunat: Chec cu lichior de oua si fulgi de ciocolata
Va pup!!!!!
Ne revedem curand, cu alte preparate delicioase care ne-au stat pompos pe masa de Paste si ne-au satisfacut cu succes apetitul :))
7 comentarii
de unde iei laptele condensat?
Foaaarte bun Eggnog-ul 🙂 Eu l-am mai diluat cu niste lapte ca era tare betiv si de 6 zile ne lingem pe boticuri. Nu stiu cat de bine face la ficat, dar la gustul asta nici ca-mi pasa 😛
xoxo Ioana
felicitari draga Laura cu sarbatorile de Pasti si multumesc petru prezentarea florilor si a retetei toate arata spactaculos, ca de obicei esti foarte draguta , te pup dulce si astept cu sufletul la gura sa vad ce bun ai facut de Pasti !!!
Tare bine arata lichiorurile tale de oua.
Felicictari.
Adevarat a Inviat Laurici!
Imi curg balele dupa lichiorul de oua cu ciocolata 😛 😛 😛
Am pregatit si eu minunata ta reteta de tort cu sampanie, mersiiiii mult http://dobrinisabela.blogspot.com/2010/04/tort-cu-crema-de-sampanie-si-capsuni.html
Te pup!
F. interesant!
Cu siguranta voi incerca si eu!
Adevarat a inviat Domnul! cu drag 🙂