Inghetata de nuci

7 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17210″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Dragilor, inghetata asta de nuci este ataaaat de gustoasaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

E cremoasa, dulce si crocanta, cu bucatele de nuca trasa-n caramel, cu gust fin de miere si lichior de nuci…ce mai, ne-a placut la nebunie!!! 😀
Sa o incercati neaparat, mai ales daca lichiorul de nuci e gata ambalat :))
Al meu e de anul trecut, si nu va pot descrie in cuvinte ce gust minunat are!!!!!!!!!

Ingrediente:

Nuci caramelizate:
– 50-80 g. miez de nuca
– 20 g. zahar (1 lingura mare si plina cu zahar)

Inghetata:
– 3 galbenusuri (oua mari)
– 20 g. zahar (la fel ca mai sus :D)
– 100 g. miere
– 40 ml. lichior de nuci
– 300 ml. smantana dulce pentru frisca

Decor:
– jumatati de nuci sau nuci maruntite

!!! Daca nu vreti ca inghetata sa fie foarte dulce, micsorati cantitatea de miere

 

Mod de preparare:

Se prajesc nucile intr-o tigaie, la foc mic, pana se rumenesc usor si bucataria incepe sa miroase ca-n poveste (cand pielitele vor zbura nestingherite prin tigaie, sint gata :D). Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze (zaharul trebuie sa se topeasca complet). Amestecati intruna. Se scot apoi din tigaie, se lasa sa se raceasca si se toaca, folosind un cutit, sau blenderul, daca vreti ca barotul sa fie mai fin.

Galbenusurile se bat in bain-marie cu zaharul. Se inglobeaza mierea, cu telul. Se bate compozitia pana se spumeaza usor (cca. 2-3 minute). Se scoate apoi castronul din bain-marie si se amesteca deasupra unui bol plin cu apa rece pana se raceste compozitia. Aveti grija sa nu va intre apa in compozitie!!!

Se inglobeaza nucile caramelizate si lichiorul de nuci. Daca nu aveti lichior de nuci, inlocuiti-l cu sirop de artar sau cu un alt sirop amestecat cu cateva picaturi de esenta de migdale. Se bate frisca si se adauga la compozitie; se omogenizeaza. Se introduce compozitia de inghetata intr-un vas de metal/plastic si se introduce la congelator. Se amesteca des in timpul primei ore de congelare, pentru a nu se forma ace de gheata (scoateti inghetata dupa o ora, amestecati energic si puneti la loc in congelator). Se lasa apoi la congelator pentru cel putin 3 ore. 

Se repartizeaza inghetata de nuci in boluri, tinute cu cateva minute inainte de servire la congelator, si se orneaza cu jumatati de nuci sau nuci maruntite.

La noi nu s-a mai pus problema asta, fiindca de-abia am apucat sa fac poza :)))

[shashin type=”photo” id=”17211,17212″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

7 comentarii

Lois 12 iulie 2012 - 19:28

Nu gasesc lichior de nuci 🙁 cu ce l-as putea inlocui? multumesc!!!

Raspunde
Mihaela 6 iulie 2012 - 21:07

geniala inghetata!!!

Raspunde
Anonymous 6 iulie 2012 - 16:18

Laura, cam pentru cate persoane a iesit inghetata? Vreau sa fac reteta dar mie imi trebuie portie dubla pentru ca fac pentru o zi de nastere. Deci, sa dublez cantitatea ingredientelor?

Raspunde
Florina 6 iulie 2012 - 14:22

Nu-mi plac nucile, dar desertul asta arata atat de bine si suna atat de delicios 😀

Raspunde
Gabriela 6 iulie 2012 - 10:50

Mmmm, trebuie sa fie tare buna! Merita incercata!

Raspunde
roxana 5 iulie 2012 - 17:24

Negresit incerc si eu! 🙂
Mai ales ca am si canuta de prezentare!
Delicioasa! Cred ca si cu migdale se procedeaza la fel, nu?

Raspunde
Vise..... 5 iulie 2012 - 14:02

Este preferata meeeeaaaa!!Musai o sa incerc!Multumesc :*!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.