Inghetata cu Merenda

0 comentarii

 

M-am intors, dragilor!!!! M-am intors din prea frumoasa Grecie exact asa cum am plecat, adica cu o reteta de inghetata, inghetata cu Merenda, dulce tare si gustoasa!  Ei bine, nu chiar asa cum am plecat, fiindca acum sunt mai bronzata 😀 Si mai relaxata, si mai bucuroasa…desi am trecut prin niste peripetii pe care n-o sa le insir aici… Sper ca si voi sunteti bine, sanatosi, si pregatiti de inghetata!!!!!! :))

Merenda este Nutella grecilor, daca nu stiati…iar noi nu pierdem niciodata ocazia de a ne intoarce acasa cu cate o galetusa :))) Din care mi-am propus sa mai fac macar inca un desert, fiindca, pe zi ce trece, galetusa mea se tot goleste. E atat de buna intinsa pe paine, cu un pahar de lapte rece!!!!

Va trimit cei mai dulci pupici!!! …si, pana la urma, e bine si acasa! 😀

 

Ingrediente:

  • 200 g lapte condensat indulcit (la conserva)
  • 80 ml lapte evaporat (pentru cafea)
  • 120 g iaurt grecesc, cremos
  • 180 g Merenda (sau o alta crema tartinabila de alune cu cacao)
  • orez expandat cu ciocolata sau alte cereale mici, pentru copii 😀

 

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele iar compozitia rezultata se pune la congelator pentru minim 5 ore. Daca o vreti foarte fina, o puteti amesteca cu mixerul vertical. Eu am lasat-o cu „bucatele” de Merenda prin ea si am mai adaugat si cateva chocolate toasted rice, adica niste cereale mici, din orez, crocante, pentru un plus de aroma si pentru a constrasta mai bine cu crema fina, matasoasa, de Merenda. Nu multe, un pumn de cereale, rapandite deasupra.

Iata delicioasa Merenda, la galetusa de 1 kilogram!!! 😛

Daca vi se pare imposibil de dulce 😀 , adaugati una-doua linguri de cacao neagra (dar nu mai mult). Iar daca nu aveti Merenda, folositi Nutella!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.