Fursecuri cu unt de arahide

37 comentarii

Aceste fursecuri cu unt de arahide sunt nemaipomenit de gustoase!!! Si se pot foarte usor transforma intr-un desert de post, daca inlocuiti untul cu margarina 🙂

Sunt delicioase, fara nici o exagerare, asa ca va invit sa va indulciti macar o data cu ele!!!

 

Ingrediente pentru cca. 30 de fursecuri

  • 200 g unt sau 150 g margarina
  • 2 linguri mari unt de arahide (cu varf)
  • 80 g zahar pudra
  • 30 g zahar tos
  • 220 g faina
  • 200 g arahide nesarate (merg si sarate, da’ atunci le scuturati un pic 😀 )

 

Mod de preparare:

Frecati la un loc untul (sau margarina) si untul de arahide, cremos, pana obtineti o pasta moale:



Incorporati zaharul pudra:


…si faina:


Amestecati bine si lasati compozitia rezultata la frigider pentru minim 30 de minute (cu cat stau mai mult cu-atat se fragezesc mai tare):



Formati din amestecul obtinut 30 de bile de marimea unei nuci (daca compozitia vi se pare lipicioasa, pudrati-va usor mainile cu faina…la mine n-a fost cazu’ 😛 )


Asezati-le, pastrand spatii mai mari intre ele, in tava tapetata cu hartie de copt.
Turtiti bilele cu varful degetelor sau cu un cutit paleta; presati usor arahidele pe fiecare fursec (puteti fi mai generosi cu arahidele, eu nu aveam prea multe si m-am limitat la una 😛 )


Coaceti la 180 grade C (foc potrivit) timp de 15-18 de minute sau pana cand devin usor crocante:


Lasati sa se raceasca in tava de copt timp de 10 minute, apoi mutati-le pe un platou:


Serviti cu pofta maaare, cum a facut Bogditu’ meu scump :)))

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

37 comentarii

Doua Fete Cucuiete 25 septembrie 2014 - 09:30

Nu trebuie sa punem ceva bicarbonat/praf de copt? AS vrea sa incerc reteta.

Raspunde
aly 6 decembrie 2012 - 20:48

fetelor,am facut si eu aceasta reteta si nu sunt prea incantata.au iesit prea unse si foarte dulci.oare asa trebuia sa iasa?

Raspunde
andra bogdan 21 noiembrie 2012 - 15:07

Foarte bune!!

Raspunde
luiza 16 noiembrie 2012 - 21:41

daca pun praf de copt,nu ies mai bune?

Raspunde
vdaiana 18 aprilie 2011 - 22:50

Laura, am facut azi fursecurile tale cu unt de arahide. M-am ambitionat sa le fac cu noua seringa. Aspectul e de caricatura, dar gustul e suuuupeeeer! Declar experimentul reusit 🙂 Mersi pentru reteta!

Raspunde
Andreea 8 martie 2010 - 22:58

Laura, trebuie sa iti spun ca de cand am descoperit reteta asta, o fac cam de doua ori pe saptamana , in post. Sunt absolut delicioase fursecurile.

In alta ordine de idei vreau sa te intreb cum ai afisat in partea stanga toate retelele asa frumos organizate ? e un widget anume ? Sunt inca la inceput intr-ale blogurilor si intreb si eu pe unde apuc 🙂

Raspunde
Laura 18 decembrie 2009 - 02:20

Haide, haide, orange, fa sa apara untul ala de arahide mai repede, ca nici eu nu ma omor dupa ala de cumparat :)))

Raspunde
orangepunctgreen 16 decembrie 2009 - 23:19

De cand am vazut reteta asta, am tot cautat modalitati de a face unt de arahide acasa (nu imi place cum arata cel de la magazin) si dupa ce iese untul de arahide, fac prajiturele 🙂

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 20:09

Iulia, esti o scumpa, iti multumesc din tot sufletul pentru gandurile frumoase si aprecierile in legatura cu concursul de pe gustos 🙂
Fursecurile sint grozave…atat de grozave incat, iata, nu obosesc sa tot repet asta 😛
Pupici dulci ca tine!!! 🙂

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 20:00

…hi, hi, ce dragut ai fost, Madalin 🙂
Si mie mi-ar placea ca fantezia asta a ta sa devina realitate :)) …si cand zic asta ma gandesc si la voi, vizitatorii mei dar si la mine, cand bantui pe blogurile fetelor :)))

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 19:57

Ellis, ar fi fain sa le incerci pentru printesa ta 🙂
Sint suuuper-bune si-i vor placea, precis! 😛

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 19:55

Daniela, ma bucur mult ca-ti plac!!! 🙂
Pupici!!!

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 19:55

Micki, ai ajuns sa le faci?! 🙂
Sper ca da…si sper c-au fost pe placul vostru 🙂

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 19:52

Raluca, ce faina idee cu nuca 😉
Eu le-am facut de doua ori deja cu fistic 😛 …si am fost extaziata de combinatie…
Te pup pentru ca le-ai incercat si ma bucur muuuult de tot ca ai avut succes cu ele!!! 🙂
Pup degustatorii scumpi!!!

P.S. Si eu am renuntat in a le mai aplatiza si au iesit faine de tot, rotunde, cum spuneai ca ti-au iesit si tie 🙂

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 19:44

Federica, you’re very sweet, too! 😛
I’m so happy you like it!!!
Kisses!!!

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 19:43

Birdutmasali, lots of kisses for liking them!!! 🙂

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 19:39

Cristina, musai sa i le faci lui Alex 🙂 …Bogdi meu a zis de fiecare data cand i le-am facut ca sint delicioase!!! :))

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 19:24

Fely draga, te pup dulce pentru buchetul minunat de crizanteme!!!! Imi place la nebunie 🙂
…si sper sa gasesti cat mai iute unt de arahide (in mod normal ar trebui sa se gaseasca si pe la magazinele mai mici)…ca sa incerci fursecurile pe care eu le-am pregatit deja de 5 ori!!! :)))

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 16:10

Amalia draga, ai gasit unt de arahide?! …ai ajuns sa le faci? 🙂
Sint sigura ca vor fi pe gustul vostru 🙂
Pupiiiici!!!

Raspunde
Laura 4 decembrie 2009 - 16:09

Ala, se fac incredibil de usor si de rapid, ar fi pacat sa nu le incerci 🙂
Te pup pentru ca-ti plac!!!

Raspunde
Raluca 1 decembrie 2009 - 10:55

au iesit tare bune; am pus doar 100 g de zahar, si am pastrat forma de nuca nepresata, asa ca au iesit mai rotunjoare; in rest aluatul, facut cu margarina(sarata) s-a lucrat usor, e placut la atingere, si l-am amestecat rapid cu o spatula. chair sunt o varianta excelenta de post. toti le-au mancat cu placere, mai putin cel mare, a zis ca el nu mananca “peanut butter ars”. l-a ajutat fra-su care mi-a zambit frumos si cu manutele a furat 4.

Raspunde
Madalin Ciortea 30 noiembrie 2009 - 14:15

Multe minuni mai pregatesc femeile…pacat ca nu se poate da un sharing pe imprimanta sa deguste si gura noastra 🙂

Raspunde
Iulia 29 noiembrie 2009 - 20:27

Cred ca au un gust super! Merita incercat cand voi achizitiona untul de arahide;).
Laura, felicitari pentru concursul de pe gustos.ro! Meritai chiar primul loc dar e foarte bine si asa;) !
Pupici multi si dulci!

Raspunde
ellis 28 noiembrie 2009 - 23:59

arata foarte bine si sunt convinsa ca sunt delicioase!

Raspunde
Daniela 28 noiembrie 2009 - 22:46

Arata foarte bine.Felicitari.

Raspunde
micki 28 noiembrie 2009 - 19:18

Super arata….si fff rapid de facut!
Cred ca o sa execut si eu pt ai mei….doar sa cumpar unt de arahide!
Felicitari si la cat mai multe retete delicioase!

Raspunde
Raluca 28 noiembrie 2009 - 01:30

multumim, asteptam reteta; facem diseara, cu mot de nuca, ca arahide nesarate nu-s in camara. si daca ies bune, maine fac si pt biserica, ca aici se obisnuieste potluck, asa ca datorita tie voi avea si desert, si o sa fiu eu cea cu mot. hi, hi. va pup, week-end cu soare.

Raspunde
birdutmasali 28 noiembrie 2009 - 00:02

ahh.. laura 🙂
very nice ! very nice …..

Raspunde
Federica 27 noiembrie 2009 - 23:56

mmm..che delizia! veramente belle le foto e la ricetta è super!

Raspunde
Cristina 27 noiembrie 2009 - 22:37

Trebuie sa fie tare bune aceste fursecuri. Am sa le incerc si eu cu siguranta, pentru ca Alex adora fursecurile.

Raspunde
Ala Oancea 27 noiembrie 2009 - 18:09

Ce faine sunt ! Si eu am sa le fac 🙂

Raspunde
fely2 27 noiembrie 2009 - 17:45

Tare bun,dar pentru mine este putin mai greu de procurat untul de arahide,trebuie sa ajung in Constanta.Ai primit crizantemele?

Raspunde
Amalia 27 noiembrie 2009 - 15:33

Hi, hi tocmai faceam listuta de cumparaturi de weekend cand am vazut ca ai postat bunatati… asa ca voi adauga unt de arahide ca restul ingredientelor le am. Multumesc si multi pupici!

Raspunde
Laura 27 noiembrie 2009 - 14:57

Te pup, Ana-Maria!!!! De-abia astept sa-mi spui daca ti-au placut 🙂

Raspunde
Ana-Maria 27 noiembrie 2009 - 14:47

Eu le fac sigur, sigur mâine. Arată delicios!

Raspunde
Laura 27 noiembrie 2009 - 12:50

Mersi mult, ma bucur ca-ti place…e chiar asa cum ai descris-o 🙂

P.S. Imi place la nebunie nickul tau! 😛

Raspunde
tequila_cu_varza 27 noiembrie 2009 - 11:53

O reteta delicioasa si rapida, de altfel

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.