Inghetata de nuci

8 comentarii
Dragilor, e extraordinar de gustoasa aceasta inghetata de nuci, cu gust fin de miere si lichior de nuci!!! Si cu bucatele de nuca trasa-n caramel!
Cremoasa, dulce si crocanta…ce mai, ne-a placut la nebunie!!! 😀
Sa o incercati neaparat, mai ales daca aveti deja preparat lichiorul de nuci verzi.
Al meu e de anul trecut si nu va pot descrie in cuvinte ce gust minunat are!!!!!!!!!

Ingrediente:

Nuci caramelizate:
  • 50-80 g miez de nuca
  • 20 g zahar (1 lingura mare si plina cu zahar)
Inghetata:
  • 3 galbenusuri (oua mari)
  • 20 g zahar (ca si mai sus 😀 )
  • 100 g miere
  • 40 ml lichior de nuci
  • 300 ml smantana pentru frisca
Decor:
  • jumatati de nuci sau nuci maruntite

!!! Daca nu vreti ca inghetata sa fie foarte dulce, micsorati cantitatea de miere!

 

 

Lichiorul de nuci verzi, cu nuci din curtea noastra:

Va servim si pe voi cu o portie de inghetata!!! 🙂

 

 

Mod de preparare:

Incepeti prin a praji nucile intr-o tigaie, la foc mic, pana se rumenesc usor…si bucataria incepe sa miroase ca-n poveste (cand pielitele vor zbura nestingherite prin tigaie, sunt gata 😛 ).

Presarati deasupra lor zaharul si lasati-le sa se caramelizeze (zaharul trebuie sa se topeasca complet). Amestecati intruna.

Scoateti-le apoi din tigaie si lasati-le sa se raceasca; tocati-le, folosind un cutit, sau blenderul, daca vreti ca barotul sa fie mai fin. Puteti folosi si tocatorul de carne, daca le puneti intr-o punga (mai groasa).

In continuare, pregatiti crema de oua: bateti galbenusurile la bain-marie cu zaharul. Inglobati mierea, cu telul. Bateti compozitia pana se spumeaza usor (cca. 2-3 minute). Scoateti apoi castronul din bain-marie si amestecati, de preferat deasupra unui bol plin cu apa rece, pana se raceste compozitia. Aveti grija sa nu va intre apa in compozitie!!!

La sfarsit, adaugati nucile caramelizate si lichiorul de nuci.

Daca nu aveti lichior de nuci, inlocuiti-l cu sirop de artar sau cu un alt sirop amestecat cu cateva picaturi de esenta de migdale.

Ultimul pas: bateti frisca si adaugati-o la compozitie; amestecati totul foarte bine! 

Rasturnati compozitia de inghetata intr-un vas de metal/plastic si puneti-o la congelator. Amestecati des in timpul primei ore de congelare, pentru a nu se forma ace de gheata (scoateti inghetata dupa o ora, amestecati energic si puneti la loc in congelator). Se lasa apoi la congelator pentru cel putin 3 ore. 

Repartizati inghetata de nuci in boluri, tinute cu cateva minute inainte de servire la congelator, si ornati cu jumatati de nuci sau nuci maruntite.

La noi nu s-a mai pus problema asta, fiindca de-abia am apucat sa fac poza :)))

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

8 comentarii

Dana 3 iulie 2023 - 20:56

Se poate inlocui smantana cu laptele de cocos din conserva?

Raspunde
Lois 12 iulie 2012 - 19:28

Nu gasesc lichior de nuci 🙁 cu ce l-as putea inlocui? multumesc!!!

Raspunde
Mihaela 6 iulie 2012 - 21:07

geniala inghetata!!!

Raspunde
Anonymous 6 iulie 2012 - 16:18

Laura, cam pentru cate persoane a iesit inghetata? Vreau sa fac reteta dar mie imi trebuie portie dubla pentru ca fac pentru o zi de nastere. Deci, sa dublez cantitatea ingredientelor?

Raspunde
Florina 6 iulie 2012 - 14:22

Nu-mi plac nucile, dar desertul asta arata atat de bine si suna atat de delicios 😀

Raspunde
Gabriela 6 iulie 2012 - 10:50

Mmmm, trebuie sa fie tare buna! Merita incercata!

Raspunde
roxana 5 iulie 2012 - 17:24

Negresit incerc si eu! 🙂
Mai ales ca am si canuta de prezentare!
Delicioasa! Cred ca si cu migdale se procedeaza la fel, nu?

Raspunde
Vise..... 5 iulie 2012 - 14:02

Este preferata meeeeaaaa!!Musai o sa incerc!Multumesc :*!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.