Irish Cream e un lichior cu crema irlandeza si whisky, de-li-cios!
Si da, stiu ca n-a venit inca iarna dar aveam doua cutii de lapte condensat ce se apropiau de termenul de expirare, si in plus de asta cuiva i s-a facut pofta de-un cheesecake cu lichior de whisky 😛
Mai am o varianta de lichior crema de whisky pe blog, fara lapte condensat, deci probabil mult mai accesibila pentru multi dintre voi, asa ca va urez mult spor si multa pofta, orice alegere ati face!
Ingrediente:
- 500 ml whiskey irlandez
- 500 g lapte condensat indulcit
- 250 ml frisca proaspata (smantana pentru frisca)
- 1 lingurita nes (optional)
- 2 linguri sirop de ciocolata sau 80 g ciocolata topita
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Amestecati cu mixerul sau bateti energic cu o furculita toate ingredientele timp de cca. 5 minute. Puneti apoi la frigider amestecul pentru cel putin 3 ore.
Perfect de Craciun, cand avem o mie de lucruri de facut pe minut, nu?! …si invitati de impresionat 🙂
Desigur, laptele condensat se poate face si in casa, dupa urmatoarele retete (a doua optiune e de fapt dulceata de lapte sau binecunoscutul dulce de leche, din care puteti fauri cele mai delicioase napolitane)
– Napolitane cu dulce de leche
1 comentarii
*