Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan

39 comentarii
Cele mai gustoase briose cu ciocolata si iepurasi din martipan pentru voi toti, cu mare drag, de Sfintele Pasti 🙂
Sarbatori Fericite, alaturi de ai vostri dragi!!!

 

Ingrediente pentru 12 bucati:

Pentru aluatul de briose:
  • 260 g faina
  • 100 g ciocolata fina cu lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 120 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou mare
  • 250 ml lapte batut
Pentru ornat:
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • martipan
  • fulgi de nuca de cocos colorati
  • 100 g ciocolata lapte/amaruie, daca nu le serviti sub forma de iepurasi 😛

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C. (foc potrivit). Aranjati hartiutele de copt intr-o tava speciala, cu adancituri, pentru coacerea brioselor. Taiati in bucatele mici ciocolata cu lapte ( eu am maruntit-o la blender, desi nu foarte fin).

Pentru briose, amestecati faina, cernuta impreuna cu praful de copt, bucatile de ciocolata si cacaua, de asemenea, cernuta. E foarte important sa faceti asta de fiecare data cand preparati ceva, pentru ca de obicei praful de copt de prin magazine nu este fin, ci cam dezmembrat 😀 , ceea ce face ca aluatul sa nu creasca cum trebuie…

Bateti oul intr-un alt vas, adaugati zaharul, untul moale si laptele batut si amestecati-le bine.
Incorporati masa de faina in compozitia cu ou si lapte batut si amestecati bine toate ingredientele, pana obtineti un aluat omogen. Asezati cate o lingura plina (sau doua, va orientati voi) de compozitie in fiecare adancitura, apoi dati totul timp de 20-25 de minute la cuptor. Nu lasati sub nici o forma mai mult de-atat, daca vreti sa va bucurati de-un gust fraged, pentru ca altfel se vor usca.
Scoateti tava sau tavile, dupa caz, si mai lasati briosele in tava inca 5 minute, dupa care asezati-le pe un gratar ca sa se raceasca.
Decorati cu ciocolata topita, in rafale, sau, daca le faceti ca mine, acum de Pasti, cu frisca bine batuta sau mascarpone si nuca de cocos verde. O puteti prepara si in casa daca nu gasiti de cumparat, astfel: puneti intr-o punga fulgii de nuca de cocos, picurati cativa stropi de colorant alimentar galben si albastru, in cantitati egale, pentru a obtine culoarea verde…inchideti punga si scuturati-o de cateva ori pana se coloreaza fulgii.
In final, decorati briosele cu iepurasi decupati din martipan, pe care tot asa, il puteti face in casa foarte usor: Martipan
Foaia de martipan nu trebuie sa fie intinsa prea subtire, pentru ca iepurasii sa nu pice.
Bineinteles, puteti opta pentru o alta “fata” a lor, adica ii puteti orna cu fursecuri sub forma de iepurasi…sau puteti “imbraca” briosele intr-o glazura de ciocolata alba, in care ati picurat, in prealabil, cativa stropi de colorant alimentar rosu. Veti obtine o diafana nuanta de roz, exact pe placul domnisoarelor. Bogdi detesta culoarea roz, “fiindca e de fete” 😀

Bine, si-acum ca v-am ametit destul, sa va arat si cum arata “creatia” 🙂
Poze, ca de obicei…cum le-am nimerit:

Asa patesc eu mereu, cand fotografiez ultimele si cele mai importante faze ale retetei, ajunge si Bogdi acasa, de la gradi…si dupa cum vedeti, ma ajuta si el cum poate :)))


Speram sa va placa!!!

Va doresc din toata inima sa aveti un Paste Fericit si lumina in suflete, prieteni dragi!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

39 comentarii

Florena 19 aprilie 2012 - 23:26

Frumoasa prezentare! Felicitari sincere!

Raspunde
mikaelacorina 5 aprilie 2011 - 21:21

Imi place aici,am gasit retete interesante,deosebite.Felicitari!

Raspunde
Tannu 9 aprilie 2010 - 15:28

hey:*
am folosit si eu azi reteta asta pt briose ca am gasit sapt trecuta forme(finally!) dar am pus inauntru fructe de padure. anyway, ma speriasem cand am vazut cum arata inainte sa le bag la cuptor, cocoloaseleee!!!
din fericire au disparut la caldura, s-au facut briose maaaari si pufoase (mai mari ca ale tale, hihi)
t pup, buna reteta

Raspunde
Iulia 6 aprilie 2010 - 19:22

Ai un premiu de la mine! Treci pe la HazLii sa il iei 🙂

Raspunde
Andreea Tatiana 6 aprilie 2010 - 18:41

Hristos a inviat!

http://candela-aprinsa.blogspot.com/2010/03/sfantul-fanurie-si-cele-trei-catiste.html

stiu ca Sfantul Fanurie iti este Prieten 🙂
te imbratisez

Raspunde
realbadpisy 6 aprilie 2010 - 17:34

wwaawwww! ce de bunatati pe acilea..bestial..o sa ami trec.

Raspunde
Teo 6 aprilie 2010 - 00:57

Foarte dragut. Intotdeauna cu idei originale si simpatice. Te pup, numai bine!

Raspunde
Miha 6 aprilie 2010 - 00:22

Paste fericit si binecuvantat!

Raspunde
Irina 5 aprilie 2010 - 18:13

Paste fericit!

Raspunde
madeineu 5 aprilie 2010 - 17:16

Hristos a Inviat, draga Laura. Multa fericire si bucurii si vreme cat mai frumoasa (ca acum iarasi este urat afara:().
O saptamana excelenta

Raspunde
Gospodina de Criza 5 aprilie 2010 - 11:29

Sarbatori Fericite!, multa sanatate tuturor si un pupic lui Bogdanel din partea fiicei mele “Felicitari pentru asa mamica!”

Raspunde
iulia 4 aprilie 2010 - 23:28

Sfanta Sarbatoare de Paste sa va umple sufletul si casa de lumina si liniste. Paste fericit! HRISTOS A INVIAT!

Raspunde
Kali 4 aprilie 2010 - 23:02

Iti urez un Paste fericit!>:D<

Raspunde
Alina 4 aprilie 2010 - 18:48

HRISTOS A INVIAT!
Sarbatori Fericite, cu sanatate, bucurii si lumina!
Va pupam pe toti,
PS: Eu zic ca am fost cuminti… Primim si noi vreun iepuras? :)))
Alina si Gabi

Raspunde
Alexandrina 4 aprilie 2010 - 15:59

Sarbatori cu bine!
Hristos a Inviat!

Raspunde
LILI 4 aprilie 2010 - 09:16

Sarbatoarea Sfinta a Invierii Domnului sa va aduca sanatate,belsug si bucurii,iar lumina din noaptea sfinta sa va calauzeasca pasii pe parcursul vietii.
HRISTOS A INVIAT!

Raspunde
Lissa's Cakes 3 aprilie 2010 - 23:30

Fie ca Sfintele Pasti sa va lumineze sufletul si casa, sa va aduca numai bucurie si sanatate.

Raspunde
vergi 3 aprilie 2010 - 23:17

ha, ha, ha! as schimba cu placere rolul cu bogdi de sabotor!! mai ales ca in viata mea cred ca nu as reusi sa fac o asemenea minunatie. O incintare pt. ochi si sint sigura ca bogdi e martor ca e o incintare si…. pt. stomac!!! inca o data un Paste fericit si cu multe bucurii! de bunatati nu duceti lipsa oricum, ma gindesc ca sa am pe masa toate minunile pe care le creezi, ar fi o mare problema sa mai si indur sa le maninc!!

Raspunde
nicolina 3 aprilie 2010 - 23:10

Mireasma Sarbatorilor Pascale sa fie un moment unic de intoarcere spre pietate, armonie, speranta, toleranta, evlavie….
HRISTOS A INVIAT!

Raspunde
micki 3 aprilie 2010 - 21:36

Paste fericit alaturi de cei dragi!

Raspunde
Mariana 3 aprilie 2010 - 19:51

Lumina invierii Domnului sa te calauzeasca pretutindeni. Iti doresc un Paste fericit si binecuvantat !

Raspunde
alirosi 3 aprilie 2010 - 17:36

Sarbatori fericite, draga Laura, alaturi de cei dragi tie.Te pupam.Arata minunat iepurasii.Rares si Alina.

Raspunde
adnas54 3 aprilie 2010 - 16:24

Pentru a intelege sacrificiul suprem trebuie doar sa fim mai buni, mai iertatori, mereu cu lumina in suflet, ganduri si simtiri.
Paste fericit! Sanda

Raspunde
Laura 3 aprilie 2010 - 10:44

A, si bineinteles iti urez sarbatori fericite si pline de bucurie alaturi de toti cei dragi!

Raspunde
Laura 3 aprilie 2010 - 10:43

Laura, superbe briose, salivez la greu. Am o intrebare offtopic: nu stiu de ce Ana de la Jurnalul Anei s-a suparat si m-a scos din lista ei de bloguri. Am intrebat-o de ce, ca sa stiu, nu de alta dar nu mi-a raspuns. Stiu si ca tu ai intrebat-o cam tot asa. Ti-a raspuns ceva?

Raspunde
cristina 2 aprilie 2010 - 22:58

Fie ca Sfintele Pasti sa va lumineze sufletul si casa, sa va aduca numai bucurie si sanatate!Sarbatori Pascale Fericite tie si familiei tale!!

Raspunde
Ana 2 aprilie 2010 - 18:53

Fie ca spiritul Sfant al Sarbatorilor de Paste sa va lumineze sufletele si casele! Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ocroteasca! Paste fericit!

Raspunde
Roz_bonbon 2 aprilie 2010 - 16:18

Superbe sunt aceste muffins-uri 🙂
Iar Bogdi e un dulce si jumatate :))
Iti doresc tie si familiei tale Sarbatori Pascale Fericite si Frumoase. Sa va aduca iepurasul tot ce va doriti!

Raspunde
Micul 2 aprilie 2010 - 12:51

Cat ii de dulce Bogdi cum mananca.
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va apere de toate relele stiute si nestiute.

Sa aveti parte de sanatate si de mult bine.
Paste fericit!

Raspunde
Anja 2 aprilie 2010 - 10:59

Laura, felicitari! Dupa parerea mea, blogul tau este cel mai tare blog culinar de la noi.
La mine pe blog – http://scrapbookemporio.blogspot.com/ – te asteapta un premiu roz si pufos si un joc de-a leapsa. Sper sa te bucure!
Paste Fericit!
Anja

Raspunde
ISABELA 1 aprilie 2010 - 23:18

Woow super, dupa cum le papa Bogdi cred ca sunt tare bune 😛
Pate Fercit alaturi de familie!

Raspunde
Surac 1 aprilie 2010 - 22:23

Buna Laura,frumos ai facut, vad ca Bogi e multumit….Foarte bine imi place martipan, cele mai scumpe torturi sant din martipan daca vrei sal colorezi sa fie alb exista culoare comestibila alba pentru martipan uita-te la lumea basmelor si poti sa comanzi ce culoare vrei si mai au tot ceti trebuie pentru torturi si decorari. Paste fericit.

Raspunde
Katyna 1 aprilie 2010 - 18:59

Laura, eu iti urmaresc de mult timp blogul, si acum ca tot veni vorba de briose…recomanda-mi o reteta de briose pufoase. Am zis pufoase pentru ca inainte sa iti descopar blogul, am gasit prin alte parti unele retete. Briosele au fost comestibile prima zi dar incepand de a doua zi..s-au uscat si s-au intarit…

Raspunde
Liana10 1 aprilie 2010 - 18:08

Ce-as mai manca si eu niste iepurasi…yammiiii
Excelenta reteta, Laura draga!
Sarbatori Pascale fericite!

Raspunde
adnas54 1 aprilie 2010 - 14:54

Seper…. o idee noua si deosebita.
Felicitari.

Raspunde
Amalia 1 aprilie 2010 - 14:43

O reteta extraordinara, cum se putea sa fie altfel?! Iti doresc draga Laura sarbatori binecuvantate cu multa lumina, iubire si pace! Paste fericit tie si familiei tale! Te sarut cu drag!

Raspunde
m.t. 1 aprilie 2010 - 12:41

Foarte deosebite!!!!
Un Paste fericit!!!

Raspunde
Gingasia 1 aprilie 2010 - 12:35

Super idee, auzi de ce nu-ti deschizi restaurant?:)

Te pop, sarbatori frumoase!

Raspunde
ali 1 aprilie 2010 - 11:34

O noua reteta de nota 10…Abia astept sa creasca puiul meu si sa pot sa-i fac si eu numai bunatati…De fiecare data cand ma uit pe blogul tau ma entuziasmez si mereu ma intreb de unde atata energie pentru atat de multe lucruri frumoase…Iti transmitem si noi Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi si toata admiratia noastra pentru ceea ce faci si pentru ceea ce esti…Multumim pentru inspiratie…Alina si Andrei… 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.