Lichior de oua si ciocolata

10 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17457″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
In primul rand, vreau sa va urez Hristos a inviat! Sper ca ati avut parte de zile luminate si pace in suflet, cum am avut si noi. Pana va arat cum se prepara deliciosul lichior de oua, si simplu si cu ciocolata, vreau sa va bucur privirea cu un mic dar pretios cadou. Pretios, pentru ca micutul buchetel este format din zambile culese chiar de mine, de la noi din gradina. Special pentru voi 🙂

…pentru ca-mi sinteti alaturi, si pentru ca reveniti mereu cu drag (mesajele voastre va tradeaza :P) …si asta chiar si atunci cand, iata, nu v-am mai raspuns la mesaje inca de la Craciun…

[shashin type=”photo” id=”17470″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

…si-acum despre ale noastre… 🙂
Acest lichior, atat de prezent pe mesele de sarbatori (de Craciun e un must-have :P), a avut pe la inceputurile blogului meu un deja-vu (hihii)…tot de Paste, aici: Tort cu lava de lichior de oua, in varianta simpla, de vanilie…si aici: Cuibusoare de Paste cu oua din trufe, in varianta “chocolate”. E super-delicios, si chiar daca vi s-a urat deja de-atatea oua :D, eu tot insist sa-l incercati.

Ingrediente pentru 2 sticle/recipiente

– 20 oua
– 200 g zahar
– 2 pliculete zahar vanilat
– 400 ml rom alb
– 4-5 linguri mari de lapte condensat, indulcit(din comert sau facut in casa)
– 100 g ciocolata cu lapte
– 2 lingurite de cafea instant (nes)

 

Mod de preparare:

Separati galbenusurile de albusuri:

[shashin type=”photo” id=”17458″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Puneti toate galbenusurile intr-un castron mare:

[shashin type=”photo” id=”17459″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Amestecati-le cu zaharul, folosind mixerul, pana cand acesta se topeste:

[shashin type=”photo” id=”17460″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Albusurile le puteti folositi la retetele urmatoare: Chec cu albusuri, Prajitura din albus si neaparat alcazale, care sunt absolut delicioase!!!
…sau mai usor (daca nu aveti timp de prajiturit :P), le puneti frumos in pungi si le azvarliti in congelator. Le scoateti apoi la decongelat si le puteti folosi ca noi :))

Adaugati, putin cate putin, romul:

[shashin type=”photo” id=”17461″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

…si laptele condensat indulcit, amestecand mereu…
Mie, laptele condensat, mi l-a adus mami din Danemarca…si culmea ironiei a fost ca dupa ce am pus si eu mana pe o cutie cu lapte condensat, nu am putut sa-l gust, pentru ca eram inca in post :)))
Data viitoare ii scriu pe hartie, cu litere mari, gigantice, sa imi ia macar vreo 2 cutiute 😛

[shashin type=”photo” id=”17462″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Compozitia rezultata se imparte apoi in doua; intr-unul din boluri adaugati zaharul vanilat, rezultand astfel lichiorul de oua, de vanilie…

[shashin type=”photo” id=”17465″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Dizolvati cafeaua instant in doua linguri de apa fierbinte:

[shashin type=”photo” id=”17463″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Topiti ciocolata si adaugati-o ciocolatei:

[shashin type=”photo” id=”17464″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Amestecati crema de ciocolata cu 3 linguri de rom, apoi combinati totul cu cealalta jumatate de crema de ou:

[shashin type=”photo” id=”17466″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Veti obtine lichiorul de oua, de ciocolata:

[shashin type=”photo” id=”17467″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Ambele compozitii, taaare apetisante :)))

[shashin type=”photo” id=”17468″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Cu ajutorul unei palnii, umpleti doua sticle cu cele doua feluri de lichior si puneti dop.
Lichiorul tine astfel cca. 7-8 saptamani.

Foarte, foarte gustos!!!

[shashin type=”photo” id=”17469″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se pastreaza, bineinteles, la frigider sau chiar la congelator.
…si daca totusi nu reusiti sa-l folositi in timp util, il mai puteti “face pierdut”, pe langa ideile de mai sus, de la inceputul postarii…aici, la checul asta minunat: Chec cu lichior de oua si fulgi de ciocolata

Va pup!!! 🙂

[shashin type=”photo” id=”17471″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Ne revedem curand, cu alte preparate delicioase care ne-au stat pompos pe masa de Paste si ne-au satisfacut cu succes apetitul :))

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

10 comentarii

Broscatan Ioana 11 aprilie 2013 - 07:59

de unde iei laptele condensat?

Raspunde
Ioana Ionescu 30 decembrie 2010 - 09:33

Foaaarte bun Eggnog-ul 🙂 Eu l-am mai diluat cu niste lapte ca era tare betiv si de 6 zile ne lingem pe boticuri. Nu stiu cat de bine face la ficat, dar la gustul asta nici ca-mi pasa 😛
xoxo Ioana

Raspunde
Anastasia 7 aprilie 2010 - 23:49

felicitari draga Laura cu sarbatorile de Pasti si multumesc petru prezentarea florilor si a retetei toate arata spactaculos, ca de obicei esti foarte draguta , te pup dulce si astept cu sufletul la gura sa vad ce bun ai facut de Pasti !!!

Raspunde
Bianca 7 aprilie 2010 - 16:45

Tare bine arata lichiorurile tale de oua.
Felicictari.

Raspunde
ISABELA 7 aprilie 2010 - 16:02

Adevarat a Inviat Laurici!
Imi curg balele dupa lichiorul de oua cu ciocolata 😛 😛 😛
Am pregatit si eu minunata ta reteta de tort cu sampanie, mersiiiii mult http://dobrinisabela.blogspot.com/2010/04/tort-cu-crema-de-sampanie-si-capsuni.html
Te pup!

Raspunde
Mihaela 7 aprilie 2010 - 15:19

F. interesant!
Cu siguranta voi incerca si eu!

Raspunde
matuşka Eufemia 7 aprilie 2010 - 14:06

Adevarat a inviat Domnul! cu drag 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.