
Anul asta, si daca vreau 😀 , nu mai am nicio sansa sa va ademenesc cu vreo prajitura cu coacaze sau vreun tort, fiindca le-am folosit pe ultimele la acest parfait cu coacaze, absolut minunat!!!!
M-as bucura tare mult daca l-ati incerca. Daca nu cu coacaze, macar cu visine 🙂
Ingrediente:
- o limeta (lamaie verde)
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar
- 300 g mascarpone sau branza dulce
- 300 ml smantana pentru frisca
- 150 ml iaurt gras (grecesc)
- 150 g coacaze negre sau rosii
- cativa ciorchini de coacaze pentru ornat
Sfat: Daca nu serviti acest tort de inghetata copiilor, puteti adauga un strop de rom sau coniac. Gustul va fi si mai rafinat!
Mod de preparare:
Spalati limeta cu apa fierbinte si stergeti-o cu un servet de bucatarie. Radeti coaja, pe razatoarea mica, si stoarceti sucul.
Preparare compozitie parfait:
Bateti cu mixerul zaharul, galbenusurile, coaja si sucul de limeta pentru cca. 5 minute sau pana cand obtineti o crema groasa. Puneti crema la bain-marie pentru inca 5-8 minute, amestecand continuu.
Adaugati in aceasta compozitie branza mascarpone, sau branza dulce trecuta prin sita fina, si iaurtul si amestecati totul foarte bine, pana se raceste.
Bateti frisca usor si adaugati-o in compozitie. Spalati coacazele si scoateti „bobitele” de pe ciorchini cu furculita. Inglobati fructele in crema.
Congelare si servire:
Imbracati in folie transparenta o forma de chec rotunda sau simpla (capacitate 1, 5 l). Turnati inauntru compozitia de parfait si dati la congelator pentru cel putin 3 ore.
Ideal ar fi sa lasati parfaitul peste noapte in congelator.
Cand e gata, se lasa sa se decongeleze usor, in frigider. Se rastoarna apoi, cu grija, forma pe un platou sau pe fundul de lemn:

Se indeparteaza folia transparenta:

Parfaitul se taie felii si se orneaza cu ciorchini mici de coacaze:



Puteti sa ornati fiecare felie de inghetata si cu cativa fulgi de migdale, care dau intotdeauna un aspect festiv deserturilor!
Pentru voi, cu drag 🙂



3 comentarii
Buna Laura……am facut parfait-ul-a iesit o bunatate cremoasa; am inlocuit coacazele negre cu cele rosii si am ornat cu dulceata de coacaze negre…….delicios. Mi-a placut ca s-a simtit foarte bine gustul limetei.Multumesc mult pentru reteta si raspuns.
Buna Laura. Vreau sa fac parfait-ul, dar as dori sa nu folosesc iaurtul-este obligatoriu,sau se poate face si fara el. Sambata il fac si revin cu reactiile de dupa. Multumesc frumos si felicitari pentru ceea ce faci.
Nu pune iaurt, daca nu vrei, Adina 🙂
Va iesi bine si fara.
Te astept cu impresii!!!