Se bate frisca si se inglobeaza in crema de vin racita, impreuna cu stafidele…imbatate :))
Daca aveti timp de zahar ars, acum e momentul sa il adaugati.
Se introduce inghetata la congelator pentru minim 6 ore. Dupa primele 3 ore, se scoate vasul si se amesteca bine cu o furculita sau cu un mixer de mana pentru a sparge cristalele de gheata. Se repune la congelator pana se intareste.
Se iau cu o lingura speciala 3 bile de inghetata si se servesc in boluri, tinute in frigider cu cel putin 10 minute inainte de a fi umplute. In felul asta, nu veti avea surpriza ca inghetata sa inceapa sa se topeasca pana ajungeti cu ea la masa :)))
Anul asta, preparata cu deliciosul vin de Malaga:
[shashin type=”photo” id=”16522″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Nu cred ca am mancat vreodata o inghetata mai buna!!!…in afara celei de ciocolata sau de pepene 😛
[shashin type=”photo” id=”16520″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Pofta buna!!!
[shashin type=”photo” id=”16521″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
P.S. Puteti inlocui vinul de Malaga cu un alt vin dulce (Lacrima lui Ovidiu ar fi foarte potrivit)
9 comentarii
Gata! Mi.a sosit si aparatul de inghetata si ca prima retata pe care mi.am propus sa o incerc este aceasta, deoarece este preferata sotului meu insa imi cam da bataie de cap vinul. Il cautam si il introducem in reteta daca asa trebuie. Pupici
Sper sa dai de el 😉 Are un gust unic!!!
Ce sa-ti mai spun, ca sunt super incantata de faptul ca prima reteta cu care vei „incinge” masina de inghetata e una de-a mea?! Da, cred ca asta vreau sa-ti zic 😀
Te pup dulce, sa faceti multe minunatii cu ea!!!
cred ca am mai scris la tine pe blog o dorinta :dezactiveaza cuvantul de control,care nu-si are rostul daca ai moderarea comentariilor.eu nu am nici una nici alta si nu mi se intampla nimic.dar asta cu cuvantul de control e ceva chiar enervant.de multe ori,nu stiu de ce,zice ca n-a fost corect primul cuvant si mi-l da pe al doilea.si din fronda de regula renunt si comentariul nu e inregistrat. am patit si la comentariul de dinainte,sa-mi ceara al doilea cuvant de control.se dezactiveaza din setarile blogului.si scapi vizitatorii de un stres inutil.
banuiam ca e ceva gen porto ! care imi place tare,asa ca am sa folosesc lacrima lui ovidiu.reteta grozava !
nici eu nu am degustat acest vin , dar daca spui ca e asa bunnnnnnnnn… te cred 😉 , iar inghetata cu siguranta a fost delicioasa!!!!!!
imi place prezentarea !!!!!
As putea sa imbat stafidele cu altceva?
Dupa tortul Malaga si inghetata Malaga se cere facuta! De unde ai vinul? Merci, pupici
Da, da, da! Asa cum ti-am spus si pe FB, e si preferata mea. Te invidiez pentru vin, nu cred ca voi gasi pe undeva, iar, daca voi gasi, nu o sa am bani sa-l cumpar :))) Deci, Lacrima rulzzz!
Nu am degustat vinul de Malaga dar inghetata este o bunatate. O saptamana frumoasa!