Anul asta, si daca vreau 😀 , nu mai am nicio sansa sa va ademenesc cu vreo prajitura cu coacaze sau vreun tort, fiindca le-am folosit pe ultimele la acest parfait cu coacaze, absolut minunat!!!! M-as bucura tare mult daca l-ati incerca. Daca nu cu coacaze, macar cu visine 🙂
Ingrediente:
- 1 limeta (lamaie verde)
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar
- 300 g mascarpone sau branza dulce
- 300 ml smantana pentru frisca
- 150 ml iaurt gras (grecesc)
- 150 g coacaze negre sau rosii
- cativa ciorchini de coacaze pentru ornat
Mod de preparare:
Se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge. Se rade coaja si se stoarce sucul. Zaharul, galbenusurile, coaja si sucul de lamaie se bat cu mixerul 5 minute pana se obtine o crema groasa. Se pune crema la bain-marie pentru inca 5 minute, amestecand continuu. Se inglobeaza in aceasta compozitie branza mascarpone, sau branza dulce trecuta prin sita, si iaurtul si se amesteca pana se raceste. Se bate frisca usor si se adauga compozitiei. Se spala coacazele si se scot de pe ciorchini cu furculita. Se inglobeaza in crema.
Se imbraca in folie transparenta o forma de chec rotunda sau simpla (capacitate 1, 5 l). Se toarna inauntru compozitia de parfait si se da la congelator pentru cel putin 3 ore. Ideal ar fi sa lasati parfaitul peste noapte in congelator.
Se lasa sa se decongeleze usor, in frigider. Se rastoarna apoi, cu grija, forma:
Se indeparteaza folia transparenta:
Parfaitul se taie felii si se orneaza cu ciorchini mici de coacaze:
Pentru voi, cu drag 🙂
Sfat: Daca nu il serviti copiilor, puteti adauga un strop de rom sau coniac. Gustul va fi si mai rafinat!
3 comentarii
Buna Laura……am facut parfait-ul-a iesit o bunatate cremoasa; am inlocuit coacazele negre cu cele rosii si am ornat cu dulceata de coacaze negre…….delicios. Mi-a placut ca s-a simtit foarte bine gustul limetei.Multumesc mult pentru reteta si raspuns.
Buna Laura. Vreau sa fac parfait-ul, dar as dori sa nu folosesc iaurtul-este obligatoriu,sau se poate face si fara el. Sambata il fac si revin cu reactiile de dupa. Multumesc frumos si felicitari pentru ceea ce faci.
Nu pune iaurt, daca nu vrei, Adina 🙂
Va iesi bine si fara.
Te astept cu impresii!!!