Gratin cu mamaliga

2 comentarii
Gratin cu mamaliga: o mancare delicioasa, preparata la cuptor, cu felii de dovlecei si mamaliga sub o crusta rumena de cascaval!! Ceva ce poate fi savurat atat separat, ca fel de mancare principal, cat si alaturi de-o portie de carne (noi am avut niste carnaciori picanti 😛 ). Puteti folosi, in locul dovlecelului, cartofi fierti, cum am facut aici: Cartofi cu bacon si mere la cuptor  sau buchetele de conopida!

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru mamaliga:
  • 750 ml supa de legume
  • sare, piper, nucsoara
  • 225 g malai
Pentru gratin:
  • 500 g dovlecei
  • 3 linguri ulei aromat cu busuioc
  • 2 linguri unt in fulgi
  • 100-150 g cascaval ras
  • 1 fir rozmarin

Mod de preparare:

Se pregateste supa de legume. Eu am facut o supa mega-vitaminizata, ca si asa e Bogdi meu racit si m-am gandit ca i-ar prinde tare bine 🙂

Supa se da in fiert cu sare, piper si nucsoara.
Se toarna malaiul si se fierbe timp de cca. 10 de minute. Eu nu l-am lasat atat la fiert si tot a fost ok 🙂


Se intinde mamaliga pe o tabla sau o tava mai intinsa (eu am turnat-o intr-un Tupperware) si se lasa sa se racoreasca:

Acum e randul dovleceilor, pe care ii curatam si ii taiem in felii groase de cca. 1 cm:


Ii prajim 2-3 minute in ulei fierbinte si ii condimentam dupa gust:

Incingem cuptorul la 200 grade C (foc puternic).
Pregatim straturile: taiem banuti de mamaliga:

Eu i-am taiat cu un pahar:

Ii asezam intr-o tava unsa, alternand cu feliile de dovlecei, ca tiglele pe acoperis:

Asezam deasupra untul in fulgi, adica unt rece dat pe razatoare (il puteti si taia cu cutitul, cum am facut eu) si presaram cascavalul ras:

Spalam rozmarinul, il scuturam, rupem frunzulitele si presaram pe gratin (eu am folosit rozmarin macinat, la plic)
Se coace gratinul la cuptor timp de cca. 20 de minute:

Gata de servit!

…noi, cu niste carnaciori deliciosi langa, voi cu ce vreti :))
P.S. Acum observ ca lipseste ceva din poza…niste castraveciori murati, mmm… 🙂
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

Anonymous 19 octombrie 2011 - 16:21

Buna,
De cateva zile bune tot fac din retele tale,esti foarte priceputa.Felicitari!!!
Azi o voi incerca pe asta.

Raspunde
Anonymous 16 mai 2011 - 21:08

Trebuie sa fie tare buna.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.