
Sarbatori Fericite, alaturi de ai vostri dragi!!!
Ingrediente pentru 12 bucati:
Pentru aluatul de briose:
- 260 g faina
- 100 g ciocolata fina cu lapte
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 120 g zahar
- 150 g unt
- 1 ou mare
- 250 ml lapte batut
Pentru ornat:
- 100 ml smantana pentru frisca
- martipan
- fulgi de nuca de cocos colorati
- 100 g ciocolata lapte/amaruie, daca nu le serviti sub forma de iepurasi 😛
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C. (foc potrivit). Aranjati hartiutele de copt intr-o tava speciala, cu adancituri, pentru coacerea brioselor. Taiati in bucatele mici ciocolata cu lapte ( eu am maruntit-o la blender, desi nu foarte fin).
Pentru briose, amestecati faina, cernuta impreuna cu praful de copt, bucatile de ciocolata si cacaua, de asemenea, cernuta. E foarte important sa faceti asta de fiecare data cand preparati ceva, pentru ca de obicei praful de copt de prin magazine nu este fin, ci cam dezmembrat 😀 , ceea ce face ca aluatul sa nu creasca cum trebuie…
Bateti oul intr-un alt vas, adaugati zaharul, untul moale si laptele batut si amestecati-le bine.
Incorporati masa de faina in compozitia cu ou si lapte batut si amestecati bine toate ingredientele, pana obtineti un aluat omogen. Asezati cate o lingura plina (sau doua, va orientati voi) de compozitie in fiecare adancitura, apoi dati totul timp de 20-25 de minute la cuptor. Nu lasati sub nici o forma mai mult de-atat, daca vreti sa va bucurati de-un gust fraged, pentru ca altfel se vor usca.
Scoateti tava sau tavile, dupa caz, si mai lasati briosele in tava inca 5 minute, dupa care asezati-le pe un gratar ca sa se raceasca.
Decorati cu ciocolata topita, in rafale, sau, daca le faceti ca mine, acum de Pasti, cu frisca bine batuta sau mascarpone si nuca de cocos verde. O puteti prepara si in casa daca nu gasiti de cumparat, astfel: puneti intr-o punga fulgii de nuca de cocos, picurati cativa stropi de colorant alimentar galben si albastru, in cantitati egale, pentru a obtine culoarea verde…inchideti punga si scuturati-o de cateva ori pana se coloreaza fulgii.
In final, decorati briosele cu iepurasi decupati din martipan, pe care tot asa, il puteti face in casa foarte usor: Martipan
Foaia de martipan nu trebuie sa fie intinsa prea subtire, pentru ca iepurasii sa nu pice.
Bineinteles, puteti opta pentru o alta „fata” a lor, adica ii puteti orna cu fursecuri sub forma de iepurasi…sau puteti „imbraca” briosele intr-o glazura de ciocolata alba, in care ati picurat, in prealabil, cativa stropi de colorant alimentar rosu. Veti obtine o diafana nuanta de roz, exact pe placul domnisoarelor. Bogdi detesta culoarea roz, „fiindca e de fete” 😀
Bine, si-acum ca v-am ametit destul, sa va arat si cum arata „creatia” 🙂
Poze, ca de obicei…cum le-am nimerit:
Asa patesc eu mereu, cand fotografiez ultimele si cele mai importante faze ale retetei, ajunge si Bogdi acasa, de la gradi…si dupa cum vedeti, ma ajuta si el cum poate :)))
Speram sa va placa!!!
Va doresc din toata inima sa aveti un Paste Fericit si lumina in suflete, prieteni dragi!!!
39 comentarii
Frumoasa prezentare! Felicitari sincere!
Imi place aici,am gasit retete interesante,deosebite.Felicitari!
hey:*
am folosit si eu azi reteta asta pt briose ca am gasit sapt trecuta forme(finally!) dar am pus inauntru fructe de padure. anyway, ma speriasem cand am vazut cum arata inainte sa le bag la cuptor, cocoloaseleee!!!
din fericire au disparut la caldura, s-au facut briose maaaari si pufoase (mai mari ca ale tale, hihi)
t pup, buna reteta
Ai un premiu de la mine! Treci pe la HazLii sa il iei 🙂
Hristos a inviat!
http://candela-aprinsa.blogspot.com/2010/03/sfantul-fanurie-si-cele-trei-catiste.html
stiu ca Sfantul Fanurie iti este Prieten 🙂
te imbratisez
wwaawwww! ce de bunatati pe acilea..bestial..o sa ami trec.
Foarte dragut. Intotdeauna cu idei originale si simpatice. Te pup, numai bine!
Paste fericit si binecuvantat!
Paste fericit!
Hristos a Inviat, draga Laura. Multa fericire si bucurii si vreme cat mai frumoasa (ca acum iarasi este urat afara:().
O saptamana excelenta
Sarbatori Fericite!, multa sanatate tuturor si un pupic lui Bogdanel din partea fiicei mele „Felicitari pentru asa mamica!”
Sfanta Sarbatoare de Paste sa va umple sufletul si casa de lumina si liniste. Paste fericit! HRISTOS A INVIAT!
Iti urez un Paste fericit!>:D<
HRISTOS A INVIAT!
Sarbatori Fericite, cu sanatate, bucurii si lumina!
Va pupam pe toti,
PS: Eu zic ca am fost cuminti… Primim si noi vreun iepuras? :)))
Alina si Gabi
Sarbatori cu bine!
Hristos a Inviat!
Sarbatoarea Sfinta a Invierii Domnului sa va aduca sanatate,belsug si bucurii,iar lumina din noaptea sfinta sa va calauzeasca pasii pe parcursul vietii.
HRISTOS A INVIAT!
Fie ca Sfintele Pasti sa va lumineze sufletul si casa, sa va aduca numai bucurie si sanatate.
ha, ha, ha! as schimba cu placere rolul cu bogdi de sabotor!! mai ales ca in viata mea cred ca nu as reusi sa fac o asemenea minunatie. O incintare pt. ochi si sint sigura ca bogdi e martor ca e o incintare si…. pt. stomac!!! inca o data un Paste fericit si cu multe bucurii! de bunatati nu duceti lipsa oricum, ma gindesc ca sa am pe masa toate minunile pe care le creezi, ar fi o mare problema sa mai si indur sa le maninc!!
Mireasma Sarbatorilor Pascale sa fie un moment unic de intoarcere spre pietate, armonie, speranta, toleranta, evlavie….
HRISTOS A INVIAT!
Paste fericit alaturi de cei dragi!
Lumina invierii Domnului sa te calauzeasca pretutindeni. Iti doresc un Paste fericit si binecuvantat !
Sarbatori fericite, draga Laura, alaturi de cei dragi tie.Te pupam.Arata minunat iepurasii.Rares si Alina.
Pentru a intelege sacrificiul suprem trebuie doar sa fim mai buni, mai iertatori, mereu cu lumina in suflet, ganduri si simtiri.
Paste fericit! Sanda
A, si bineinteles iti urez sarbatori fericite si pline de bucurie alaturi de toti cei dragi!
Laura, superbe briose, salivez la greu. Am o intrebare offtopic: nu stiu de ce Ana de la Jurnalul Anei s-a suparat si m-a scos din lista ei de bloguri. Am intrebat-o de ce, ca sa stiu, nu de alta dar nu mi-a raspuns. Stiu si ca tu ai intrebat-o cam tot asa. Ti-a raspuns ceva?
Fie ca Sfintele Pasti sa va lumineze sufletul si casa, sa va aduca numai bucurie si sanatate!Sarbatori Pascale Fericite tie si familiei tale!!
Fie ca spiritul Sfant al Sarbatorilor de Paste sa va lumineze sufletele si casele! Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ocroteasca! Paste fericit!
Superbe sunt aceste muffins-uri 🙂
Iar Bogdi e un dulce si jumatate :))
Iti doresc tie si familiei tale Sarbatori Pascale Fericite si Frumoase. Sa va aduca iepurasul tot ce va doriti!
Cat ii de dulce Bogdi cum mananca.
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va apere de toate relele stiute si nestiute.
Sa aveti parte de sanatate si de mult bine.
Paste fericit!
Laura, felicitari! Dupa parerea mea, blogul tau este cel mai tare blog culinar de la noi.
La mine pe blog – http://scrapbookemporio.blogspot.com/ – te asteapta un premiu roz si pufos si un joc de-a leapsa. Sper sa te bucure!
Paste Fericit!
Anja
Woow super, dupa cum le papa Bogdi cred ca sunt tare bune 😛
Pate Fercit alaturi de familie!
Buna Laura,frumos ai facut, vad ca Bogi e multumit….Foarte bine imi place martipan, cele mai scumpe torturi sant din martipan daca vrei sal colorezi sa fie alb exista culoare comestibila alba pentru martipan uita-te la lumea basmelor si poti sa comanzi ce culoare vrei si mai au tot ceti trebuie pentru torturi si decorari. Paste fericit.
Laura, eu iti urmaresc de mult timp blogul, si acum ca tot veni vorba de briose…recomanda-mi o reteta de briose pufoase. Am zis pufoase pentru ca inainte sa iti descopar blogul, am gasit prin alte parti unele retete. Briosele au fost comestibile prima zi dar incepand de a doua zi..s-au uscat si s-au intarit…
Ce-as mai manca si eu niste iepurasi…yammiiii
Excelenta reteta, Laura draga!
Sarbatori Pascale fericite!
Seper…. o idee noua si deosebita.
Felicitari.
O reteta extraordinara, cum se putea sa fie altfel?! Iti doresc draga Laura sarbatori binecuvantate cu multa lumina, iubire si pace! Paste fericit tie si familiei tale! Te sarut cu drag!
Foarte deosebite!!!!
Un Paste fericit!!!
Super idee, auzi de ce nu-ti deschizi restaurant?:)
Te pop, sarbatori frumoase!
O noua reteta de nota 10…Abia astept sa creasca puiul meu si sa pot sa-i fac si eu numai bunatati…De fiecare data cand ma uit pe blogul tau ma entuziasmez si mereu ma intreb de unde atata energie pentru atat de multe lucruri frumoase…Iti transmitem si noi Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi si toata admiratia noastra pentru ceea ce faci si pentru ceea ce esti…Multumim pentru inspiratie…Alina si Andrei… 🙂