
Ingrediente pentru cca. 10 portii:
Pentru blat:
- 220 g migdale sau nuci macinate
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 4 oua
- 100 g ciocolata cu cafea
- 2 linguri cafea fierbinte
- 1 lingurita pesmet
- 1/2 plic praf de copt (5 g)
Pentru sirop:
- 100 ml apa
- 1 lingura zahar
- 20 ml rom sau cateva picaturi esenta de rom
Pentru glazura:
- 200 g ciocolata amaruie
- 10 g unt de cocos sau 50 ml lapte de cocos
- 100 g boabe de cafea
- 50 g ciocolata rasa
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul pana la temperatura de 175 grade C (foc potrivit). Preparati siropul, punand la fiert apa cu zaharul pentru cca. 2 minute. Adaugati esenta de rom sau romul si lasati-l la racit.
Ungeti cu ulei o forma de tort inimioara (avand capacitatea de 1 litru). Presarati-o cu migdale macinate:

Incorporati galbenusurile in masa de unt:




Turnati aluatul in forma:
Uniformizati-l:



Lasati-l sa se raceasca apoi rasturnati-l pe un platou (pe care il veti si servi mai apoi). Intepati-l cu un betigas de lemn si insiropati-l cu siropul rece:

Lasati glazura sa se raceasca usor apoi turnati amestecul pe blat, avand grija sa omogenizati glazura pe margine:

E delicios!!!
Sectiune:

…si sper, si de voi 🙂
P.S. Daca vreti sa-l faceti intr-o forma simpla, rotunda, de tort, dublati cantitatile. O forma cu diam. de 26 cm. cred ca ar fi perfecta, iar daca nu aveti unt sau lapte de cocos, inlocuiti-l cu lapte simplu de vaca.
10 comentarii
Buna, Laura! Felicitari pentru ceea ce faci, esti o sursa nepretuita pentru mine! Arata excelent tortul acesta, mi-ar placea sa-l fac si eu pentru prietenul meu de ziua noastra dar lui nu-i plac migdalele. Le-as putea inlocui cu altceva, cu nuci spre exemplu? Merci.
Buna Laura! In primul si in primul rand vreau sa iti spun ca retetele tale sunt un deliciu pentru toata lumea! am incercat foarte multe din retetele tale,doar acum invat si eu sa gatesc, dar cu ajutorul tau ma descurc foarte bine 🙂 Am o intrebaree.. ciocolata cum ai razalit-o? am incercat si eu in diferite moduri dar nu reusesc sub nici o forma din pacate.
Te pup si multumesc inca o data pentru ajutorul tau !
Arata foarte bine , merita sa incerc !
AI folosit LAPTE sau UNT de cocos?
La multi ani si sa fiti fericiti si Bogdi sa va aduca numai bucurii! Cat despre tort..este superb si sunt sigur ca si delicios!
Intr-adevar, deosebit! Merita incercat! O sa-l mai fac cu siguranta!
Laura draga, arata nemaipomenit tortul asta! sigur il voi „montifica” sa-l pot face si eu (fructoza in loc de zahar, faina de migdale in loc de pesmet). sunt o ciocolatoasa notorie si apreciez si-o cafea buna (decofeinizata) asa ca sigur o sa-l savurez cu multa placere:). sananate multa voua si multa iubire in continuare!!!
hello,hello!numai bunatati vad ca faci:D arata si suna yammy-yammy tare..e perfect!o sa-l fac de Valentine’s day pentru iubitul meu sot..sunt sigura ca „o sa ies in evidenta”:P..P.S.rusine sa-mi fie ca nu am mai intrat de mult sa-ti zic cat de mult apreciez ca ma inspiri cu cate „ceva bun”,vorba iubitului meu,ori de cate ori am nevoie,just priceless!!te-am pupat.Ramona
Ma bucur tare mult Kris sa vad ca-ti fac cu ochiul atatea retete de-ale mele 😛
Tortul asta cafelos e nemaipomenit!!!
Daca vei avea ocazia sa-l faci, te vei convinge 🙂
Dragut de tot! Chiar azi cautam ceva cu inimioare, si o idee..am gasit-o 😉